Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Potřebné ingredience

* 50 g slaniny, * 300 g mletého masa, * 1 cibule, * 1 mrkev, * 50 g celeru, * 4 stroužky česneku, * 2 lžičky protlaku, * 5 lžic kečupu, * sójová omáčka, * sůl, * pepř, * nové koření, * 2 bobkové listy, * 150 ml vody, * 150 ml bílého vína

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na jemno, slaninu na malé kostičky a osmahneme na rozpáleném tuku. Pak přidáme jemně nastrouhaný celer a mrkev a vše opečeme dozlatova. Přidáme mleté maso a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Cibulové soudky

Cibulové soudky

Potřebné ingredience

velká cibule, mleté maso, kořecí - pepř, sůl, červená paprika, majoránka, černé pivo

Postup přípravy

Cibuli očistíme a vložíme do vroucí vody, kde ji pár minut vaříme, kým nezměkne. Cibuli pak vyndáme z vody, ořízneme vršek a velkou lžíci vydlabeme, kým nám nezůstane tak 2cm…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Tortilly s postupem

Tortilly s postupem

Potřebné ingredience

Mleté maso, rajský protlak, zelenina podle chutě (cibule, hrášek, kukuřice, ledový salát, žampiony...), koření dle chuti (já dávám grilovací), trochu sójové omáčky popř. česnek Jednodušší varianta je tortily si koupit. Kdo chce raději domácí, tady je recept: 2 hrnky hladké mouky, půl hrnku vody, 50 g Hery (sádla, másla - co kdo má), sůl.

Postup přípravy

Prosím nekupujte mleté maso, je bléééé..... Stačí koupit jakékoliv proroslejší maso a rozmixovat v mixéru nebo ve strojku na mleté maso - ale já si to ulehčuji mixérem:o)) Za…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné papriky-jak je máme rádi my :-)

Plněné papriky-jak je máme rádi my :-)

Potřebné ingredience

mleté maso-nejlépe směs vepřového a hovězího-cca 500g 1 rohlík nebo houska trochu mléka 1 vejce strouhanka-cca 2 lžíce papriky 2 střední cibule 1 větší mrkev kousek celeru, příp.i petržele rajský protlak-cca 2 lžíce smetana (dávám 30% asi 100 ml) sůl, pepř, bobkový list, nové koření, ocet kousek sádla-cca 1 lžíce

Postup přípravy

Rohlík pokrájený na kostičky rozmočíme v mléce, přidáme maso, vajíčko, jednu menší drobně pokrájenou cibuli, 1-2 lžíce strouhanky (podle hustoty) ochutíme solí a pepřem, naplníme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaný řízek v těstíčku...ŠŤAVNATÝ,DOBRÝ...

Sekaný řízek v těstíčku...ŠŤAVNATÝ,DOBRÝ...

Potřebné ingredience

1rohlík(houska),cca 600g mletého masa(já doma umelu vepř.plec,či kýtu),2vejce,strouhanka na zahuštění,sůl,olej na smažení..na těstíčko:1vejce,100ml mléka,1lžíce oleje,2lžíce hladké mouky.

Postup přípravy

rohlík nakrájím na kostičky,zakapu vodou,přidám mleté maso,vejce,sůl,zahustím strouhankou na karbanátkovou konzistenci,řádně promíchám..na těstíčko vše metličkou smíchám v misce…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM

BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM

Potřebné ingredience

1 kg brambor vařených ve slupce
0,5 kg mletého vepřového masa
1 cibule + 1 lžička mleté papriky
1 zeleninové lečo
3 vejce + 2 dcl mléka
100 g strouhaného eidamu

Postup přípravy

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a se solí a paprikou dusíme 20 min. Pak přidáme lečo a vaříme ještě asi…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Karbanátky s cibulovou omáčkou

Karbanátky s cibulovou omáčkou

Potřebné ingredience

Karbanátky: mleté maso, trochu strouhanky, vajíčko, cibulku na jemno nakrájenou, majoránku, sůl, pepř, hořčici, kousek nastrouhaného sýra (eidam) Omáčka: 2 střední cibule, lžice hořčice, sůl, pepř, hl. mouka na zahuštění

Postup přípravy

Maso smícháme s ostatníma surovinama, ochutíme. Karbanátky osmažíme na oleji, dáme stranou a na tom samém oleji osmažíme do hněda cibulku, přidáme karbanátky, zalijeme trochou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Holandský mletý řízek

Holandský mletý řízek

Potřebné ingredience

500 g mletého míchaného masa, 150g sýra, 1,5 dcl mléka, sůl, pepř, 2 lžíce polotučné hořčice, strouhanka

Postup přípravy

Do masa přidáme sůl, pepř, hořčici a mléko. Pořádně do masa zamícháme a necháme cca 2 hodiny v lednici odležet. Potom vmícháme nastrouhaný sýr na jemno. Tvoříme klasické…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Šunkové rolky plněné mletým masem a zapečené se smetanou

Šunkové rolky plněné mletým masem a zapečené se…

Potřebné ingredience

10-15 plátků šunky,500g mletého masa,cibule,koření(kari,sůl,pepř,muškát.oříšek,paprika...kdo co rád),smetana,kečup,15dkg strouhaného eidamu,bazalka,rýže jako příloha

Postup přípravy

Tento recept je původně z MMB,ale upravila jsme si ho.
Nejprve jsem si orestovala cibuli na trošce oleje,přidala mleté maso(kupuji v Globusu napůl hovězí a vepřové) a koření…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masové kuličky v jemné sýrové omáčce s fazolkami a brokolicí

Masové kuličky v jemné sýrové omáčce s fazolkami a…

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g mletého masa (hovězí nebo 1:1 vepřové:hovězí) 1 včerejší rohlík 5 lžic mléka strouhanka 1 stroužek česneku 200 g zelených fazolových lusků 300 g brokolice 180 g taveného sýru bez příchuti 100 g pomazánkového másla 150 ml smetany ke šlehání 150 ml mléka 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky pepř sůl

Postup přípravy

Postup:

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a v mléku namočený rohlík. Dobře promísíme a přidáme tolik strouhanky, aby šly tvarovat kuličky. Vytvoříme…

Zobrazit více...

Kategorie