Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomalý hrnec

Přidat recept
POMALÝ HRNEC
Plněné papriky s rýží a medvědím česnekem

Plněné papriky s rýží a medvědím česnekem

Potřebné ingredience

menší paprikové lusky, 500 g mletého masa (hovězí, vepřové, kuřecí, krůtí...), 3 lžíce sušené cibule, 3 lžíce červené rýže, medvědí česnek, sůl

Postup přípravy

V míse smíchat maso + cibuli + rýži, okořenit medvědím česnekem a solí (pokud není čerstvý česnek, tak dobře poslouží i sušený, nebo třeba směs Medvědí sůl).

Paprikové…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými knedlíky

Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými…

Potřebné ingredience

* VRABEC: 500 g vepřové plece, 1 cibule, 6 stroužků česneku, sůl, drcený kmín, pepř, 100 ml vody, hladká mouka; * ŽITNO-BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY: 500 g syrových oloupaných brambor, 100 g žitné celozrnné mouky, 100 g polohrubé pšeničné mouky, 1 vejce, sůl; * ŠPENÁT: špenátové listy (nebo protlak), cibule, smetana, vejce, česnek, sůl

Postup přípravy

Moravský vrabec:
Připravit suroviny - maso nakrájet na kostky, cibuli nakrájet na kostičky, česnek prolisovat a utřít se solí.
Cibuli vložit na dno hrnce.
Maso důkladně…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
UZENÉ KOLENO NA ZELÍ v PH

UZENÉ KOLENO NA ZELÍ v PH

Potřebné ingredience

Uzené koleno bez kosti, 1sklenice 0,7 l sterilizovaného zelí, KL cukru, sůl,..

Postup přípravy

Na dno dám vysypu 1 nebo 2 sklenice 0,7 l sterilizovaného zelí které sliji od vody pocukruji KL cukru. Na zelí položím uzené koleno okořením, sůl, kmín. Zapnu PH na low 8 hodin a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí guláš s mrkví

Hovězí guláš s mrkví

Potřebné ingredience

500 g hovězí kližky, 4 mrkve, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sušené cibule, 1 lžička sladké papriky, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu, sůl, pepř, 100 ml vody, 100 ml piva (nejlépe černého), v případě potřeby něco na zahuštění (chléb, perník, hraška, jíška...)

Postup přípravy

Maso pokrájet na větší kostky a vložit do hrnce (možno předtím zatáhnout na pánvi, ale není nutné).

Mrkev pokrájet na kostky nebo kolečka a přidat do hrnce k masu.

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
x

x

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Roláda ze sekané

Roláda ze sekané

Potřebné ingredience

masová směs na sekanou (cca 500 g), cibule, 3 vejce, ½ papriky - kapie, 50 g sýra mozarella, 1 pikantní klobása, plátky slaniny na obalení rolády

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny na náplň - z vajec udělat míchanici, papriku nakrájet na proužky, sýr pokrájet na kolečka/proužky.

Masovou směs rovnoměrně rozprostřít na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krkovička po maďarsku - z pomalého hrnce

Krkovička po maďarsku - z pomalého hrnce

Potřebné ingredience

Plátky vepřového masa dle zvyklostí a chuti - já měla krásnou krkovičku .... a více v popisu přípravy.....

Postup přípravy

Na pánvičce si opečeme dobrou slaninku, na ni dáme na kostičky krájenou cibulku a drobně nakrájenou červenou kápii. Přidáme drcený kmín a směs trošku opepříme.

Tento základ…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí plátky na zelenině a fazolích

Krůtí plátky na zelenině a fazolích

Potřebné ingredience

plátky krůtího masa (celkem cca 500 g masa), mrkev, hrášek, kukuřice, 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce, sůl, pepř, kousek másla na vymazání hrnce

Postup přípravy

Mrkev pokrájet na kostky nebo kolečka.

Do máslem vymazaného hrnce nasypat mrkev + kukuřici + hrášek.
Na to rozložit maso, osolit a opepřit.

Povrch zalít fazolemi…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na cibuli

Hovězí na cibuli

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 3 cibule, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, sůl, pepř, 150 ml vody na podlití

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostky a cibuli na kolečka.

Na oleji zpěnit cibuli a nasypat jí do hrnce.
Na pánvi zatáhnout maso a přendat do hrnce.

Osolit, opepřit a přidat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Potřebné ingredience

500 g kuřecích prsních filetů, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička kari koření, špetka sladké červené papriky, černý pepř, sůl, 200-250 ml kokosového mléka, kousek másla na osmahnutí cibule a vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití, (něco na zahuštění - škrob, instantní jíška...)

Postup přípravy

Cibuli pokrájet na měsíčky a česnek na plátky.

Cibuli osmahnout na másle a nasypat na dno hrnce.

Na cibuli rozložit maso, osolit a okořenit.
Nakonec zasypat…

Zobrazit více...

Kategorie