Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Marinované krůtí nožky

Marinované krůtí nožky

Potřebné ingredience

krůtí stehna, cibule, 1dcl černého piva (nebo vody); * NA MARINÁDU: 1 lžička grilovacího koření (používám od Avokáda Grilovací koření s česnekem), 1 lžička sladké papriky, ½ lžičky granulovaného česneku, bílý pepř, olej

Postup přípravy

12-24 hodin předem připravit marinádu - všechny suroviny smíchat.

Krůtí nohy na několika místech proříznout, marinádu zatřít do masa, přendat do uzavřené nádoby a nechat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
FAZOLOVÁ POLÉVKA z PH

FAZOLOVÁ POLÉVKA z PH

Potřebné ingredience

Fazole sušené,hřiby suché, cibule, mrkev, klobáse nebo párek,brambory, smetena, mléko,citron, sůl, pepř, nové kořené, majoránka,hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

Zpěním cibulku na to dám salám a vysypu uvařené fazole z tlakového hrnce které jsem vařila 40 minut aby byli mělké. Vše vložím do PH a loudám 2 hodiny pak dám smetanu s mlékem…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí závitky s baby špenátem a gorgonzolou

Kuřecí závitky s baby špenátem a gorgonzolou

Potřebné ingredience

plátky kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky), plátky anglické slaniny, čerstvý baby špenát, gorgonzola, sůl, koření na kuře (sladká paprika, granulovaný česnek, drcený kmín, rozmarýn), sušená cibule, máslo (nebo ghí) na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, něco na zahuštění sosu (jíška, záklechtka, škrob, hraška...)

Postup přípravy

Kuřecí plátky trochu naklepat, maso osolit a okořenit.
Na plátky položit plátky slaniny, na ní listy baby špenátu a špalíček gorgonzoly.
Maso zavinout a zajistit (párátkem…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Plněná sekaná

Plněná sekaná

Potřebné ingredience

* SEKANÁ: 500 g mletého masa (mix hovězí + vepřové), 1 cibule, 1 vejce, 1 lžíce petrželky, ½ lžičky majoránky, špetka drceného kmínu, velká špetka granulovaného česneku, sůl, 1 rohlík (nebo houska), trocha mléka, (strouhanka na zahuštění); * NÁPLŇ: vařená vejce, tvrdý sýr (Gouda, Chedar...), plátky slaniny, párek (klobása), kyselé okurky, baby karotka, paprika...

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- vejce na náplň uvařit na tvrdo
- rohlík pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- petrželku pokrájet

Do mísy dát kostičky…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Roláda z mletého masa plněná smaženými vajíčky, domácí klobáskou a petrželkou - z pomalého hrnce

Roláda z mletého masa plněná smaženými vajíčky, domácí…

Potřebné ingredience

MASO: půl kg mleté krkovičky nebo libovějšího bůčku, cibule na kostičky, utřený česnek, 1 vejce, sůl, mletý pepř, sl. paprika, majoránka, kukuřičná strouhanka. NÁPLŇ: cibule na malé kostičky, 4 -5 vajec, sůl, pepř, na kostičky nakrájená dobrá domácí klobáska, pořádná hrst zelené ploché petrželky.

Postup přípravy

MASO: na pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme cibulku a opékáme do zesklovatění. Pak přidáme česnek a drcený kmín a opékáme do zlatova. Tuto směs po vychladnutí přídáme k masu…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí kostky s paprikou a koriandrem

Hovězí kostky s paprikou a koriandrem

Potřebné ingredience

400 g hovězího masa, 1 červená cibule, 1 velká červená kapie, 4 stroužky česneku, čerstvé bylinky (koriandr a bazalka), sůl, pepř, 1 lžíce medu, 1 lžíce Worcestrové omáčky, 2 lžíce sojové omáčky

Postup přípravy

Na dno hrnce dát pokrájenou červenou cibuli.
Na cibuli rozložit hovězí maso pokrájené na kostky (lehce osolit a opepřit), na maso na proužky nakrájenou červenou kapii, na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 5 strouž­ků česneku, 1 vejce, 1 šalotka, trocha smetany nebo mléka, sůl, pepř,sladká paprika, několik plátků slaniny na vyložení hrnce, 5-6 vajec uvařených natvrdo, strouhanka (nejlépe Panko)

Postup přípravy

Maso + vejce + šalotka, pokrájená na drobno + prolisovaný česnek + pepř + sůl + paprika + smetana - vypracovat směs.

Masovou směs rozdělit na 5-6 dílů.
Z každého dílu v…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Holandské řízky

Holandské řízky

Potřebné ingredience

500 g mletého vepřového masa, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra (Ementál, Gouda...), 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, petrželka, bílý pepř, sůl, strouhanka (nejlépe Panko strouhanka), máslo

Postup přípravy

V míse smíchat maso + sýr + vejce + mouku + pepř + sůl + pokrájenou petrželku (v případě potřeby dohustit strouhankou).

Z hmoty vytvarovat několik bochánků (7 po cca 100 g)…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
x

x

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí s koprovou omáčkou

Hovězí s koprovou omáčkou

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 200 ml vody, sůl, 3 velké lžíce kopru, 1 lžíce cukru, 200 ml smetany, ocet, instantní jíška

Postup přípravy

Maso vložit do hrnce, osolit a zalít vodou. Pomalit na LOW 7 hodin (2,4l hrnec). Potom přidat kopr + sůl + cukr + smetanu a promíchat. Pomalit na LOW ještě ½ - 1 hodinu. …

Zobrazit více...

Kategorie