Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Musaka

Musaka

Potřebné ingredience

1 velká cibule, olej, mleté maso, 3 rajčata, malý protlak, 1 česnek, oregano, pepř, velký lilek, brambory, 2 lžíce másla, 1 a 1/2 lžíce hl. mouky, 250 ml mléka, 2 vejce, 180 g bíloho jogurtu, 100 g tvrdého sýra.

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme maso a opečeme. Přidáme očištěné a nakrájené rajčata, protlak, česnek, oregano a pepř a 10 minut dusíme. Osolíme.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pečené karbanátky s lečem

Pečené karbanátky s lečem

Potřebné ingredience

500 g mletého míchaného masa (nebo vepřového) * 1 cibule * 1 vejce * 2 lžíce strouhanky * worchester, sůl, pepř, grilovací koření, česnek - vše dle chuti, případně možno přidat majoránku, "rozmnožit" přidáním jednoho vejce a více strouhanky... ************** malá sklenička sterilovaného leča * 4 plátky tvrdého sýra

Postup přípravy

Všechny ingredience na karbanátky ručně smícháme a na plech tvarujeme karbanátky, které mají uprostřed důlek. Mně jich vyšlo 8 (výsledná velikost 8 cm průměr:-)). trochu podlijeme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

Potřebné ingredience

vejce, sůl, mleté maso, pepř, cibule, kmín, grilovací koření, majoránka, rohlíky, mléko

Postup přípravy

Rohlíky přelijeme horkým mlékem a rozmělníme, přidáme sůl, majoránku, cibuli, pepř, mleté maso. Vejce uvaříme (na 500 g masa asi 12 vajec) a oloupeme a obalíme ve směsi masa. Dáme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
HOLANDSKÉ  ŘÍZEČKY +++

HOLANDSKÉ ŘÍZEČKY +++

Potřebné ingredience

SMĚS- 1 malé syrové vejce, mlété maso vepřové, sýr cihla, sůl. TROJOBAL: mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej nebo sádlo na smažení,

Postup přípravy

Mleté maso a sýr promícháme přidáme sůl a uložíme do ledničky na 30 minut.Zprochladlé směsi tvarujeme ploché řízečky které obalíme v trojobalu a usmažíme dozlatova.PŘÍLOHA:

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Chilli con carne

Chilli con carne

Potřebné ingredience

500g mletého hovězího masa,2 cibule,3 str.česneku,plechovka červených fazolí v raj.protlaku,koření na chilli con car.,sůl.oregano,půl plechovky steril.kukuřice,3 rajčata,chili papričku,oliv.olej

Postup přípravy

Na olivovém oleji si zpěníme cibulku a plátky česneku.Přidáme mleté hovězí maso a orestujeme.Zalijeme trochou vody ,ooslíme a dusíme asi 1/2 hod,přidáme fazole i se šťávou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Bulharská  *M u s a k a*

Bulharská *M u s a k a*

Potřebné ingredience

0,5 kg mletého nejlépe hovězího nebo mix sekaného masa,1 hustý rajský protlak, cibule, česnek, oregáno, 1 mrkev a kousek celeru, 1 lilek nebo může být místo toho 1 mladá malá cuketa, cca 1kg brambor, mléko, máslo, sůl, pepř, mouka, olej, strouhaný sýr 100 g.

Postup přípravy

Příprava se může zdát někomu zdlouhavá a odrazující, ale opravdu doporučuji vyzkoušet, je to velká pochoutka.Nejprve si oloupu brambory a nakrájím na asi tenká kolečka a dám je…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Voňavé guľky v smotanovej omáčke

Voňavé guľky v smotanovej omáčke

Potřebné ingredience

mlete masko,vajíčko,sol,korenie,tymian,fašírkove korenie,strúhanka,cibula,cesnak OMÁČKA: šlahačkova smotana,kečup,horčica,vegeta (sol) PRÍLOHA: zemiaky,maslo,tymian,rozmarín,sol,rasca

Postup přípravy

Z mleteho maska,vajička,korenín,nakrajanej cibule a cesnaku si vymiešame zmes na gulky.Nebojte sa korenin a byliniek ,musí to byt aromaticke ,nie bez chuti.Zahustime struhankou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Chalupářské karbenátky

Chalupářské karbenátky

Potřebné ingredience

500g mleté maso , sůl, pepř, 1 střední cibulka, anglická slanina, kmín celý i drcený, sušené hřiby mleté , 4 stroužky česneku,2 vajíčka, 2 starší rohlíky, mléko, strouhanka, olej, sladká mletá paprika, můžete špetku chilli

Postup přípravy

Na oleji si orestuju do zlatova na drobno nakrájenou cibulku se slaninou a nechám prochladnout.

Nakrájím na starší rohlík a namočím do mléka.

Ve větší míse si…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Roláda z mletýho masa ve formě

Roláda z mletýho masa ve formě

Potřebné ingredience

Mletý maso, které dochutíme cibulí, česnekem, solí, pepřem, majoránkou. Slanina, míchaný vajíčka, petrželka, párek, okurek.

Postup přípravy

Ochutíme mletý maso, dáme polovinu do alobalem vyloženýho srnčího hřbetu. Na to dáme slaninu, okurek, párek a vajíčka s petrželkou, zaděláme zbytkem masa. Zakryjeme alobalem a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Plněné lilky mletým masem

Plněné lilky mletým masem

Potřebné ingredience

Jeden či dva velké lilky, 1kg mletého masa, cibule, 2 vajíčka, vegeta, trochu mléka, strouhanka, kari koření, majoránka, sul, pepř defakto jak kdo má rád fantazii se meze nekladou, dále sýr cca 200gr a pár rajčátek.

Postup přípravy

Nakrájíme na kostečky cibulku, dáme maso, koření viz. přísady nebo jak kdo má rád. Dále přidáme vajíčka, mléko, strouhanku a nastrouhaný cca 150-200gr tvrdý sýr. Vše pořádně…

Zobrazit více...

Kategorie