Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Mleté maso

Přidat recept
MLETÉ MASO
Kapustová sekaná

Kapustová sekaná

Potřebné ingredience

8 - 10 listů kapusty, 500g mletého vepřového masa, 1 stroužek česneku, majoránka, sůl, pepř, 1 vejce, 150 - 200g anglické slaniny, ev. hladká mouka (není třeba)

Postup přípravy

Kapustu nakrájíme na kousky a v páře vaříme asi 10min. Maso smícháme s vejcem, česnekem, kořením, kapustou a přidáme asi 6 plátků nakrájené anglické slaniny. Zbytek slaniny…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Pasticcio - řecké lasagne

Pasticcio - řecké lasagne

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (vepřové nebo hovězí nebo mix) * 1 velká cibule * 3 stroužky česneku * lžíce protlaku * bobkový list * oregano 1 lžička * mletá paprika 1 lžíce * půl lžičky skořice * rajčata v plechovce * 1 kostka hovězího bujonu * červené víno (nemusí být) ***** 750 ml mléka * máslo 50 g * 4 lžíce mouky * 100 g ementálu (originálně patří gruyere) * sůl, pepř, muškátový oříšek **** 300 g makarony (bucatini, kolínka, penne) * 200 g balkánského sýra nebo fety (stačí i míň) * 2 vejce * lžička tymiánu **** parmazán 40 g

Postup přípravy

na omáčku - opečeme na oleji cibuli, potom česnek, protlak a přidáme maso, opékáme cca 5 minut. potom posypeme paprikou, oreganem a skořicí, přidáme bobkový list. v této chvíli je…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Bavorská sekaná-labuznik.com

Bavorská sekaná-labuznik.com

Potřebné ingredience

Ingredience 800g hovězího a 200g vepřového (ale mix 50/50 ještě nic nezkazil) 250 g slaniny sůl půl lžičky muškátového květu lžička pepře 30 g másla 1 cibule.

Postup přípravy

Postup

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme je na kousky, které umeleme, ale každý druh odděleně. Slaninu nadrobno nakrájíme.

Mleté hovězí maso nejprve propracujeme a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
šneci

šneci

Potřebné ingredience

mekky tvaroh, 3lzice octa, 3lzice oleje, vejce, spetka soli, spetka jedle sody a hladka mouka.. Mlete maso, koreni podle chuti Olej

Postup přípravy

Testo: mekky tvaroh, 3lzice octa, 3lzice oleje, vejce, spetka soli, spetka jedle sody a hladka mouka..tolik aby se testo nelepilo.
Rozvalis a na to das syrove mlete maso,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Kedlubnové karbanátky nebo sekaná

Kedlubnové karbanátky nebo sekaná

Potřebné ingredience

500 g mletetého masa (já měla mleté krůtí z TESCO), 1 větší kedlubna, 2 vejce, 1 cibule, 3 - 4 lžíce ovesných vloček (jemných z LIDLu), lžička mleté sladké papriky, sůl, pepř, muškátový květ, ev. v případě karbanátek strouhanka a olej na smažení

Postup přípravy

Kedlubnu nastrouháme nahrubo. Smícháme s mletým masem, vejci, nadrobno nakrájenou cibulí, vločkami, mletou paprikou, osolíme, opepříme a ochutíme mletým muškátovým květem.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
dobrá sekaná podle Pepina

dobrá sekaná podle Pepina

Potřebné ingredience

Ingredience •250 g vepřového •250 g hovězího •150 g uzeného masa •1 žemle •pepř •sůl •6 stroužků česneku •majoránka •2 vejce •strouhanka podle potřeby •kousek slaniny •80 g sádla •hladká mouka.

Postup přípravy

Postup


Všechny druhy masa pokrájíme na kousky a umeleme. Přidáme nakrájenou žemli namočenou ve vodě nebo v mléce, sůl, pepř, majoránku, vejce, prolisovaný česnek,…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Testovací recept - Jarní závitky

Testovací recept - Jarní závitky

Potřebné ingredience

1 velká cibule slunečnicový olej na smažení 1 mrkev 1 sklenička bambusových výhonků 1 hlávky bílého zelí 100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí) sůl, pepř 1 čerstvá chilli paprička 1 balení rýžových papírů sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky.…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Sekaná se sýrem

Sekaná se sýrem

Potřebné ingredience

1kg mletého masa 2 vejce, celý sáček koření na mletá masa, sůl, pepř, drcený kmín, majoránku 2 cibule na malé kousky 7 rozmačkaných stroužků česneku 1 rohlík namočený a vyždímaný v hrnicku s vodou,trochu strouhanky 200g eidamu nastrouhaneho nahrubo.

Postup přípravy

Vše důkladně spojime, uhněteme a utvoříme 2 šišky, potřeme rozšlehaným vajičkem a dáme péct na 200°C, asi 1h.

Zobrazit více...

Kategorie