Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
Fazolkový salát s vajíčkem

Fazolkový salát s vajíčkem

Potřebné ingredience

Mražené fazolky, celer, vajíčko, šunkový salám, olej, pepř, sůl, kari (uvařená jedna červená řepa)

Postup přípravy

Fazolky si uvaříme do měkka ve vodě. Na pánvi si osmažíme najemno nakrájený šunkový salám a na nudličky nakrájený celer. Přidáme uvařené fazolky. Vše dohromady opečeme. Osolíme,…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
cizrnové karbanátky

cizrnové karbanátky

Potřebné ingredience

100 g suché cizrny 2 menší mrkve 1 cibule 1 jarní cibulka 2 menší vejce 1 rohlík z předešlého dne 50 g tvrdého sýra 1 lžíce hořčice sůl, pepř mléka a strouhanky podle potřeby

Postup přípravy

CIZRNOVÉ KARBANÁTKY

Cizrnu přes noc namočíme, pak vodu slijeme a v nové uvaříme do měkka. Vodu na vaření cizrny nesolíme. Měkkou cizrnu rozmixujeme s trochou mléka na…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočkový salát

Čočkový salát

Potřebné ingredience

30 dkg čočky,1 bobkový list,5 kuliček nov.koření,3 kuličky pepře,1 velká mrkev,1 cibule,2 lžíce oliv.oleje,2 lžíce hořčice,1-2 lžíce octa,sůl,pepř,trochu cukru

Postup přípravy

Čočku přebereme a namočíme si ji asi na hodinu, pak přidáme koření a uvaříme doměkka.Scedíme -vybereme koření /nebo dáme koření do plátýnka či čajového sítka/a necháme vychladnout…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Pohankové karbenátky

Pohankové karbenátky

Potřebné ingredience

250g pohanky,houby,1 vejce,cibule,2 str.česneku,2 lžíce hl.mouky,majoránka,sůl,ml.pepř,strouhanka

Postup přípravy

Pohanku přes noc namočíme a druhý den ve stejné vodě doměkka uvaříme.Houby pokrájíme a na cibulce osmahneme.
Pokud máme houby sušené,povaříme je a vodu vymačkáme.Osmahneme je…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Hrášek na smetaně

Hrášek na smetaně

Potřebné ingredience

1 konzerva sterilovaného hrášku,máslo,hl.mouka,zakysaná smetana,sůl.cukr

Postup přípravy

Z másl a mouky si připravíme jíšku,zalijeme ji lakem z konzervy a trochou vody-přivedeme k varu přidáme hrášek.Povaříme,osolíme dle chuti osladíme , zalijeme smetanou a povaříme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnový salát-výborný a zdravý

Cizrnový salát-výborný a zdravý

Potřebné ingredience

Cizrna, brambory (nejlépe salátové) květák, olivový olej, citrón nebo pár kapek balzamikového octa, sůl, pepř nebo jiné koření dle chuti.

Postup přípravy

Cizrnu předem namočíme (nejlépe přes noc) a pak uvaříme (cca hodinu je potřeba vařit). Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky či prolisujeme, květák…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočkový salát s tofu,za tepla nebo za studena  :-)

Čočkový salát s tofu,za tepla nebo za studena :-)

Potřebné ingredience

150 g čočky,1 uzené tofu - může být i obyčejné - záleží kdo má co rád,3 sterilizované okurky,1/2 cibule na jemno (kdo nechce nemusí),1 polévková lžíce plnotučné horčice,sůl a pěpř,2 lžíce olivového oleje (já dávám lnění olej,kdo nemá dá olivový)

Postup přípravy

Čočku namočíme do vody na cca 1-2 hodiny,pak slijeme vodu ve které byla namočená čočka a dáme novou vodu asi tak centimetr nad čočku a vaříme cca 1 hodinu.
Mezi tým si…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnový guláš

Cizrnový guláš

Potřebné ingredience

50g cizrny 30g mrkve 25g celeru 100 g kapusty 40g brambor 7g olivového oleje 5g česneku zelenou petrželku 20g eidamu 20% sůl,pepř,drcený kmín,bobkový list

Postup přípravy

cizrnu namočíme přes noc,Zeleninu nakrájíme ,na rozehřátém oleji osmahneme kořenovou zeleninu a přidáme slitou cizrnu. Vše zalijeme vodou přidáme koření a necháme vařit přidáme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočkový úsměv :-)

Čočkový úsměv :-)

Potřebné ingredience

1 větší hrnek čočky, 1 větší cibule, 4 lžičky oleje na osmažení cibulky, 2 lžíce hladké mouky, voda (dle požadované hustoty), sůl, ocet dle chuti Příloha: vejíčko uvařené na tvrdo, uzenina, okurek, pečivo

Postup přípravy

Čočku si nejlépe přes noc namočíme do vody.
Cibuli si nakrájíme na kostičky a orestujeme do sklovata na oleji. Poté zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Do hotové jíšky…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
LUŠŤENINOVÝ ZAPÉKANEC- LENTIL ROAST

LUŠŤENINOVÝ ZAPÉKANEC- LENTIL ROAST

Potřebné ingredience

315 g namixovaných luštěnin ( zelená čočka, žlutá čočka, žlutý hrách), 450 g cibule, 100 g másla, 280 ml vody, 2 lžíce marmite, 250 g strouhaného sýra, 4 lžíce strouhanky Marmite- jedná se typicky anglickou záležitost, ochucovací kvasný extrakt, je 100% vegetariánský, bohatý na vitamín B, koupíte v Tescu

Postup přípravy

Luštěniny namočte přes noc do vody. Nakrájenou cibuli orestujte na másle, přidejte bylinky podle chuti, vodu a marmite. Odstavte z ohně a vsypte polovinu strouhaného sýru a…

Zobrazit více...

Kategorie