Candát s lanýžovou omáčkou
Potřebné ingredience
20g černých lanýžů, 50 ml madeiry, 2 šalotky, 100 ml červeného vína, 450 ml omáčky Demi-glace (základní hnědá omáčka), 100 g másla, sůl, 800 g filetů candáta, pepř, 1 lžíce citronové šťávy, mouka na obalení, 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy
Lanýže očistíme a nasekáme na jemno. Madeiru přivedeme k varu, přidáme lanýže a omáčku odstavíme. Šalotky oloupeme, nasekáme nadrobno a povaříme v červeném víně. Přidáme omáčku…
Kapr s kořeněnou omáčkou
Potřebné ingredience
5 porcí kapra, 1 lžíce škrobu rozmíchaná ve vodě, olej na smažení, sůl, 2 lžíce vína směs koření: 1 lžička soli, ½ lžičky mletého pepře, 1 lžička zázvoru. Na omáčku: 200 g plodnic Shii-take bez třeňů, 1 jemně nasekaná šalotka, 2 bambusové výhonky nebo 1 mrkev nakrájená na dlouhé nudličky, od červené, zelené a žluté papriky po polovině, 2 lžíce sójové omáčky, 25 ml drůbežího vývaru.
Postup přípravy
Porce kapra nařízneme z obou stran 3 cm a uvnitř i na povrchu pokapeme citrónovou šťávou. Potom vetřeme směsí koření a necháme 20 min. odležet. Omáčku smícháme se zeleninou,…
Zapečený pangasius v zelenině
Potřebné ingredience
400g pangasiuse/měla jsem mražené kostky/ 500g brambor syrových 100g porku 1/4 menšího celeru 1 mrkev 2 cibule 1 zelenou papriku 3 rajčata asi 100g másla citr.šťávu sůl plátky sýra,nivu
Postup přípravy
Vymažeme máslem pekáček -brambory si očistíme a nakrájíme na plátky, vyložíme na dno pekáčku-osolíme.Na to naskládáme na tenká kolečka nakrájený celer,cibuli,mrkev,pórek…
Fašírky s krabími tyčinkami na paradajkovo-bylinkovej…
Potřebné ingredience
Filety z pangasa ,cibulka,cesnak,vajičko,petrž.vnat,struhanka,krabie tyčinky,koreniny,sol Omačka:Krajane paradajky v konzerve,bylinky(rozmarín,bazalka,tymian...)šlahačkova smotana,šampiony (nemusia byt),cibula,cesnak
Postup přípravy
Filetky z pangasa si opražime na oleji.Hotove vyberieme na tanier a vidličkou rozoberieme na kusky.Dame do misky,ochutime solou a korenim,pridame vajičko,cibulku,cesnak a tolko…
Kapr po gruzínsku
Potřebné ingredience
Pro 6 osob: 6 porcí kapra - menší cibule - 100 g másla - lžička sušeného zázvoru - sůl - trocha tymiánu - 6 kuliček pepře - 6 kuliček nového koření - 250 ml sladké smetany na vaření - voda nebo vývar
Postup přípravy
Porce kapra osolíme a poprášíme mletým zázvorem (já používám stouhaný čerstvý). V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme pepř, nové koření a…
Pangasius v listovém těstě
Potřebné ingredience
půlka listového těsta*500g pangasiuse*8 plátků moravského uzeného nebo anglická slanina*koření na ryby*sůl*mražený listový špenát*1 cibule*3-4 stročky česneku*trochu oleje*brambory*trochu másla
Postup přípravy
Rybu necháme rozmrazit. Pak ji vysušíme a překrojíme na 4 dílky. Těsto rozválíme a rozdelíme na 4 díly, tak aby se dala ryba zabalit. Na těsto položíme plátek uzeného, pak…
Zapečený pangas se zeleninou
Potřebné ingredience
6 plátků pangase, hl.mouka,koření na ryby,olej,trošku másla,4 rajčata,3 papriky,smetanu ke šlehání,sůl,pepř,petrželku(kudrnku),oregáno,2 vejce,strouhaný sýr
Postup přípravy
Pangase posypeme kořením na ryby ,obalíme v hladké mouce a osmažíme na oleji.Zapékací mísu vymažeme máslem a vložíme pangase.Trochu opepříme.Poklademe na proužky pokrájenou…
++++GRATINOVANÉ FILÉ ++++
Potřebné ingredience
50DKG FILÉ, NEBO JINÉ RYBIČKY,1,5DL KYS. SMETANY, 10DKG STROUHANÉHO SÝRU,10DKG SLANINY, 2-3 KYS. OKURKY(DLE CHUTI),10DKG HRÁŠKU V KONZERVĚ,2 LŽÍCE HOŘČICE, CITRON,SŮL,MÁSLO.
Postup přípravy
FILÉ ZAKAPEME CITRONOVOU ŠŤÁVOU A NECHÁME CHVILKU ODLEŽET. OPEČEME SI NA KOSTIČKY NAKRÁJENOU SLANINU. POTOM FILÉ OSOLÍME A VKLÁDÁME DO PEKÁČE VYM. MÁSLEM A KAŽDÝ KOUSEK POTŘEME…
Pangas - zapečený
Potřebné ingredience
rozmzlé filety pangase, koření na ryby s citronem,ostré grilovací koření,sůl,hladká mouka,oliv.olej,porek,cibule,česnek,žampiony,sýr (měla jsem 30%eidam), smetana - 12%
Postup přípravy
filety okořeníme,osolíme a trošinku obalíme v mouce (pro dietky bez mouky), na troše oliv.oleje osmahneme.
Hotové do pekáčku - navrstvit porek + cibule + česnek nakrájený…
Rychlý krabí salát od tchýně
Potřebné ingredience
krabí tyčinky, kukuřice-malá plechovka, pórek, červená paprika, majonéza, sůl, pepř.
Postup přípravy
Zmažené krabí tyčinky vložíme do horké až vroucí vody asi na pět minut (obal z tyčinky se oddělí). Tyčinky nakrájíme na kousky. Čerstvý porek i papriku nakrájíme také na kousky.…