Vaječná tlačenka
Potřebné ingredience
5 vajec,1sklenice nakládané zeleninové směsi,1 sklenička majonézy,1sáček instantní želatiny
Postup přípravy
Z ČASOPISU-Vejce uavříme natvrdo necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.Nakládanou zeleninu scedíme(nálev nevyléváme).Zeleninu nakrájíme smícháme s vejci a majonézou.Nálev ze…
Smetanové vídeňské noky-jednoduché, rychlé a výborné!!!
Potřebné ingredience
5 rohlíků-nejlépe včerejších,2 vejce, 80g hrubé mouky, 1 smetana ke šlehání, sůl, sekaná petrželka (nemusí být)
Postup přípravy
Rohlíky nakrájet na kostičky, zalít vajíčky rozšlehanými se solí a smetanou, zamíchat, ale nehňácat rukou, byly by pak ubité... nechat chvíli stát, pak zamíchat mouku a petrželku,…
Brambory s hermelínem a houbami
Potřebné ingredience
Syrové brambory - varný typ B nebo C, houby, slanina , sýr hermelín nebo niva (tu ale děti moc nemusí), smetana, sůl a koření podle chuti - drcený kmín, může i rozmarýn, grilovací koření, mletý pepř ...
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme na plátky a smícháme v misce s cibulí "na kostičky"´. Přidáme na másle podušené hřiby, nakrájenou slaninu, sůl, koření a promícháme. Tohle…
Povidla z rajčat (do buchet místo švestkových povidel)…
Potřebné ingredience
2,5kg rajčat( větší radši oloupaná a zbavená dužiny a semínek) -NAKRÁJENÁ NA KOSTKY,1 kg cukru-já dala krupici,ale může být i krystal. Pak: 2 vanilkový cukr,4lžičky kyseliny citronová( ale záleží na kyselosti,může být i méně), a nakonec dochutit lžičkou mletého zázvoru
Postup přípravy
Rajčata omytá a částečně i oloupaná,bud nakrájená,nebo já rajčata podrdila(potrhala na kousíčky) v ruce, smícháme s cukrem(krupicovým nebo krystalem). Tuto směs uvedeme do varu.…
LABUŽNICKÝ SENDVIČ S PEČENOU ZELENINOU - PODZIMNÍ…
Potřebné ingredience
Různá zelenina, nejlépe z farmářského trhu, určitě musí být hokkaido a česnek, dále dejte cokoli z jmenovaných - červená řepa, cuketa, papriky různých barev, fialová cibule, jarní cibulka... Dále dobré pečivo, jak komu chutná, my jsme vyzkoušeli jak bílou bagetku, tak tmavý celozrnný chléb. Poslední věc je nějaký čerstvý sýr k mazání - opět podle chuti, my máme rádi kozí, dáváme ale běžně i Lučinu nebo Almette (bez příchuti).
Dietne dusene fazulky v tlakovom hrnci
Potřebné ingredience
cerstve alebo mrazene fazulky cca 1kg, 2 zemiaky ,1 stredne velka cibula, kusok kapie, 1-2 mrkvy ,2 struciky, cesnaku, 2 mensie paradajky ,nasekana petrzlenova vnat,2 bobkove listy ,olivovy olej ,sol,vegeta/nemusi byt/ cierne mlete korenie a trosku kecupu,ale nemusi byt
Postup přípravy
do tlakoveho hrnca si nalejeme olivovy olej,pridame rozmixovanu cibulu,moze byt aj pokrajana na male stvorceky a oprazime.
Potom pridu na rad zemiaky,kapia, mrkva na kruzky ,2…
Slaný kynutý závin
Potřebné ingredience
Těsto:250 ml mléka,50 ml oleje,50 g sádla, 2 žloutky,250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, lžička cukru,půl kostky droždí, lžička soli Náplň: 1 malá vysočina, 4 stroužky česneku, 1 vanička nivy, 25 dkg eidamu, 15 dkg másla, 2 žloutky
Postup přípravy
Těsto si připravíme z uvedených surovin v pekárně nebo jak je kdo zvyklý. Vykynuté rozdělíme na dvě části= dvě nohy závinu. Těsto rozválíme na obdelník, který potřeme náplní,…
♥♥♥ PEČENÝ SÝROVÝ BRAMBORÁK ♥♥♥
Potřebné ingredience
800g oloupaných sýrových brambor, 400g polotvrdého sýra (čedar, eidam apod.), šťáva z půlky citronu, 100g cibule (nejlépe šalotky), 8-10 stroužků česneku, majoránka, sůl, pepř, olej a strouhanka na vymazání a vysypání plechu
Postup přípravy
Do mísy nahrubo nastrouháme očištěné brambory a pokapeme citronovou šťávou.Přidáme najemno nastrouhaný sýr, cibulku, česnek a ostatní koření. Nejlépe větší plech s vyšším okrajem …
Co se doma najde, to se taky sní :-)
Potřebné ingredience
• Rajče (cherry, či normální, je jedno, ale doporučila bych normální, vzhledem k tomu, že se rajčátka krájí na kolečka) • Tvrdý sýr • Kečup • Sůl, pepř
Postup přípravy
Jak už jsem psala nahoře, rajče nakrájíme na kolečka, cherry dáme na půlky, osolíme, opepříme a rozprostřeme po talíři ,-).
Nastrouháme tvrdý sýr, nejlépe Eidam, ale…
Bramborová omáčka
Potřebné ingredience
1kg brambor, 100 ml sl. smetany, 1 cibule, kousek másla, hl. mouka na zahuštění, sůl, pepř, bobkový list,
Postup přípravy
1kg brambor oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v troše slané vody téměř do měkka.
Na kousku másla zpěníme cibuli, osmahneme a přidáme do uvařených brambor. Přidáme pepř…