Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Pštrosí vejce od Lucie V. (Maxinka) ID 6208

Pštrosí vejce od Lucie V. (Maxinka) ID 6208

Potřebné ingredience

1 kg mletího masa,1 česnek, 1 cibule, pepř, sůlL, majoránka,mletý kmín, mletá červená paprika, 1 vejce, trošku strouhanky,vařená vejce,okurka.

Postup přípravy

Mleté maso dát do mísy,přidat sůl,pepř,kmín,červenou papriku,majoránku na jemno nakrájenou cibuli a utřený česnek.Pořádně promíchat přidat vejce a jemně zasypat strouhankou,aby…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pečený segedín

Pečený segedín

Potřebné ingredience

750 g brambor * 500 g mletého masa * 1 cibule * 20 cm pórek * 1 červená paprika (kapie) * 500 g kysaného zelí * sůl, kmín, mletá paprika, příp. gulášové koření * 2 smetany na vaření - 12% tuku, ale může být i šlehačka * tvrdý sýr (nemusí být)

Postup přípravy

ve větší pánvi (wok) na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso, pórek na proužky, papriku na kostky, sůl, kmín, papriku mletou a kysané zelí. Vše podusíme.
Mezitím očistíme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
MUSAKA SE SÝROVOU NÁPLNÍ

MUSAKA SE SÝROVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

1kg brambor-lilek 10 lžíc oliv.oleje 1 cibule 500g ml.hov.masa 1/2 svazku oregana,nebo ze sáčku 100g sýra 375g mléka 2 lžičky vývaru,(pokud není nahradit lze i 1/2 masoxu v trocha vodě) sůl,pepř 3 lžíce jížky,nebo lze udělat doma,množství dle potřeby 2 žloutky 4 rajčátka

Postup přípravy

Brambory-lilek očistíme,nakrajíme na plátky a osolíme.Po obou stranách je opečeme na 8.lžicích oleje.Vyjmeme a dáme okapat.Oloupanou cibuli nakrajíme na kostičky.Na zbývajícím…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Musaka

Musaka

Potřebné ingredience

500g mletého masa, cibulka, 3 vajíčka, 2 lilky,hladká mouka, 8 brambor, mléko, vývar z masoxu,sůl,pepř,skořice, oregano

Postup přípravy

Lilky osolíme a necháme na tácku "vyplakat", obalíme v hl. mouce a orestujeme krátce na pánvičce. Dále na cibulce orestujeme maso, osolíme, opepříme,přidáme skořici a dusíme cca…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kapustové lekníny

Kapustové lekníny

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (nejlepší je krůtí)

malá hlávka kapusty

anglická slanina nakrájená na plátky

česnek

3 vejce

3 lžíce hladké mouky

hořčice

majoránka

lžička sojové omáčky

velká cibule nebo 2 malé

3 lžíce oleje

sůl, pepř, kmín

Postup přípravy

Z mletého masa, vajec, mouky, majoránky, hořčice, prolisovaného česneku, sojové omáčky a koření vypracujeme hmotu jako na sekanou. Kapustu rozdělíme na jednotlivé listy a ty…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Bůčková sekaná -vařená v sáčku-VYNIKAJÍCÍ

Bůčková sekaná -vařená v sáčku-VYNIKAJÍCÍ

Potřebné ingredience

1 kg bůčku, 4 vejce, 3 větší stroužky česneku, 2 lžičky vegety pepř, sáček na tlačenku,forma nebo pevný sáček

Postup přípravy

Bůček umeleme, do něj přidáme vejce a česnek.

Velmi dobře promícháme a dokořeníme vegetou solí a pepřem.

Celou hmotu dáme do tlačenkového sáčku,OBA KONCE PEVNĚ…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
plněné papriky...trochu jinak

plněné papriky...trochu jinak

Potřebné ingredience

plněné papriky: bílé papriky, mleté maso, rohlík namočený v mléce, sůl, pepř, vajíčko, cibulka, česnek - dle chuti; omáčka: slepičí vývar, smetana, vegeta, hotová jíška; příloha: kynutý knedlík

Postup přípravy

Papriky si očistíme. V misce si udělám směs jak na karbenátky tj. mleté maso, rohlík, sůl, pepř, vejce, cibulka, česnek...může být i majoránka... naplním tím papriky.
Kostku…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
PLNĚNÉ BRAMBORY

PLNĚNÉ BRAMBORY

Potřebné ingredience

10 větších brambor,1/2kg mletého masa,1 vejce,1 cibule,8 stroužků česneku,1pl mleté cervené papriky,sůl,pepř,olej.

Postup přípravy

Masová náplň:do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku,česnek,vejce,papriku,sůl,pepř a smícháme.Okrájené a umyté brambory vyvrtame nebo vydlabeme naplníme masovou směsi…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masové knedlíčky s paprikou a těstovinami

Masové knedlíčky s paprikou a těstovinami

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby:
400g mletého masa, 2 vejce, 100g cibule, 2 PL strouhanky, sůl, pepř, paprika, 1/2 l vývaru (masox), 200g kolínek, 1 stroužek česneku, 2PL másla, 2 PL hladké mouky, 2 PL rajského protlaku, 2 papriky, 2 PL petrželky

Postup přípravy

1. Mleté maso smíchejte s vejcem, 50g cibule, strouhankou, 4 PL vody a kořením. Z hmoty tvořte kulaté knedlíčky. Přivedte vývar do varu, dejte do něj knedlíčky a povařte.
2.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Klobása v sekané

Klobása v sekané

Potřebné ingredience

Inspirovala jsem se v televizním pořadu "Kluci v akci", jen jsem to neudělala přesně podle nich. :-))

Postup přípravy

Klobásu (použila jsem šunkovou, protože vařím pro děti) zabalíme do sekané (ochucené a upravené podle vlastní chuti - já jsem dala sůl, pepř, vejce a strouhanku). Přes to dáme…

Zobrazit více...

Kategorie