Pangasius (nebo treska) s houbovou čepicí, příloha…
Potřebné ingredience
Pangasius nebo treska (pangasia dneska už nejíme...), plátkový sýr, 2 cibule, česnek, mletý kmín, sůl, pepř, olej, rýže, houby (i mražené), koření na ryby
Postup přípravy
Klasicky uděláme základ na smaženici - na oleji zpěníme 1 cibuli, nasypeme nakrájené houby, podlijeme vodou a chvíli podusíme tak, aby zůstala jen hutnější houbová hmota.…
NALOŽENÝ KAPR V MLÉCE A ČESNEKU +++
Potřebné ingredience
Kapr, mléko, sůl, česnek
Postup přípravy
Kapra zabijeme vykucháme ,stáhnem z kůže a odkostime vyčistíme opláchneme necháme okapat potom naporcujeme podle toho jaké chceme mít velké kousky osolíme ,nalisujeme česnek a…
PSTROUŽCI NA MÁSLE +++
Potřebné ingredience
pstruhy ,sůl,kmin drcený nebo mletý,máslo,cibule na kolečka ,citron,brambory na obalení pstruhů- hladká mouka,koření - špetku vepřové pečeně,špetka sladké papriky ,špetka nového koření ,grilovací koření to všechno promicháme
Postup přípravy
Pstruhy očistime, nařízneme páteř a naříznem po stranách. Osolíme a pokmínujem a dáme odpočnout.Potom obalíme ve směsi z mouky a koření.Do pekáčku dáme alobal, na alobal…
MŮJ KRABÍ KOKTEJL
Potřebné ingredience
2 balení krabích tyčinek(Nowaco jsou nejlepší),cibule,majolka,bílý jogurt.Sůl,maličko pepře,maličko cukru,citron.šťáva.
Postup přípravy
Tyčinky oloupu a spařím vřelou vodou,po chvilce je nakrájím na kostiičky,cibuli také na kostičky,ručním mixérem to mírně "posekám"ne úplně mixovat,je z toho potom blato:)!Nakonec…
Kapr po mlynářsku
Potřebné ingredience
kapr, česnek, sůl, 1 PL sladké papriky, 6 PL hladké mouky, olej.
Postup přípravy
Naporcovaného kapra dostatečně potřeme utřeným česnekem, posolíme. Obalíme ve směsi z mouky a papriky. Upečeme do zlatova. Dobrou chuť.
Losos s bramborem, pórkem a smetanou
Potřebné ingredience
4 porce: cca 4 porce lososa, 2 lžíce olivový olej, šťáva z 1/2 citronu, sůl, 4 stroužky česneku, 1 velký pórek, 200 nml smetany, 20 g parmazánu, 1 cibule na plátky
Postup přípravy
Zapékací mísu vytřeme máslem a předehřejeme troubu na 200 - 250 stupňů. Lososa nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a v míse promícháme s oliv. olejem, citronovou šťávou,…
LOSOS SE ŠPENÁTEM A GNOCHI
Potřebné ingredience
400g lososa, 1 balíček mraženého špenátu,1 balíček gnochi (500g), česnek (půl paličky), smetana na šlehání, 1 - 2dcl mléka, troška soli, koření na mořské ryby
Postup přípravy
Špenát připravíme, jak jste zvyklí, dávám tam ještě trošičku mléka (jen na rozpuštění špenátu, aby se mi to nepřipalovalo), česnek a sůl. Lososa vařím v páře s kořením na ryby…
Pangas zapečený s bramborama
Potřebné ingredience
pangas brambory rajčata máslo rozmarýn koření na ryby, sůl, sl. paprika, grilovací koření, kmín citron voda nebo bílé víno petrželka
Postup přípravy
Do pekáčku dáme brambory na plátky. Na to pangase, proložíme rozmarýnem, posypeme vším kořením, pocitronujeme, poklademe rajčaty na kolečka. Poklademe kousky másla, lehce…
Zapečený pangasius v zeleninové omáčce
Potřebné ingredience
zeleninu nasekanou na proužky nebo kostky ( 1 větší cibule, 2 velké mrkve, 4 rajčata, 4 papriky), pangasius (jedna ryba=jeden strávník), 1 dcl šlehačky nebo smetany, olej, koření (vegeta, koření na ryby, pepř, sůl, zelená petrželka), 20 dkg strouhaného sýra
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku a v tomto pořadí přidáváme zeleninu - mrkev osmahneme, až pustí šťávu, pak přidáme papriky a nakonec rajčata, podusíme, přidáme vegetu a šlehačku, až…
PANGASIUS SE ŠLEHAČKOU,ANGLICKOU SLANINOU A NIVOU!!!!!!
Potřebné ingredience
PANGASIUS,OLEJ,ŠLEHAČKA,NIVA.SŮL.ANGLICKÁ SLANINA.
Postup přípravy
PANGASIUSE NAKRÁJÍME A S PRUDKA SMAHNEME PO OBOU STRANÁCH,POTOM VLOŽÍME ASI NA 15 MIN DO POKÁČKU OSOLÍME DÁME ANGLICKOU SLANINU A DÁME PÉCT.PO 15 MIN ZALIJEME ŠLEHAČKOU A DĚLÁME…