Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Lihapullat - finské masové kuličky - "univerzální" použití :)

Lihapullat - finské masové kuličky - "univerzální&…

Potřebné ingredience

500g mletého hovězího masa (možno napůl s vepřovým, málo tučné), 2 - 3 krajíce staršího chleba, 200g zakysané smetany, 1 vejce, 1 - 2 menší cibule, půl lžičky soli, půl lžičky nového koření, půl lžičky mleté sladké papriky, čtvrt lžičky bílého pepře, olej

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte na drobno a nechte na oleji na pánvi lehce zesklovatět a změknout. Dejte stranou a nechte vystydnout.
Střídky z chleba rozdrobte a smíchejte se zakysanou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Chilli con carne

Chilli con carne

Potřebné ingredience

500g mletého hovězího masa, hovězí vývar nebo voda, 400g konzervovaných rajčat nebo Valfruty, 350g červených fazolí (konzerva), 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, chilli, drcený kmín, sladká paprika, olej, sůl, pepř, hořká čokoláda, cukr

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte na přibližně půlcentimetrové kostky, česnek oloupat a rozdrtit, nebo nakrájet na opravdu drobné kostičky.
Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
SEKANÁ SE ŠPENÁTEM A VEJCI

SEKANÁ SE ŠPENÁTEM A VEJCI

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 1 vejce, 1 cibule, 5 stroužků česneku, strouhanka, majoránka, sůl, pepř, slanina, šunka, balíček listového špenátu mraženého, 4 vejce uvařená na tvrdo.

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vejcem, prolisovaným šesnekem, jemně nakrájenou cibulí, majoránkou, 3 lžíceme strouhanky, ochutíme solí a pepřem.

Připravíme si potravinářskou folii (…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masový dort

Masový dort

Potřebné ingredience

.

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Rizoto z mletého - rychlé

Rizoto z mletého - rychlé

Potřebné ingredience

400 g mletého masa,300g rýže,1 cibule,1 kostka masoxu,1 malý raj.protlak,2 lžíce oleje,tymián,sůl.tvrdý sýr,zelená petrželka(nemusí být)

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejem olej a na něm necháme zesklovatět pokrájenou cibuli.Přidáme mleté maso a orestujeme .vedle v kastrůlku si připravíme 0,4l vývaru z masoxové kostky,tím…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná s křenem a sýrem-dekuji Alžbětce

Sekaná s křenem a sýrem-dekuji Alžbětce

Potřebné ingredience

Ingredience 500g mletého masa 150g nakrájené slaniny 250g strouhaného sýra 70g strouhaného křenu 2 lžíce hladké mouky 2 housky namočené v mléce 2 vejce mletý pepř nasekaná nať petrželky sůl Doba přípravy: 50 minut

Postup přípravy

Postup
Smícháme - maso s nakrájenou slaninou, vejci, vymačkanými houskami a sýrem. Potom přidáme hladkou mouku, petrželku, křen, osolíme, opepříme, a pořádně promícháme. Ze…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná se zeleninou

Sekaná se zeleninou

Potřebné ingredience

700 - 800 g mletého masa, 350 g mražené zeleniny - hrášek s mrkví a kukuřicí, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 1 vejce, 1 hrnek ovesných vloček, vegetu (bez glutamátu), menší lžička mletého kmínu, špetka mletého pepře

Postup přípravy

Maso posypeme vegetou, opepříme, okmínuje, přidáme česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce a pořádně promíchám, pak nasypeme zmrzlou zeleninu (nerozmražujeme), promícháme a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
maso na zelí

maso na zelí

Potřebné ingredience

500 g kysaného zelí, 500 g mletého masa, 600 g brambor, sůl, mletý pepř, kmín, majoránka, 250 ml smetany na vaření, olej

Postup přípravy

Na pánvi potřené olejem orestujeme maso do zhnědnutí, osolíme a okořeníme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Pekáček vytřeme olejem a na dno rozložíme okapané zelí (kdo…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zdravější sekaná

Zdravější sekaná

Potřebné ingredience

500g mělněné vepřové plece, 2 velké mrkve - nastrouhané nahrubo (asi 250g), 1 velké vejce (2 malá), 125g tvarohu, sůl, pepř, majoránka, česnek, vločky na zahuštění (asi 5 - 7 lžic)

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a vlhkýma rukama vytvoříme 2 menší šišky. Můžeme potřít hořčicí smíchanou s trochou vody, mírně podlijeme a pečeme na 200 - 220°C asi hodinu.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Tortilly s postupem

Tortilly s postupem

Potřebné ingredience

Mleté maso, rajský protlak, zelenina podle chutě (cibule, hrášek, kukuřice, ledový salát, žampiony...), koření dle chuti (já dávám grilovací), trochu sójové omáčky popř. česnek Jednodušší varianta je tortily si koupit. Kdo chce raději domácí, tady je recept: 2 hrnky hladké mouky, půl hrnku vody, 50 g Hery (sádla, másla - co kdo má), sůl.

Postup přípravy

Prosím nekupujte mleté maso, je bléééé..... Stačí koupit jakékoliv proroslejší maso a rozmixovat v mixéru nebo ve strojku na mleté maso - ale já si to ulehčuji mixérem:o)) Za…

Zobrazit více...

Kategorie