Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé s bramborami (pod sýrovou krustičkou)

Zapečené rybí filé s bramborami (pod sýrovou…

Potřebné ingredience

800g(nebo dle potřeby) rybího filé , 800g brambor, 2 cibule, 1dcl smetany ke šlehání (33%), 50g nastrouhaného tvrdého sýra, 1 vejce, 30g másla, 2 stroužky česneku, 2lžíce limetkové(citronové) šťávy, 2 žíce oliv. oleje, 1 lžíce drceného pepře, sůl, máslo a strouhanka na vymazání formy, plátky citronu na ozdobu.

Postup přípravy

1. brambory oloupeme, nakrájíme a chvilku povaříme cca 3-5min v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
2. oloupané cibule nakrájíme na kolečka, orestujeme je na másle do…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Hejk  na ananasu

Hejk na ananasu

Potřebné ingredience

hejk (nebo jiná ryba-pstruh ..)ananasový kompot2,5dc smetany,máslo,hladká mouka,olej,kari koř,ml pepř,sůl,petrželka,citron. Ráda dělám k nějaké oslavě-rychlé a hlavně moc dobré

Postup přípravy

Rybu omyjeme můžou být i filety,osolíme,opepříme ochutíme kari,obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme z obou stran na oleji pak přidáme ananas,kousky taky trošku opečeme a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius s fazolkama na slanině

Pangasius s fazolkama na slanině

Potřebné ingredience

pangasius - množství záleží na vás, 1 - 2 konzervy fazolek, 10dgk anglické slaniny

Postup přípravy

na pánev dáme pečící papír (pro rybu je to lepší pak se nechytá k pánvi). Necháme rozpustit máslo a na něm pak zprudka opečeme okořeněnou rybu z obou stran. Opečeme všechnu rybu…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
PANGASIUS SE ŠLEHAČKOU,ANGLICKOU SLANINOU A NIVOU!!!!!!

PANGASIUS SE ŠLEHAČKOU,ANGLICKOU SLANINOU A NIVOU!!!!!!

Potřebné ingredience

PANGASIUS,OLEJ,ŠLEHAČKA,NIVA.SŮL.ANGLICKÁ SLANINA.

Postup přípravy

PANGASIUSE NAKRÁJÍME A S PRUDKA SMAHNEME PO OBOU STRANÁCH,POTOM VLOŽÍME ASI NA 15 MIN DO POKÁČKU OSOLÍME DÁME ANGLICKOU SLANINU A DÁME PÉCT.PO 15 MIN ZALIJEME ŠLEHAČKOU A DĚLÁME…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius na petrželce - rychlovka na 30 minutek :-)

Pangasius na petrželce - rychlovka na 30 minutek :-)

Potřebné ingredience

Pro 1 osobu: 2 střední brambory 1 kousek ryby Pangasius čerstvá, nebo suchá petrželka (já v zimě mám jen suchou a je to super) nějakou zeleninku jako obloha (já dávám nejraději pórek a mrkev)

Postup přípravy

Dáme vařit brambory - ty trvají nejdéle!


Nakrájíme si na kolečka porek a nastrouháme mrkev na hrubém struhadle - dáme osmažit na másle (já dávám Rama Coulines) -…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Nudličky z pangase

Nudličky z pangase

Potřebné ingredience

500g Pangase, 1-2 čajové lžičky koření na ryby od Avokáda, 1 čajová lžička grilovacího koření, citrónová šťáva, 2-3 polévkové lžíce oleje, sůl

Postup přípravy

Pangase nakrájíme na asi 2cm silné nudličky, vložíme do misky, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme koření a olej. Takto necháme asi 5-10 minut marinovat. Poté osmahneme na pánvi a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius v krustě

Pangasius v krustě

Potřebné ingredience

pangasius,mražená zeleninová směs(já osobně dávám čerstvou zeleninu),koření na ryby,bílý jogurt,vejce,strouhaný sýr,cibule

Postup přípravy

Na dno vymazané zapékací misky dáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky,zeleninovou směs,rybu ochucenou kořením a dáme do trouby vyhřáté na 200°.Asi po 20 min.pokryjeme směsí jogurtu…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé s bramborami a limetkami

Zapečené rybí filé s bramborami a limetkami

Potřebné ingredience

800g mraž.rybího filé 800g brambor 2 cibule 1 dl smetany na vaření 50g str.eidamu 1 vejce 2 str.česneku 1 lžíce citr.šťávy oliv.olej sůl

Postup přípravy

Brambory si oluopeme nakrájíme na plátky a předvaříme v osolené vodě.Scedíme a necháme okapat.(ne uplně do měkka)Oloupanou pokrájenou cibuli orestujeme na oleji,přidáme na plátky…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Domácí rybí prsty

Domácí rybí prsty

Potřebné ingredience

1 kg ryby, 2 vajíčka, 2 lžičky oregana nebo provensálského koření, strouhanka, sůl,pepř, citron.

Postup přípravy

Rybu (já použila pangase) nakrájíme na hranolky, osušíme. Vajíčko rozkvedláme s trochou vody, přidáme koření, citronovou šťávu. Rybu obalíme ve vajíčkové směsi a ve strouhance.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangasius s omajdou

Pangasius s omajdou

Potřebné ingredience

pangas, olej, máslo, žampiony, jarní cibulka, hladká mouka, mléko, voda

Postup přípravy

Jedná se o můj dnešní pokus, který dopadl tak dobře, že si tu musím recept schovat i na příště =0)
Takže rybku jsem nechala trošku rozmrazit a nakrájela jsme na kostky cca 2x2…

Zobrazit více...

Kategorie