Salát z krabích tyčinek
Potřebné ingredience
1 krabí tyčinky1 bílý jogurt1 lžíce majolky1 oloupané jablko1 menší cibulka
Postup přípravy
Rozmražené krabí tyčky pokrájíme s cibulí na jemno, přídáme nastrouhané jablko, zamícháme do jogurtu s přídavkem majonézy, osolíme, opepříme podle chuti. Nejlepší s čerstvou…
Krabí toustíky
Potřebné ingredience
1 velké balení krabích tyčinek,kompotové broskve,majolku,sůl a bílý pepř
Postup přípravy
Krabí tyčinky nakrájím hodně najemno,broskvičky také,spojím majolkou,osolím a opepřím bílým pepřem.Když nemám,dám i černý.Pak v toustovači opeču toustový chlebík a na ještě teplý…
pangas/pangasius-sumeček žraločí
Potřebné ingredience
filety pangase,koření na ryby, 3-4 str. česnek , 6 cherry rajčátek ,1-2 bílé papriky, hladká mouka,sůl,citron,máslo
Postup přípravy
rozmražené filety osušíme,hodně pokapeme citronem ,okořeníme a necháme hod. marinovat. Pak osušíme, jemně osolíme( podle chuti) ,a obalíme v mouce smíchané se špetkou solí a…
Strouhankové filé - rychlovka
Potřebné ingredience
velké balení rybího filé - klidně i pangas, 3 lžíce strouhanky, 4 lžíce strouhaného sýra (nejlepší je parmazán, ale bohatě stačí i obyčejný eidam), 2 lžíce čerstvé zelené petrželky, sůl, pepř, lžička citronové kůry, máslo
Postup přípravy
Osolenou a opepřenou rybu opečeme na oleji. Posypeme směsí ze strouhanky, sýra, petželky a citronové kůry. Zapečeme v troubě, až povrch zezlátne. Před podáváním zakápneme máslem. …
Smažené krabí karbanátky
Potřebné ingredience
250g krabích tyčinek, 1lžička pažitky, 1lžička worces. omáčky, 1lžička plnotuč. hořčice, 1 vejce, 1cibule najemno nakrájená, 1lžíce hl. mouky, špetka sladké papriky, sůl a pepř podle chuti, olej na smažení, strouhanka na obalení.
Postup přípravy
Krabí tyčinky nasekáme na velmi drobné kousky a smícháme s ostatními surovinami. Směs důkladně promícháme a necháme asi půl hodiny uležet v lednici.
Po uležení děláme…
Rybí file zapečené s taveným sýrem
Potřebné ingredience
500 g rybího filé, 50 g másla nebo hery, malý šálek kysané smetany, 2 smetanové tavené sýry, 1/2 citronu, 1 lžička sladké papriky, olej, 1 lžička drceného kmínu
Postup přípravy
Porce filé osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v ledničce asi hodinu odležet. Potom je opečeme z obou stran na oleji. Narovnáme na pekáček, zalijeme…
Ještě jednou PANGAS, tentokrát zapečený
Potřebné ingredience
ryba, smetana, cherry rajčata, bílá cibule, citrón, černé olivy, sůl, příp. bylinky a sýr
Postup přípravy
rybu zapékám se smetanou a rajčaty - bílá cibule na proužky, černé olivy - opláchnout a okapat, cherry rajčátka omýt a na půlky, v pekáčku (skleněném) na troše oleje osmahnu rybu…
Pangasius / pangas - výborná bílá rybička s minimem…
Potřebné ingredience
pangas, máslo, bylinky, citrón, bílé víno, meduňka, sůl, petržel, kapari, cherry rajčata, bílá cibule atd., vždy dle receptu a nejlépe podle chuti :-))
Postup přípravy
Vynikající ryba, nejlepší je z makra čerstvá.
jen na másle s čerstvými bylinkami. nejprve zakápnu citrónem, pak posypu petrželkou a přidám kousek česneku a lehounce…
Zapečená ryba (Panganius)
Potřebné ingredience
Rybí filé (nebo nějaká jiná ryba), sůl, pepř, hladká mouka, sladká paprika, chilli, olej, rajčata,
niva (cihla), strouhanka.
Postup přípravy
Zmrazenou rybu jsem dala na chvíli do trouby, aby povolila voda. Pak jsem ji osušila, osolila, opepřila a obalila v mouce smíchané s paprikou a chilli. Na dno pekáčku trochu oleje…
Výborné a voňavé rybí filé s hráškem
Potřebné ingredience
rybí filé (nejlepší jsou mražené kostky z tresky), cibule, česnek, hladká mouka (používám celozrnnou, ale může být i obyčejná), sladká paprika, bazalka (používám sušenou), estragon (sušený), citrónová šťáva, mražený hrášek, kečup, sůl, olej na smažení
Postup přípravy
Opravdu výborné a rychlé jídlo, naše děti to baští od malička :-)
Rybí filé nechat rozmrazit, slít uvolněnou vodu. Potom ho pokapat citrónovou šťávou a lehce osolit…