Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Holandské řízky-dekuji mooc Evičce a Mirkovi

Holandské řízky-dekuji mooc Evičce a Mirkovi

Potřebné ingredience

Suroviny: 500g mletého masa(nejlíp vepřová plec) 200g nastrouhaného eidamu 1 hrnek mléka sůl,pepř

Postup přípravy

Postup:

Den předem promíchám maso s mlékem a dám do lednice.Druhý den přidám sýr,osolím a opepřím.Navlhčenýma rukama tvaruju řízky,které vložím nejdřív do rozšlehaného…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
ŠŤAVNATÉ KARBANÁTKY

ŠŤAVNATÉ KARBANÁTKY

Potřebné ingredience

Těsto-1kg mletého masa(míchané),cibule,česnek,majoránka,3rohlíky nebo housky(starší),mléko,voda,2vejce,sůl,pepř. Na obal-vejce,mléko,strouhanka olej

Postup přípravy

Pečivo nakrájíme a namočíme do mléka s vodou.K mletému masu přidáme všechny suroviny , namočené změklé pečivo a vše promícháme.Pokud je těsto moc řídké přidáme strouhanku.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Mleté maso schované v bramboráku.

Mleté maso schované v bramboráku.

Potřebné ingredience

1kg brambor,1kg masa mletého ,2 vejce ,česnek,pepř sul,majoránka,kmín,mouka,. tuk.na vymazaní zapekací mísy.

Postup přípravy

Brambory nastrouháme na hrubo slijeme vodu a ochutíme jak na klasický braborák,Vymažeme zapekací mísu a dáme polovinu bramborového těsta dáme ochucené mleté maso a dáme další…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony-DĚKUJI JANĚ

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony-DĚKUJI…

Potřebné ingredience

Suroviny: 350g mletého vepřového masa 1 velká konzerva rajského protlaku 1 cibule 1 balení těstovin 2 mrkve čerstvé žampiony 150g goudy 3 stroužky česneku sůl,pepř bazalka

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli a česnek na kostičky, žampiony na plátky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi necháme cibuli lehce zesklovatět, přidáme česnek a chvilku necháme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
SKVĚLÁ DOMÁCÍ SEKANÁ-JINOU UŽ ANI NEDĚLÁME

SKVĚLÁ DOMÁCÍ SEKANÁ-JINOU UŽ ANI NEDĚLÁME

Potřebné ingredience

MLETÉ HOVĚZÍ+ VEPŘOVÉ MASO,DĚLALA JSEM CCA Z 1,2KG KOŘENÍ DLE LIBOSTI,NĚKDO DÁVÁ NA MLETÉ MASO,NĚKDO GRIL.KOŘENÍ SŮL,PEPŘ,VEGETA,ČESNEK NEDÁVÁME,MANŽEL JEJ NEMŮŽE,ALE BEZ NĚHO TO TAKÉ NEVADÍ CCA 3-4 ROHLÍKY NAMOČENÉ V MLÉCE 1 ZAKYSANÁ SMETANA 3 VEJCE,6 LŽIC STROUHANKY,6 -8 LŽIC POLOHR.MOUKY,3 VELKÉ MRKVE

Postup přípravy

MASÍČKO JSEM UMLELA SPOLEČNĚ S MRKVÍ,MÁME JI RÁDI A HLAVNĚ VYPADÁ A CHUTNÁ V SEKANÉ MOC DOBŘE,PŘIDALA JSEM NAMOČENÉ VYŽDÍMANÉ ROHLÍKY,POTÉ ŽLOUTKY,BÍLKY NA STRANU,KOŘENÍ KDO MÁTE…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
" Holandské řízky " téměř bez práce

" Holandské řízky " téměř bez práce

Potřebné ingredience

1 kg ml.masa,300 g tvrdého sýru(já použila Krolewski),sůl,pepř,máslo,strouhanka.

Postup přípravy

Maso,nastrouhaný sýr nahrubo,sůl a pepř smícháme dohromady.Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Směs do ní napěchujeme až po okraj.Dáme péct do trouby rozehřáté na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené mleté maso s bramborem

Zapečené mleté maso s bramborem

Potřebné ingredience

Napůl uvařené brambory, mleté maso, šlehačka, grilovací koření, cibule, 1 vejce, majoránka, sýr na posypání, sůl dle zvyklosti.

Postup přípravy

Cibulku nakrájím najemno a osmažím dozlatova. Přidám mleté maso. Vše okořením grilovacím kořením. Brambory oloupu a uvářím skoro do měkka. Do zapékací mísy nakrájím na kolečka,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Rizoto z mletého - rychlé

Rizoto z mletého - rychlé

Potřebné ingredience

400 g mletého masa,300g rýže,1 cibule,1 kostka masoxu,1 malý raj.protlak,2 lžíce oleje,tymián,sůl.tvrdý sýr,zelená petrželka(nemusí být)

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejem olej a na něm necháme zesklovatět pokrájenou cibuli.Přidáme mleté maso a orestujeme .vedle v kastrůlku si připravíme 0,4l vývaru z masoxové kostky,tím…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Chilli con carne

Chilli con carne

Potřebné ingredience

400 g mletého masa (nebo točeňák, junior, párky a pod.), cibule, 1 plechovka fazolí v chilli omáčce, 1 plechovka fazolí v rajském protlaku, chlili omáčka (pár kapek, nebo víc, jak máte rádi), 1 vetší rajský protlak, česnek, instatní jíška.

Postup přípravy

Maso orestujeme na cibuli, přidáme fazole i s nálevem, chlilli omáčku, rajský protlak, podlijeme vodou a necháme dusit. (cca půl hodiny). Zahustíme instantní jíškou (dělám to na…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Chilli con carne - vynikající a skoro bez práce!

Chilli con carne - vynikající a skoro bez práce!

Potřebné ingredience

1 velká cibule, půl kila mletého hovězího (ne vepřové, ne buřty!), několik dobře zralých rajčat (v zimě krájených konzervovaných, NE KEČUP!), 1 sklenice hovězího vývaru (cca 3 deci až půl litru), 2 větší stroužky česneku, 1 červená paprika, mletá paprika na zaprášení (buď sladká, nebo napůl sladká a pálivá), kmín, lžíce chilli (bohatě stačí, ale třeba pro pány tvorstva můžete dát i víc :)), necelého půl kila červených fazolí (můžou být i z konzervy, ale jen v nálevu, ne v žádné omáčce), dva nastrouhané čtverečky čokolády (hořké nebo na vaření), trocha oleje.

Postup přípravy

Tohle jídlo žádný jediný správný recept nemá, dělá se různě, takhle ho my máme nejraději.

Nejdřív si na kostičky nakrájím papriku a cibuli, česnek nakrájím na malé kousky.…

Zobrazit více...

Kategorie