Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zvěřina

Přidat recept
ZVĚŘINA
Kančí medailonky se švestkovou omáčkou a bramborovými kroketami

Kančí medailonky se švestkovou omáčkou a bramborovými…

Potřebné ingredience

Kančí kýta,koření na zvěřinu, olej. Rajčatový protlat, švestky,uvařené brambory, sůl, 2 vejce, pol.mouka.

Postup přípravy

Medailonky. Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posypeme kořením a zalijeme olejem. necháme na druhý den odležet.

Švestková omáčka. Dáme vařit rajčatový protlak, švestky a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
KANČÍ ŘÍZKY ODPOČATÉ VE SMETANĚ

KANČÍ ŘÍZKY ODPOČATÉ VE SMETANĚ

Potřebné ingredience

Asi necelé kilo kančí kýty, koření divočina, sůl, smetana zakysaná, dvě vajíčka, strouhanka, olej,nebo sádlo na smažení

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na plátky a trochu poklepeme, pak je osolíme a okořeníme. V míse si rozmícháme vajíčka v zakysané smetaně a vložíme do této "kaše" nakořeněné řízky a…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
BAŽANT NA VÍNĚ S  JABLKY

BAŽANT NA VÍNĚ S JABLKY

Potřebné ingredience

BAŽANT 100G ANGLICKÉ SLANINY(JÁ DÁVÁM ŠPEK) 4 JABLKA 200ML BÍLÉHO VÍNA KOSTKA MASOXU SŮL,KOŘENÍ NA DIVOČINU VODA NA PODLITÍ

Postup přípravy

VYKUCHANÉHO,OČIŠTĚNÉHO BAŽANTA OMYJEME A PROŠPIKUJEME 1/2 NA NUDLIČKY NAKRÁJENÝM ŠPEKEM.ZBYTEK ŠPEKU POKRÁJÍM NA KOSTIČKY.V PEKÁČKU SI ROZŠKVAŘÍM POKRÁJENEJ ŠPEK A BAŽANTA NA NĚM…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Srnčí závitky v zelném listu podlité černým pivem - vynikající!!!

Srnčí závitky v zelném listu podlité černým pivem -…

Potřebné ingredience

0,5 kg srnčího masa (nakrájené na nudličky), 3 stroužky česneku, olej, koření (jaké vám chutná - já jsem dala od oka divočinu + rumové + mleté nové koření + granulovaná citronová kůra), sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cobule, máslo, 0,5 kg kysaného zelí, asi 8 zelných listů (z čerstvého zelí), 15 dkg anglické slaniny, špek, 0,25 l černého piva

Postup přípravy

Nakrájené maso, olej, česnek, sůl a koření smícháme dohromady a necháme odležet v lednici. Mezi tím si spaříme zelné listy - necháme je namočené asi půl hodiny ve horké vodě.…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
nakladaný bažant udusený aj upečený.:)

nakladaný bažant udusený aj upečený.:)

Potřebné ingredience

bažant / korpotva/ - koreňová zelenina / mrkva, zeler/, bobk. list., nové korenie, jalovec,čierne korenie, koření na zvěřinu, ocet, smetana, hl. mouka, asi 15 dkg krájanej tučnejšej slaniny, 3 sušené slivky

Postup přípravy

Očisteného a naporcovaného bažnta je dobré nechať aspoň 2 dni uležať v chlade v láku.
Lák : zavaríme si vodu do ktorej dáme štvrť zelera v celku, 2 mrkve, 2 bobkové list,y, 5…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí kýta s karlovarským knedlíkem

Kančí kýta s karlovarským knedlíkem

Potřebné ingredience

kančí kýta olej kořenová zelenina cibule švestková marináda červené víno koření: celý pepř, bobkový list, nové koření, sůl, rozmarýn (čerstvý), koření na divočinu brusinky cukr citron smetana trošku mražených hub hotová jíška

Postup přípravy

Kýtu odblaníme. Omyjeme a osušíme. Rozpálíme olej. Vložíme maso. Zprudka opečeme ze všech stran. Vyndáme maso.
Do oleje dáme zeleninu, koření, zarestujeme, přidáme cibuli na…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Kančí medailonky

Kančí medailonky

Potřebné ingredience

kančí maso, koření (nejlépe čerstvý tymián, rozdrcené nové koření, pepř, bobkový list), worchester, česnek, sůl, olej, žampiony, slanina, smetana, hladká mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme, zlehka naklepeme a naložíme s kořením a česnekem do oleje alespoň přes noc, nesolíme. Odležené maso zprudka orestujeme, až se zatáhne posolíme, hotové medailonky…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Dančí (srnčí nebo jelení) se šípkovou omáčkou

Dančí (srnčí nebo jelení) se šípkovou omáčkou

Potřebné ingredience

Dančí maso (srnčí nebo jelení) Mořidlo: na 1 - 1,5 kg masa: 3/4 l vody, 2 PL octa, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, trochu tymniánu,4 zrnka jalovce, 1 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, 1 menší celer Na omáčku: 3 velké mrkve, 3 petržele, 1 celer, 1 cibule, opět koření: bobkový list, nové koření, pepř a tymián, 1/2 l smetany, máslo, 4PL šípkové zavařeniny

Postup přípravy

Připravíme si mořidlo: svaříme vodu a ocet a vše koření, necháme vystydnout a mezi tím odblaníme maso. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Do vychladlého nálevu dáme maso…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
BAŽANT S HRUŠKAMI

BAŽANT S HRUŠKAMI

Postup přípravy

K VÁNOCŮM JSME OD MANŽELA DOSTALA KUCHAŘKU ZVĚŘINA V NAŠÍ KUCHYNI,ABYCH SI NEMUSELA PŮJČOVAT BABIČINU A DNES JSEM VYSKOUŠELA PRVNÍ RECEPT CO SI MANŽEL VYBRAL.A KUPODIVU JSEM…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
Jakýkoliv způsob srnčí kromě na smetaně

Jakýkoliv způsob srnčí kromě na smetaně

Potřebné ingredience

Maminky prosím Vás moc pěkně, můžete mně poradit nějaký Váš osvědčený recept na srnčí maso, četla jsem, že čím je zvěřina déle v láku naložená tím lépe. Na MMB je receptů na zvěřinů málo:-( a budu to vařit poprvé, mají přijít rodiče na večeři, tak bych ráda, něco osvědčeného, že vím se to podaří a budete do dobré. Předem moc děkuji!:-) Eva P.S.: Potom hned vymažu, slibuji:-)

Postup přípravy

-

Zobrazit více...

Kategorie