BRAMBORY ala LASAGNE
Potřebné ingredience
Brambory nakrájíme na plátky, do pekáče dáme vrstvu brambor, osolit, opepřit\r\nZ mletého masa připravíme směs ( mleté maso, orestovat na cibuli, přidat loupaná rajčata, pepř, jakékoliv koření, já dávám bazalku, trochu grilovacího a česnek - něco jako boloňská omáčka ), \r\ndát vrstvu na maso a dát péct cca 1 hodinka.\r\nPoslední vrstva je bešamel, nalít na směs a nechat už jen dozlatova. \r\nVýborná mňamka .
Čevabčiči na Chorvatský způsob
Potřebné ingredience
1 kg Hovězí maso - mleté 1 lžička Černý pepř mletý 3 lžíce Petrželová nať sekaná 1/2 kg Skopové maso mleté 1 lžíce Sůl 1 lžička Česnek
Postup přípravy
Dejte všechny přísady do velkého mísy a hnětete dobře maso a koření dohromady. Dejte chladit na 2 hodiny do ledničky a pak vyjměte a promíchejte dobře znovu.
Zformujte…
LASAGNĚ (od Báry Nesvadbové)
Potřebné ingredience
NA BOLOŇSKOU OMÁČKU: 1lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 500g mletého masa, 250g oloupaných celých či nakrájených rajčat z plechovky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce červeného vína, 1 lžíce sušené bazalky, sůl, mletý pepř. NA SÝROVOU OMÁČKU: 50g másla, 50g hladké mouky, 600ml mléka, 125g sýra na strouhání, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku. A PLÁTKY LASANÍ
Postup přípravy
PŘÍPRAVA BOLOŇSKÉ OMÁČKY: Olej, ,jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku…
Vřetena s hermelínovou omáčkou
Potřebné ingredience
300g mletého,olej,sůl,100ml zel.vývaru,2 tavené smetanové sýry,250ml smetany,120g hermelínu,těstoviny
Postup přípravy
Maso osmahněte na oleji,opepřete,osolte,přidejte nakrájené taveňáky a nehte rozpustit.Přilijte vývar,povařte a zalijte smetanou.Hermelín nakrájejte na kousky a přidejte do omáčky…
ZELENINOVÁ SEKANÁ
Potřebné ingredience
MLETÉ MASO RAJČE-2KS PAPRIKA-1MENŠÍ ČESNEK CIBULE 1 MALÁ CUKETA-NEMUSÍ SE DÁVAT SŮL,PEPŘ,VEJCE,SLADKÁ PAPRIKA,MOUKA
Postup přípravy
MLETÉ MASO VLOŽÍME DO MISKY PŘIDÁME NADROBNO NAKRÁJENÁ RAJČATA,CIBULKU,PAPRIKU ,NASTROUHANOU NA HRUBO MALOU CUKETU.
PŘIDÁME VEJCE ,SUŠENÝ ČESNEK ,ŠPETKU PEPŘE A SLADKÉ PAPRIKY.…
Plněná sekaná - rychlá, jednoduchá a výborná!
Potřebné ingredience
1/2-1kg mletého masa, cibule, česnek, majoránka, sůl, pepř, hl.mouka, strouhanka, 1 syrové vejce, 3 uvařená vejce natvrdo, paprika (zelená, žlutá nebo červená), uvařená mrkev na proužky, alobal
Postup přípravy
Mleté maso dáme do mísy a pořádně promícháváme rukama. Postupně přidáváme ingredience a stále promícháváme.
Nejdříve na drobno nasekanou cibuli (množství podle toho kolik máme…
Boloňská omáčka
Potřebné ingredience
* 50 g slaniny, * 300 g mletého masa, * 1 cibule, * 1 mrkev, * 50 g celeru, * 4 stroužky česneku, * 2 lžičky protlaku, * 5 lžic kečupu, * sójová omáčka, * sůl, * pepř, * nové koření, * 2 bobkové listy, * 150 ml vody, * 150 ml bílého vína
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na jemno, slaninu na malé kostičky a osmahneme na rozpáleném tuku. Pak přidáme jemně nastrouhaný celer a mrkev a vše opečeme dozlatova. Přidáme mleté maso a…
Krokety s mletým masem
Potřebné ingredience
1 bramborové těsto v prášku,250g mletého masa,1 cibule,1 stroužek česneku,sůl,pepř,oregano.
Postup přípravy
Těsto připravíme podle návodu na sáčku.Na pánvi na tuku zpěníme nakrájenou cibulku,přidáme utřený česnek,mleté maso,osolíme,opepříme,přidáme oregano a podusíme.Na závěr můžete…
Holandské řízky
Potřebné ingredience
500g mletého bůčku, 200g anglické slaniny,200gstrouhané eidamu,asi200ml.mléka,pepř,sůl.
Postup přípravy
Do mletého masa přídáme na kostičky nakrájenou ang.slaninu,sýr,mléko,sůl,pepř. Tvoříme větší karbenáty,které obalíme v trojobalu a smažíme. DOBROU CHUŤ!!!!
plněný paprikový lusk
Potřebné ingredience
4ks paprik,30dkg mletého masa-mix,15dkg sýra-cihla,1porek,podravka,vejce,žemle namočená v mléce,3lžíce hladké mouky,vejce,sojová omáčka
Postup přípravy
sýr nakrájíme na kostičky,porek na kolečka a zamícháme s mletým masem,přidáme žemli,ochutíme,vejce a přihustíme hladkou moukou,pečeme na 180-40min