Zobrazit přihlášovací formulář

Luštěniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

cizrnové karbanátky

0.0
cizrnové karbanátky

Potřebné ingredience

100 g suché cizrny 2 menší mrkve 1 cibule 1 jarní cibulka 2 menší vejce 1 rohlík z předešlého dne 50 g tvrdého sýra 1 lžíce hořčice sůl, pepř mléka a strouhanky podle potřeby

Postup přípravy

CIZRNOVÉ KARBANÁTKY

Cizrnu přes noc namočíme, pak vodu slijeme a v nové uvaříme do měkka. Vodu na vaření cizrny nesolíme. Měkkou cizrnu rozmixujeme s trochou mléka na hustou pastu (nemusí být rozmixována úplně). Mrkev čistíme, najemno nastrouháme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Rohlík nakrájíme na kolečka a namočíme do mléka. Smícháme cizrnovou pastu s nastrouhanou mrkví, cibulkou, na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, vejci, nahrubo nastrouhaným sýrem, rohlíkem, osolíme, opepříme, přidáme hořčici. Umícháme a případně zahustíme trochou strouhanky. Z hmoty uděláme malé karbanátky, obalíme je ve strouhance a do zlatova opečeme na pánvi s olejem (asi 2 lžíce oleje) při střední teplotě. Karbanátky by neměly být vyšší než 1 cm, aby se dobře propekly.

Podáváme teplé i studené s listovým salátem.

Zdravé, syté, barevné . . . ňam ňam

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 10. 7. 2013, 16:17
Dnes som varila sú úúúúžasné z maslovými zemiačikmi a uhorkou doporučujem (Y) :-)
poppysek 2. 4. 2010, 15:39
No, to je rozumnej recept, vyzkoušíme, díky. Já nedávno cizrnu měla a nevěděla jsem si s ní rady. Tak jsem ji přidala do guláše. Taky dobrý... (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie