(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Mufloní zvěřina na česneku
Potřebné ingredience
600 g mufloní zvěřiny (kýta, hřbet), 40 g slaniny, 60 g sádla, 4 stroužky česneku, 1 cibule, pepř, nové koření, bobkový list, sůl, červené víno, hladká mouka, vývar
Postup přípravy
Zvěřinu protáhneme slaninou a potřeme česnekem utřeným se solí. Na sádle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, ke které přidáme koření, vložíme zvěřinu a opečeme po všech stranách. Podlijeme vývarem a pečeme v troubě. Během pečení podléváme vývarem a přeléváme šťávou. Když je maso měkké, šťávu zahustíme hladkou moukou, kterou si rozšleháme v části vývaru, podlijeme a povaříme. Na závěr přípravy zastříkneme vínem. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem.
*
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé