Bezlepkové Donuty-koblížky
Potřebné ingredience
15lžic mouky-Jizerky,8-10lžic cukru,1vanilkový cukr může být i skořicový,0,25l mléka,2vejce,5lžic lepšího oleje třeba sluneč.1kypřicí prášek od dr.Oetkera Na obalení moučkový a skořicový cukr nebo také džem,tvaroh atd...bozor aby bylo vše bezlepkové
Postup přípravy
Vše smíchat do hladka,přístroj vymazat olejem a malou lžičkou klademe těsto které pak pečeme cca 4minuty,pak obalíme v cukru se skořicí nebo na co máme chuť.Prvně jsem je dělala…
BEZLEPKOVÝ KOLÁČ, bez vajec, pšen. mouky, tuku a cukru…
Potřebné ingredience
korpus: rýže, jáhly, sůl, voda, vrchní část: 5 jablek, rozinky, skořice, sůl, sladovit (ječmenný slad), ořechy
Postup přípravy
hrnek (doporučuji menší hrnek, nebo větší polovinu hrnku - pokud je korpus vysoký tak není dobrý) proprané rýže a hrnek (menší) propraných jáhel uvaříme doměkka /nejdříve dáme do…
Bezlepkové sušenky - vanilkové, skořicové, kakaové
Potřebné ingredience
Základní vanilkové těsto: 300 - 350 g bezlepkové mouky (já použila Schar Farine a stačilo mi to cca 320 g), 150 g Stely (nebo obdobného tuky), 120 g moučkového cukru, 2 vejce, 1 kávová lžička vanilkového cukru, 1/2 prášku do pečiva Dr. Oetker do kakaového těsta: přidáme kakao - množství podle toho, jak hodně chceme mít těsto kakaové a obarvené do skořicového těsta přidáme mletou skořici 1-2 kávové lžičky
Postup přípravy
Všechny přísady zpravujeme rukama v těsto. Necháme odpočinout a vychladit v ledničce. Před zpracováním vždy těsto párkrát ještě rukama prohnětu. Poté vyválíme v placku. Já jsem…
Hrníčkový bezlepkový perník - náš nejoblíbenější,…
Potřebné ingredience
2 žloutky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek oleje, 3/4 hrnku vlažného čaje, 3 polévkové lžíce medu, 2 hrnky bezlepkové mouky (jizerky, mix c, ...), 1 bzl. kypřící prášek do perníku, 2 polévkové lžíce kakaa, trošku rumu, sníh ze dvou bílků.
Postup přípravy
Postup je opravdu velmi jednoduchý. Smícháme dohromady tekuté přísady, přídáme sypké a nakonec zamícháme sníh z bílků. Konzistence těsta by měla být velmi hladká. Těsto vlijeme na…
Bezlepkový piškotový dortíček - další z universálních…
Potřebné ingredience
Sníh ze 3 bílků,do toho 18dkg cukru moučky,3 žloutky,6 lžic oleje,18dkg bezlepkové směsi Jizerka,1/2 bezlepkového prášku do pečiva,3 lžíce vlažné vody
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, přidáme žloutky, olej, pomalu zamícháme mouku s práškem do pečiva a vodu. Těsto vlijeme do vymazané a kukuřičnou strouhankou vysypané formy a…
FAJNOVÉ BEZLEPKOVÉ PEČIVO
Potřebné ingredience
2,5 dc mléka / sojové/, 2 vejce / z toho nechat půlku vajíčka na potření pečiva/, 2 malé lžičky soli, 1 lžíce cukru, 1/2 balíčku čerstvého droždí, 35 dkg mouky Mantler /někdy namíchám s pohankouvou, rýžovou nebo sojovou/, 3 lžíce oleje
Postup přípravy
Nechám na 20 min namíchat v pekárně. Troubu rozehřeji na max. tj. asi 240 st. Rohlíky a bulky tvaruji mokrýma rukama a dávám na plech vyložený papírem. Potřu vajíčkem, pokrájím do…
Końakové špičky
Potřebné ingredience
70g cukru krupice,20 g sojová mouka hl.,20 g kakaa,90 g vody-uvařit,odstavit a přidat 130g nasekané čokolády(dávám polevové pecky od fi Carla,)necháme vychladit,druhý den dát 130 g 100% tuku pokojové teploty a vyšleháme.Já přidávám ještě 4 dkg másla.Speciální trubičkou na špičky nastříkáme na BZL piškoty.Nejlépe od Jizrských pekáren,nebo upečeme piškoty domaČást krému si necháme na uzavření. Na amarantových piškotech není dobré.
Postup přípravy
Necháme ztuhnout v lednici,naplníme krémem z řidšího pudinku s troškou rumu uzavřeme pusinkou z krému.Necháme znovu ztuhnout v lednici a potom namáčíme do čokolády.Jsou výborné…
BEZLEPKOVÝ MAKOVÝ ZÁVIN
Potřebné ingredience
TĚSTO - 200 g mouky Mantler, 1 dc mléka, špetka soli, 50g cukru, 50g másla /dala jsem Floru/, 1 vejce a 10g čerstvého droždí. NÁPLŇ - dělám od oka, asi 1.5 dc mléka, mák, cukr a skořice
Postup přípravy
Suroviny na těsto dám do pekárny vymíchat asi na 20-30 min. Pak na pomoučený pečící papír dám těsto a přes folii vyválím na obdélník. Na těsto natřu makovou náplň. Tu si připravím…
chleba podle Petra Aubrechta
Potřebné ingredience
250g Jizerky 150g pohankové mouky 330ml vody 1polévková lžíce olivového oleje 1 a půl lžičky soli 1 lžička drceného kmínu(já dala 2lžičky chlebového koření) 1balíček instantních kvasnic 2lžičky lněného semínka
Postup přípravy
peču v pekárně
pokud nebudete dávat lněné semínko,dejte vody jen 300ml
je lepší těsto po nakynutí,než se začne píct trochu uhladit...
Bezlepkové cukroví
Potřebné ingredience
500 g bezlepkové mouky, 200 g cukru moučky, 200 g másla či hery, 2 vejce, 1 vanilkový pudink a vanilkový cukr.
Postup přípravy
Uděláme těsto, nechám 30 min v lednici odležet a pak peču různé tvary.
Syn má alergii i na vejce, tak jsem je nahradila vajahitem.