Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Bulgurový salát - skoro tabouleh

Bulgurový salát - skoro tabouleh

Potřebné ingredience

300 g bulguru * 5 lžic olivový olej * červená paprika * petržel hladkolistá * bazalka * máta * 1 citron * 3 lžíce plnotučná hořčice * 1 lžička cukru * pepř * sůl

Postup přípravy

bulgur 10 minut vaříme v 600 ml vody s kostkou bujonu (kuřecí) nebo jen se solí, po uvaření propláchnout studenou vodou.
papriku nakrájet na kostičky, bylinky nastříhat či…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Těstoviny se žampiony a cuketou

Těstoviny se žampiony a cuketou

Potřebné ingredience

těstoviny, cuketa, žampiony, zakysaná smetana, sůl, pepř, petrželka, olivový olej, ev. parmazán

Postup přípravy

Na oleji orestujeme zprudka žampiony, poté přidáme kousky cukety a necháme také opéct (musí zůstat křupavá). Nakonec přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a smícháme s…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pesto s ricottou

Pesto s ricottou

Potřebné ingredience

2 - 3 sardelky, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kaparů, 1 lžíce zelených oliv, 2 stroužky česneku, trocha chilli, 2 lžíce rajčatového protlaku, 4 - 5 naložených sušených rajčat, 2 lžíce parmazánu, 1 ricotta, čerstvá bazalka

Postup přípravy

Plátky česneku opékáme na oleji, přidáme sardelové řezy a chilli. Po chvíli přidáme olivy, kapary, rajčata a protlak, jen krátce zarestujeme. směs rozmixujeme, přidáme ricottu,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené brambory se slaninou, zelím a smetanou

Zapečené brambory se slaninou, zelím a smetanou

Potřebné ingredience

uvařené brambory ve slupce,sterilované zelí bez láku ,slanina ,cibule na větší kousky, smetana, sůl pepř, vegeta - nemusí být

Postup přípravy

Uděláme si směs ve větší pánvi. Opečeme slaninu na které potom osmažíme cibulu. Až je opečená tak přidáme pokrájené zelí a pořádně promícháme.\Do vymazaného pekáča skládáme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zelný bramborák

Zelný bramborák

Potřebné ingredience

Brambory asi 4-5 velkých,250g kysaného zelí( ve sklenici nebo ze sáčku- scezené),asi 4 stroužky česneku-podle chuti,asi 100g hladké mouky,2 celá vejce,dochutíme solí,pepřem a majoránkou,sádlo na smažení

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy najemno.Přidáme scezené zelí,vejce utřený česenk,osolíme , opepříme ,přidáme majoránku a zahustíme hladkou moukou- důkladně…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Nejjednodušší nakličování semen

Nejjednodušší nakličování semen

Potřebné ingredience

...opsáno z diskuze na lidicky.cz, když jsem hledala nejjednodušší nakličovací recept...

Postup přípravy

Semena dám do 0,5 L sklenice (množství, co naberete do pěsti, je zhruba na jednu porci do salátu ap), doplním vodou až po okraj a nechám namáčet přes noc. Pak přes sklenici…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Domácí pečené müsli

Domácí pečené müsli

Potřebné ingredience

2 hrnky ovesných vloček, 1 hrnek dle chuti - sušené ovoce, oříšky, semínka (prostě, co kdo ráda), 2 lžíce kokosového oleje, 2 lžíce medu.

Postup přípravy

Všechny suroviny se promíchají, vysypat na plech vyložený pečícím papírem, péct na 180 C přibližně 8 - 10 minut. Skladovat v plechovce nebo uzavíratelné plastové dóze. Je více…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Risotto s hřiby a gongonzolou

Risotto s hřiby a gongonzolou

Potřebné ingredience

Rýže (Arborio), vývar (hovězí, drůbeží, zeleninový), Olivový olej, máslo, sýr Gorgonzola (dolce, piccante), sladká smetana, cibule šalotka, česnek, hřiby (sušené, mražené, čerstvé), tymián (čerstvý), šalvěj.

Postup přípravy

Zimní večeře pro čtyřčlennou rodinu:
Do kastrolu (cca 1,5 l) vlít 20 ml olivového oleje, pozahřátí na středním ohni vložit hrst jemně krájené cibule, a po krátkém restování…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené brambory se špenátem a nivou

Zapečené brambory se špenátem a nivou

Potřebné ingredience

400 g brambor, 200 g špenátu, česnek, niva, olej, sůl, pepř, 100 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

1. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Zchladlé je oloupeme a nakrájíme na plátky.
2. Na malém množství oleje necháme zavadnout opraný a nakrájený špenát, přidáme česnek,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Potřebné ingredience

Fleky,hlávkové zelí,máslo,pepř,sůl

Postup přípravy

Zelí nakrájíme na jemno a necháme asi hodinu odpočinout.Dáme do kastrolu,ve kterém jsme rozpustili máslo/asi jednu třetinu kostky/,osolíme a opepříme podle chuti.Dusíme tak dlouho…

Zobrazit více...

Kategorie