Holandské řízky-dekuji mooc Evičce a Mirkovi
Potřebné ingredience
Suroviny: 500g mletého masa(nejlíp vepřová plec) 200g nastrouhaného eidamu 1 hrnek mléka sůl,pepř
Postup přípravy
Postup:
Den předem promíchám maso s mlékem a dám do lednice.Druhý den přidám sýr,osolím a opepřím.Navlhčenýma rukama tvaruju řízky,které vložím nejdřív do rozšlehaného…
ŠŤAVNATÉ KARBANÁTKY
Potřebné ingredience
Těsto-1kg mletého masa(míchané),cibule,česnek,majoránka,3rohlíky nebo housky(starší),mléko,voda,2vejce,sůl,pepř. Na obal-vejce,mléko,strouhanka olej
Postup přípravy
Pečivo nakrájíme a namočíme do mléka s vodou.K mletému masu přidáme všechny suroviny , namočené změklé pečivo a vše promícháme.Pokud je těsto moc řídké přidáme strouhanku.
Mleté maso schované v bramboráku.
Potřebné ingredience
1kg brambor,1kg masa mletého ,2 vejce ,česnek,pepř sul,majoránka,kmín,mouka,. tuk.na vymazaní zapekací mísy.
Postup přípravy
Brambory nastrouháme na hrubo slijeme vodu a ochutíme jak na klasický braborák,Vymažeme zapekací mísu a dáme polovinu bramborového těsta dáme ochucené mleté maso a dáme další…
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony-DĚKUJI…
Potřebné ingredience
Suroviny: 350g mletého vepřového masa 1 velká konzerva rajského protlaku 1 cibule 1 balení těstovin 2 mrkve čerstvé žampiony 150g goudy 3 stroužky česneku sůl,pepř bazalka
Postup přípravy
Nakrájíme cibuli a česnek na kostičky, žampiony na plátky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi necháme cibuli lehce zesklovatět, přidáme česnek a chvilku necháme…
SKVĚLÁ DOMÁCÍ SEKANÁ-JINOU UŽ ANI NEDĚLÁME
Potřebné ingredience
MLETÉ HOVĚZÍ+ VEPŘOVÉ MASO,DĚLALA JSEM CCA Z 1,2KG KOŘENÍ DLE LIBOSTI,NĚKDO DÁVÁ NA MLETÉ MASO,NĚKDO GRIL.KOŘENÍ SŮL,PEPŘ,VEGETA,ČESNEK NEDÁVÁME,MANŽEL JEJ NEMŮŽE,ALE BEZ NĚHO TO TAKÉ NEVADÍ CCA 3-4 ROHLÍKY NAMOČENÉ V MLÉCE 1 ZAKYSANÁ SMETANA 3 VEJCE,6 LŽIC STROUHANKY,6 -8 LŽIC POLOHR.MOUKY,3 VELKÉ MRKVE
Postup přípravy
MASÍČKO JSEM UMLELA SPOLEČNĚ S MRKVÍ,MÁME JI RÁDI A HLAVNĚ VYPADÁ A CHUTNÁ V SEKANÉ MOC DOBŘE,PŘIDALA JSEM NAMOČENÉ VYŽDÍMANÉ ROHLÍKY,POTÉ ŽLOUTKY,BÍLKY NA STRANU,KOŘENÍ KDO MÁTE…
" Holandské řízky " téměř bez práce
Potřebné ingredience
1 kg ml.masa,300 g tvrdého sýru(já použila Krolewski),sůl,pepř,máslo,strouhanka.
Postup přípravy
Maso,nastrouhaný sýr nahrubo,sůl a pepř smícháme dohromady.Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Směs do ní napěchujeme až po okraj.Dáme péct do trouby rozehřáté na…
Zapečené mleté maso s bramborem
Potřebné ingredience
Napůl uvařené brambory, mleté maso, šlehačka, grilovací koření, cibule, 1 vejce, majoránka, sýr na posypání, sůl dle zvyklosti.
Postup přípravy
Cibulku nakrájím najemno a osmažím dozlatova. Přidám mleté maso. Vše okořením grilovacím kořením. Brambory oloupu a uvářím skoro do měkka. Do zapékací mísy nakrájím na kolečka,…
Rizoto z mletého - rychlé
Potřebné ingredience
400 g mletého masa,300g rýže,1 cibule,1 kostka masoxu,1 malý raj.protlak,2 lžíce oleje,tymián,sůl.tvrdý sýr,zelená petrželka(nemusí být)
Postup přípravy
V kastrolu rozehřejem olej a na něm necháme zesklovatět pokrájenou cibuli.Přidáme mleté maso a orestujeme .vedle v kastrůlku si připravíme 0,4l vývaru z masoxové kostky,tím…
Chilli con carne
Potřebné ingredience
400 g mletého masa (nebo točeňák, junior, párky a pod.), cibule, 1 plechovka fazolí v chilli omáčce, 1 plechovka fazolí v rajském protlaku, chlili omáčka (pár kapek, nebo víc, jak máte rádi), 1 vetší rajský protlak, česnek, instatní jíška.
Postup přípravy
Maso orestujeme na cibuli, přidáme fazole i s nálevem, chlilli omáčku, rajský protlak, podlijeme vodou a necháme dusit. (cca půl hodiny). Zahustíme instantní jíškou (dělám to na…
Chilli con carne - vynikající a skoro bez práce!
Potřebné ingredience
1 velká cibule, půl kila mletého hovězího (ne vepřové, ne buřty!), několik dobře zralých rajčat (v zimě krájených konzervovaných, NE KEČUP!), 1 sklenice hovězího vývaru (cca 3 deci až půl litru), 2 větší stroužky česneku, 1 červená paprika, mletá paprika na zaprášení (buď sladká, nebo napůl sladká a pálivá), kmín, lžíce chilli (bohatě stačí, ale třeba pro pány tvorstva můžete dát i víc :)), necelého půl kila červených fazolí (můžou být i z konzervy, ale jen v nálevu, ne v žádné omáčce), dva nastrouhané čtverečky čokolády (hořké nebo na vaření), trocha oleje.
Postup přípravy
Tohle jídlo žádný jediný správný recept nemá, dělá se různě, takhle ho my máme nejraději.
Nejdřív si na kostičky nakrájím papriku a cibuli, česnek nakrájím na malé kousky.…