DAŇČÍ ŘÍZKY
Potřebné ingredience
DAŇČÍ KÝTA 2 STROUŽKY ČESNEKU 1 LŽICE OLEJE 1 LŽÍCE CITRONOVÉ ŠTÁVY PEPŘ VEJCE MLÉKO DLE POTŘEBY HLADKÁ MOUKA STROUHÁNKA
Postup přípravy
PLÁTKY MASA NAKLEPEME A OPEPŘÍME JÁ NESOLÍM.V HRNEČKU SMÍCHÁME OLEJ,CITRONOVOU ŠTÁVU A PROLISOVANÝ ČESNEK.SMĚSÍ POTŘEME PLÁTKY MASA.NAROVNÁME DO MISKY A NECHÁME ODLEŽET JÁ…
Jelení roštěnky
Potřebné ingredience
1 - 1,2 kg jelení zvěřiny z krku, kýty nebo hřbetu, sůl, pepř, 100 - 120 g slaniny, 100 g sádla, másla nebo oleje, větší cibule, cca 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Jelení krk nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme škrábanou nebo na tenko krájenou slaninou. Na rozehřátém sádle podusíme půlku nakrájené cibule, na ni…
Mufloní kýta na smetaně
Potřebné ingredience
800 g mufloní vykoštěné kýty, kyselé mléko, sůl, 50 g másla, 1 velká cibule, 1 bobkový list, rozmarýn, citronová kůra a šťáva, 3 stroužky česneku, hladká mouka, 200 ml kyselé smetany, cukr
Postup přípravy
Odleželé a odblaněné maso zbavíme loje, omyjeme a osušíme, naložíme přes noc do kyselého mléka. Poté je vyjmeme, otřeme dosucha, osolíme, na másle zpěníme nadrobno nakrájenou…
Mufloní zvěřina na česneku
Potřebné ingredience
600 g mufloní zvěřiny (kýta, hřbet), 40 g slaniny, 60 g sádla, 4 stroužky česneku, 1 cibule, pepř, nové koření, bobkový list, sůl, červené víno, hladká mouka, vývar
Postup přípravy
Zvěřinu protáhneme slaninou a potřeme česnekem utřeným se solí. Na sádle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, ke které přidáme koření, vložíme zvěřinu a opečeme po všech stranách…
Kančí závitky
Potřebné ingredience
kančí kýta, plátky slaniny, 2 vejce, 2 jarní cibulky, 2 cibule, vývar z kostky masoxu, plnotučná hořčice
Postup přípravy
* Jarní cibulku pokrájet, polovinu osmažit na lžíci oleje, přidat vejce a umíchat míchaná vajíčka. Odstavit, přidat zbytek jarní cibulky.
* Maso omýt, osušit, naklepat,…
divina
Potřebné ingredience
mäsko /divina, môze pouzit aj hovädzie alebo bravcove mäsko/..sol, korenie, olej, muka, vývar, slanina, huby, lečo
Postup přípravy
dostala som kusok mäska/divinu, tak som ju narezala na platky / môze pouzit aj hovädzie alebo bravcove mäsko/..osolíme a okoreníme.Polejeme olejom a necháme marinovat 24 hodin.V…
Sklenice s okurkami (Rychlé kyselé okurky)
Potřebné ingredience
6 lžic octa ,3 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře ,1 lžička soli ,1 bobkový list ,6 sacharidů ,kopr, mrkev, cibule
Postup přípravy
Vše se dá do cca litrové sklenice a zalije vodou.Poté sterilizujeme.Můžeme přidat feferonku.
KANČÍ PEČENĚ NA ZELENINĚ SE SMETANOU- vkládám na…
Potřebné ingredience
Kančí pečeně, sůl, divoké koření ( nebo divočina), mrkev , petržel, cibule 2větší, sádlo,smetana
Postup přípravy
Jelikož jsem nevěděla stáří divočáka a maso jsem předem nenaložila, udělala jsem je v tlakovém hrnci.
Maso osolit hodně posypat divočinou,
Na sádle osmahnout cibuli ,…
Jelen:-)
Potřebné ingredience
plátky asi 3cm široké, sůl, koření na steak, olivový oleje, červené víno, balsamiko. čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn
Postup přípravy
plátky asi 3cm široké, nasolit, okořenit kořením na steak, naložit do směsi: 3 díly olivového oleje, 1 díl červeného vína, 1 díl balsamika. čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn -…
Srnčí guláš
Potřebné ingredience
Cibule, olej, koření na guláš, sůl, srnčí/já měla maso ze zadní nohy/, na zahuštění mouka+voda, česnek, majoránka.
Postup přípravy
Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, spíš tmavší, dáme maso na kostky, posypeme kořením, osolíme, chvíli mícháme až se maso zatáhne, dala jsem půlku namačkaného česneku. Zalijeme…