Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Losos na rajčatech a žapionech

Losos na rajčatech a žapionech

Potřebné ingredience

Použité suroviny receptu Losos na rajčatech : 4 filety z lososa | 3 cibule | 3 - 4 rajčata / 5 žampionu| 6 stroužků česneku | sušená bazalka | sůl | citrón

Postup přípravy

Postup přípravy receptu Losos na rajčatech :
Plátky lososa pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a posypeme bazalkou. Zapékací mísu vymažeme tukem, na dno dáme vrstvu cibule…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
rybacia fašírka

rybacia fašírka

Potřebné ingredience

file, cibula, rozky, 2 vajicka, sol, mlete cierne korenie, majoranka, struhanka, olej

Postup přípravy

file /mala som take kocky/ som nakrajala nadrobno , pridala som nadrobno nakrajanu cibulu, namocene a vyzmykane rozky,2 vajicka, posolila,dala mlete cierne korenie, majoranku,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí file s hořčicí a slaninou

Rybí file s hořčicí a slaninou

Potřebné ingredience

Rybí filety (kostky), hořčice na potření filet, sůl, cibule na kolečka, slanina na plátky, máslo

Postup přípravy

Rybí filety osolit z obou stran, kdo chce může pokapat i trochou citronu. Potřít hořčicí z jedné strany, položit plátek slaniny, a několik koleček cibule. Dát do zapékací misky s…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos a pórkové brambory

Losos a pórkové brambory

Potřebné ingredience

Celý losos, citron, bylinky - citronový tymián, rozmarýn, petržel, česnek. Sůl Brambory, máslo, pórek.

Postup přípravy

Lososa pořádně opláchneme, prosolíme ze všech světových stran.
Pokapeme citronem a vnitřek potřeme směsí z bylinek - citronový tymián, rozmarýn, petržel, česnek (vše utřeme v…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos se zeleninou

Losos se zeleninou

Potřebné ingredience

Losos, mražená zelenina, tymián, sůl, pepř, olej.

Postup přípravy

Velice rychlý a neskutečně dobrý .....

Na kapce rozpáleného oleje orestujeme losona nakrájeného na kostičky.
Přidáme koření. Po té mraženou zeleninu (jakou máte…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangas se zeleninou

Pangas se zeleninou

Potřebné ingredience

2 ks pangase,sůl,kmín,15 dkg másla,1/2 sáčku Mix zelenina(Femily frost),kaše bramb.

Postup přípravy

Dáme ropustit máslo na něj položím pangas a osolím a pokmínuji,opeču s obou stran,přidám zeleninu a malinko podliji vodou,asi 4 lžíce,přikriji pokličkou a dusím asi 20 min.Kaše…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Sushi MAKI-originál  recept

Sushi MAKI-originál recept

Potřebné ingredience

Balíček sushi rýže (vyrábí lagris cca 50 kč/půl kg,ale nemusí být,stačí kulatá drobná rýže) sušená možská řasa Nari (cca 55 Kč / 5 kusů) voda ,syrový losos cca 80-100g ( může být i uzený) psata wasabi cca 60 kč /35g(nemusí být-pokud nemáte rádi pálivé) rýžový ocet /150 ml/49 kč/lžička soli lžíce cukru japonská sójová omáčka Kikkoman (150ml cca 100kč) je jen na dochucení při kozumaci,naní nutná bambus podložka na rolování /pokud nemáte-postačí i utěrka/

Postup přípravy

Příprava rýže

1. 2 šálky (po 180ml) sushi rýže důkladně propereme (klidně 7 krát) ve studené vodě. Přilijeme 2 šálky vody. Rýži nikdy nesolíme při vaření! Hrnec překryjeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius po mlynářsku

Pangasius po mlynářsku

Potřebné ingredience

1 balení pangase, citrón, grilovací koření, koření na ryby, barevný drcený pepř, hladkou mouku, máslo, sušený česnek, olivový olej.

Postup přípravy

Do mísy nasypeme asi 300g mouky, lžíci grilovacího koření, lžíci koření na ryby, trochu pepře a půl pytlíčku sušeného česneku. Mraženou rybu omyjeme osolíme a hodně pokapeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pikantní filé

Pikantní filé

Potřebné ingredience

rybí filé (pangas,treska) česnek sojová omáčka 1 citron koření na ryby kopr (sušený,mražený nebo čerství) sůl,barevný pepř kousek másla,olej

Postup přípravy

Rozmrzlé ryby osušíme a pokapeme šťávou z půlky citronu,osolíme,opepříme,potřeme rozmačkaným česnekem (nebo posypeme sušeným česnekem) posypeme kořením
na ryby a koprem necháme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius ála francouzské brambory

Pangasius ála francouzské brambory

Potřebné ingredience

pangasius, koř. na ryby, brambory, květák, menší cibule, špenát /já jsem použila mražený slisovaný v těch ruličkách v pytlíku, myslím, že ho mají v Tescu/, konzerva hub, sůl, bílý ml. pepř, olej, 1dcl mléka, 1 vejce, zakysaná smetana

Postup přípravy

Brambory si předvaříme do poloměkka. Vychladlé brambory očistíme a nakrájíme na plátky. Pekáč trochu vymažeme tukem nebo olejem. Květák nasekáme na drobné kousky. Na pánvi s…

Zobrazit více...

Kategorie