Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Cizrna s ricottou

Cizrna s ricottou

Potřebné ingredience

Cizrna, česnek, petrželka, ricotta, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Cizrnu den předem namočíme, poté v nové vodě uvaříme (cca 30 min.). Nasucho opražíme cizrnu, pak na kousek pánve dáme kousek másla a na něm opečeme plátky česneku. Přidáme ricottu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
CUKETOVÉ CHIPSY

CUKETOVÉ CHIPSY

Potřebné ingredience

Cuketa, strouhanka a strouhaný parmazán 1:1,vejce, sekaná bazalka, sušený česnek, chilli vločky, sůl, pepř

Postup přípravy

Cuketu neloupeme, nakrájíme ji na plátky asi 2 mm. Vejce rozkvedláme se solí a pepřem. Plátky cuket namočíme ve vejcích a obalíme v sýrové směsi (strouhanka, sýr, bylinky).…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
švestkové knedlíky z tvarohového těsta polité karamelem

švestkové knedlíky z tvarohového těsta polité karamelem

Potřebné ingredience

TĚSTO: 1 nízkotučný tvaroh ( zelená vanička z Penny)250g, špetka soli, 2 lžíce pol. mouky, 1 vejce, 175 g krupice či krupičky OMÁČKA: 150 g cukru krystal, 1 lžička skořice, 20 g másla, 150 ml švestkové šťávy( z umixovaných švestek s vodou-cca 10 ks) NÁPLŇ: švestky cca 18 ks

Postup přípravy

přísady na těsto ušlehám v těsto ručním šlehačem, nechám odstát chvilku, mezitím umeji a vypeckuji švestky, část jich namixuji na šťávu, zbytek dám stranou na náplň. Na vál…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBOROVO-CIBULKOVÁ  AMOLETA  připravená na dva způsoby

BRAMBOROVO-CIBULKOVÁ AMOLETA připravená na dva…

Potřebné ingredience

Ingredience pro 4 osoby: 4 brambory předem uvařené ve šlupce, 4 žluté cibule, 6 vajec, olej, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:
Předem uvařené brambory ve šlupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Osmažíme nakrájenou cibuli na proužky a vmícháme do ní kostičky brambor a dochutíme.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
zeleninové kari

zeleninové kari

Potřebné ingredience

brambory , mrkev, petržel, červená čočka, cibule,česnek, kari, voda, olej

Postup přípravy

nevím,jestli tu někde už není

1.cibulku nakrájet najemno a dát do nepřilnavého hrnce na olej zesklovatět
2. stejné množství mrkve a brambor a 1 petržel oloupat a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Potřebné ingredience

Květák, salám, sýr, vejce, cibule, sůl, pepř, majoránka, kmín, strouhanka

Postup přípravy

Uvaříme si menší květák v osolené vodě do poloměkka a necháme ho vychladnout. Poté ho nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a salám nakrájíme na drobné kostičky a sýr…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BABIČČINY SKVĚLÉ - OPÉKANÉ ČESNEKOVÉ BRAMBORY

BABIČČINY SKVĚLÉ - OPÉKANÉ ČESNEKOVÉ BRAMBORY

Potřebné ingredience

Suroviny na jednu porci: 5-6 kusů středních brambor, sůl, 2 stroužky oloupaného česneku, slunečnicový olej, (Je dobré přidat o 1-2 brambory víc, protože musíme počítat s neodolatelným uzobáváním při opékání).

Postup přípravy

Tento snadný způsob úpravy brambor, který úspěšně připravuje v naší rodině babička, je velmi vhodný nejen v podobě přílohy k masu, ale i skvěle chutná jako samostatný pokrm.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Fleky se zelím

Fleky se zelím

Potřebné ingredience

Hlávkové zelí,těstoviny(nejlepší jsou fleky)cibule.iberijský špek nebo oravská slanina,kmín,pepř,sůl

Postup přípravy

Na špeku zpěníme cibuli přidáme kmín,lžičku pepře,necháme rozvonět.Přimícháme nakrájené zelí a osolíme.Promícháme,nepodléváme,zelí pustí šťávu.Přikryjeme pokličkou a za častého…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Rychlá-levná-výborná omáčka na těstoviny z cukety

Rychlá-levná-výborná omáčka na těstoviny z cukety

Potřebné ingredience

1 větší cuketa, 1 cibule,4 stroužky česneku,kousek másla, olej\r\nSůl pepř-dala jsem 1 kuřecí prso ale být nemusí\r\n3 Pl zakysané smetany\r\nHrst petrželky,pažitky

Postup přípravy

Cibuly a česnek pokrájíme a osmahneme na oleji s máslem,poté přidáme nakrájenou cuketu(já krájela na slabé plátky které jsem poté rozkrojila na 1/3.\r\nOsolit,pepř.já přidala…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Slaný špenátový koláč

Slaný špenátový koláč

Potřebné ingredience

Listové těsto (beru předválené), cca 15 dkg slaniny, 1 větší cibule, balkánský sýr, smetana ke šlehání 150 ml, 2 vejce, strouhaný sýr, a to nej - listy špenátu (nebo čehokoliv jiného :-) - cukyna, rukola, předvařená mrkvička.....atd.)

Postup přípravy

Nejkoláč, v létě dělám velice často, rychlý na přípravu i na konzumaci :) ideální pro ty, co mají radí slané koláče. \r\nKulatou koláčovou formu vyložím předváleným těstem …

Zobrazit více...

Kategorie