Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

1kg hladká mouka,2 vajíčka,400ml mléka,250g kysané smetany,4 kávové lžičky soli,50g droždí(stačí i jedna kostka 42g),lžička cukru. Na usmažený langoš přelisovaný česnek trocha osolený a smíchaný s olivovým olejem a vodou (v poměru 1:1,taká hustá kašička),kečup,tatarka,kysaná smetana a sýr,dle chuti.

Postup přípravy

Cesto si pripravíme den dopredu,stačí večer.Spravíme si kvások z mlieka,droždia a cukru.Do mísy si dáme muku,vajce,smotanu a sol,premiešame a prilejeme kvások.Vypracujeme cesto…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Gnochi se sýrovou omáčkou

Gnochi se sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

Gnochi 500g-kupuji v albertu nebo penny marketu, 1 cibule, tavený sýr- dělala jsem z Apettito ze dvouch kostek ,1dcl smetana 13% ,špenát-kupuji sekaný v albertu sů a pepř dle chuti

Postup přípravy

Gnochi uvařím dle návodu od výrobce,vhodí so do osolené vařící vody a po vyplávání na povrch scedit.
Cibulku na jemno nakrájím,osmahnu dozlatova,na oleji,nebo másle,pak…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Tatárek z brambor

Tatárek z brambor

Potřebné ingredience

3 brambory vařené ve slupce,3-4 kyselé okurky,4 stroužky česneku,1/2 kávové lžičky sladké papriky,1/2 kávové lžičky pálivé papriky,50ml oleje,5 polévkových lžic kučupu,2 polévkové lžíce plnotučné hořčice,1a1/2 polévkové lžíce worčestrové omáčky,2 menší cibulky,sůl,pepř,drcený kmín.

Postup přípravy

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a vidličkou rozmačkáme,přidáme nastrouhanou okurku,nakrájenou cibulku a všechny ostatní suroviny,promícháme a dáme do lednice vychladnout…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Špenátové špagety

Špenátové špagety

Potřebné ingredience

špenát, cibule, sůl, mléko nebo smetana, česnek, vajíčko, špagety, eidam, cherry rajčátka

Postup přípravy

Špenát uděláme klasickým způsobem, jen ho trochu víc ochutíme. Smícháme jej s uvařenými a scezenými špagetami a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Poklademe cherry rajčátky…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
plněné bramborové slupky

plněné bramborové slupky

Potřebné ingredience

brambory, zakysaná smetana, sýr výrazné chuti, sůl, pepř, worcestr.... cibulka , orestovaná slanina

Postup přípravy

omyté a propíchané brambory - pečeme v troubě 1-1 1/2 hod. ....nechat vychladnout, rozpůlit..vydlabat...
směs z brambor smícháme se zakys. smetanou, strouhaným sýrem, koření.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pečená dýně Hokkaido s cibulí a polentovými tolárky

Pečená dýně Hokkaido s cibulí a polentovými tolárky

Potřebné ingredience

dýně Hokkaido, cibule ********** POLENTOVÉ TOLÁRKY: instantní kukuřičná polenta, bylinky (použila jsem rozmarýn), sůl, pepř ********** MIMO TO: olivový olej, sojová omáčka (tamari, shoyu), zakysaná smetana s pestem a čerstvá petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Nejprve si připravíme polentu. Do vroucí osolené vody vsypeme tolik polenty až získáme hustší kaši, kterou ochutíme pepřem a rozmarýnem. Připravíme si alobal, na jeho delší stranu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Kedgeree s tofu

Kedgeree s tofu

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 250 g rýže basmati, 3 - 4 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 3 lžíce středně pálivého kari (madras), 2 lžičky bílých hořčičných semínek, 1/2 lžičky kayenského pepře (nebo chilli), 200 g tofu ( nejlepší je uzené nebo marinované), 1 svazek jarných cibulek, sůl, pepř, čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup přípravy

Dáme si vařit rýži obvyklým způsobem. Stejně tak dáme vařit vejce (6-8 min.)

Ve woku si zahřejeme olej a asi 5 min. na něm restujeme jemně nakrájenou cibuli. Vsypeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Knedlíky tety Evy

Knedlíky tety Evy

Potřebné ingredience

3gumové rohlíky 3 větší brambory 3hrstě polohr.mouky 1vejce

Postup přípravy

rohlíky nakrájíme , brambory nastrouháme, smícháme s ostatním, udělat tenisáky a házet do vařící osolené vody , vařit až vyplavou

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
VDOLKY 25-30 ks

VDOLKY 25-30 ks

Potřebné ingredience

200ml zakysané smetany, 200ml mléka, 3lžíce cukru, 3 celá vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 16 lžic s kopečkem hladké mouky ( lžící hrábnu do mouky a vyndám)

Postup přípravy

Omluvte horší fotky,ale kliknul foťák tak jsem fotila mobilem. Postup je jednoduchý: vše naházet do misky a mixérem ušlehat, nechat chvilku odležet asi 5 minut a pečeme tak v 0…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
zapečený toust

zapečený toust

Potřebné ingredience

veka,kvalitní od pekaře,olivovy olej,mini rajčata.

Postup přípravy

veku lehce opeču na pánvi s trochou oliv.oleje,pokud v toustovači,tak olivovym olejem polívám,příloha jsou mini rajčata,samozřejmě nejlepší je přímo z pece na dřevo,kde se peče…

Zobrazit více...

Kategorie