Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Bulguroto s rajčaty

Bulguroto s rajčaty

Potřebné ingredience

250 g bulguru * 1 cibule * 3 stroužky česneku * 300 g žampionů * 7 kusů sušených rajčat * půl kostky zeleninového bujonu * chilli omáčka * pár čerstvých cherry rajčat (nemusí být)

Postup přípravy

cibuli osmahneme na oleji, přidáme žampiony, česnek, na kousíčky nakrájená rajčata, dávám i olej ze sklenice, ve které byly naložené. potom bulgur, půl kostky bujonu a zalijeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bulgurový salát - skoro tabouleh

Bulgurový salát - skoro tabouleh

Potřebné ingredience

300 g bulguru * 5 lžic olivový olej * červená paprika * petržel hladkolistá * bazalka * máta * 1 citron * 3 lžíce plnotučná hořčice * 1 lžička cukru * pepř * sůl

Postup přípravy

bulgur 10 minut vaříme v 600 ml vody s kostkou bujonu (kuřecí) nebo jen se solí, po uvaření propláchnout studenou vodou.
papriku nakrájet na kostičky, bylinky nastříhat či…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zeleninové kari s batáty a kokosovým mlékem

Zeleninové kari s batáty a kokosovým mlékem

Potřebné ingredience

4–6 porcí 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 žlutá cibule, 4 stroužky česneku, 2 polévkové lžíce nastrouhaného zázvoru, 1 cuketa, asi 1/2 hlávky květáku na růžičky, 1 velká paprika, 1 batát, 1 plechovka (420g) cizrny, 1 plechovka (340g) kokosového mléka, 1 šálek zeleninového vývaru, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce práškového kari, asi 1 lžíce chilli, sůl a pepř podle chuti. přidala jsem trošku garam masaly a koriandru

Postup přípravy

v kastrolu na středním plameni rozpalte olivový olej. přidejte utřený česnek, cibuli nakrájenou na půlkolečka silná zhruba půl centimetru a zázvor. restujte asi dvě minuty, než se…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brokolicové šátečky - pirohy

Brokolicové šátečky - pirohy

Potřebné ingredience

1 listové těsto (balení 500g) - menší brokolice - dvě apetita s nivou - 2 vejce - sůl, pepř - může být i jarní cibulka

Postup přípravy

brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 10 minut), ještě teplou rozmačkat vidličkou. přidáme sýry, vejce, okořeníme.

těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou vyválet…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Potřebné ingredience

3 starší rohlíky - 200 ml mléka - lžička soli - 2 vejce (bílky a žloutky odděleně) - 150 g polohrubé mouky - 50 g rozpuštěného másla - muškátový květ - petrželová nať (i sušená) - bílý pepř

Postup přípravy

rohlíky nakrájíme na kostičky a do rána necháme zaschnout, případně opečeme v troubě nebo nasucho na pánvi. ušlehat bílky se špetkou soli. ve větší míse rozmícháme žloutky, koření…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Hlíva s bramborama - jídlo z jedné pánve:-)

Hlíva s bramborama - jídlo z jedné pánve:-)

Potřebné ingredience

400 g hlívy * 2 velké cibule (žlutá, může být i červená, jarní...) * 8 stroužků česneku * 1 kg brambor * máslo * sůl * drcený kmín * může být uzené, anglická či jiná slanina, záleží na chuti

Postup přípravy

recept mám ze serveru labuznik od uživatele BONA, dělám ho už dlouho, a je to veeelká dobrota:-)
cibule nakrájíme na tenká půlkolečka a na másle v nepřilnavé pánvi (dělám ve…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Hermelín s brusinkama zapečený v mikrovlnce

Hermelín s brusinkama zapečený v mikrovlnce

Potřebné ingredience

na 4 porce: 4 hermelíny nebo jiné sýry s bílou plísní (originál patří brie) * brusinky nebo výrazná marmeláda - nejlépe rybízová, z černého rybízu atd. * 2 lžíce medu * hnědý (třtinový) cukr * mandlové lupínky

Postup přípravy

hermelíny by měly být už zralé, tak 15 a míň dní před koncem trvanlivosti. jen tak se pěkně roztečou:-)

smícháme v misce brusinky nebo marmeládu s medem. rozkrojíme podélně…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Řecké brambory

Řecké brambory

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 1 kg brambor * olej * 150 g balkánského sýra * okurka * 4 rajčata * 2 bílé jogurty * koření zaziky - cca 1 lžička * olivový olej * sůl

Postup přípravy

Brambory i se slupkou překrojíme napůl, položíme řeznou stranou na prkýnko a pak krájíme na cca 1 cm široké plátky - vzniknou taková půlkolečka. Postupně smažíme na oleji (my rádi…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramboráky se špenátem

Bramboráky se špenátem

Potřebné ingredience

1 kg brambor * hladká mouka * vejce * majoránka * sůl * česnek *************** mražený špenát * cibule * 1/2 kostky masoxu * trochu mléka * hladká mouka * nové koření, pepř * velká konzerva sterilovaných žampionů

Postup přípravy

Brambory najemno nastrouháme (nejlépe v robotu:-)), smícháme s vejcem, moukou atd., aby vznikla konzistentní hmota, kterou smažíme na velké pánvi - takové aby bramborák byl velký…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečený lilek (cuketa, patizon - co máme) s rajčaty a brambory

Zapečený lilek (cuketa, patizon - co máme) s rajčaty a…

Potřebné ingredience

2 lilky * 4 rajčata * 4 větší brambory * 1 větší cibule * 3 stroužky česneku * 1 balíček parmazánu 40g * 100g eidamu (nastrouhaný nebo nakrájený na menší kousky)* 1 mozzarela 100-125 g nebo eidam * bazalka * oregano * sůl *

Postup přípravy

lilky můžeme a nemusíme oloupat, nakrájíme na 1 cm plátky (nenecháváme předem "vypotit", je to zbytečné), rajčata a brambory na tenčí plátky.
Cibuli na půlkolečka,…

Zobrazit více...

Kategorie