Fazolový salát se zakysanou smetanou-děkuji Janě…
Potřebné ingredience
Suroviny: Konzerva bílých fazolí ve slaném nálevu (nebo uvařené bílé fazole) 1 cibule, 2-3 kyselé okurky, 1/2 červené a 1/2 žluté kapie, 1 lžička olivového oleje, sůl, pepř, lžíce worcesteru, pár kapek citrónu, snítka čerstvého kopru, kelímek zakysané smetany.
Postup přípravy
Postup
Kapii nakrájíme na malé kostičky, okurky také nakrájíme, přidáme nasekanou cibuli, nasekaný kopr a ostatní ingredience. Promícháme, dochutíme podle své chuti a dáme…
Rýžový salát - dietní!!!!
Potřebné ingredience
Mamky, tohoto salátu se můžete nacpat jak chcete, stejně nepřiberete, což je pozitivní, ne? Navíc je fakt dobrý a kdo by ho chtěl obměnit, může si místo rýže do něj dát těstoviny.
Takže bude to: 1 hrnek neuvařené rýže, 1 tuňák v konzervě (nejlépe v oleji, jde to pak lépe do krku), 1 větší SLADKÁ paprika (ne zelená nebo bílá), 1 konzerva kukuřice, 1 střední cibule
Postup přípravy
Je to jednoduché: dáte vařit rýži a mezitím si nakrájíte cibuli, papriku, vyklopíte kukuřici a tuňáka, promícháte. Po uvaření rýže smícháte vše dohromady, pokud jste nedali tuňáka…
Holandský sýrový salát- večeře!!!
Potřebné ingredience
2 vejce natvrdo, 200 g různých druhů tvrdého sýra (ementál, eidam, gouda), 200 g rajčat, 100 g kyselé okurky, 100 g šunkového salámu, 4 lžíce jogurtu, 1 lžíce kysané smetany, 1/2 citronu, cukr, sůl, bílý pepř.
Postup přípravy
Vejce oloupeme a rozkrájíme na kostky, stejně tak sýry. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na stejné kousky jako sýr, kyselou okurku nastrouháme na hrubém struhadle, šunkový salám…
JOGURTOVÝ SALÁT Z BÍLÉHO A ČERVENÉHO ZELÍ
Potřebné ingredience
1/4 bílého zelí, 1/4 červeného zelí, 1/4 cibule, 2 mrkve, 1 bílý jogurt ACTIVIA, 4 pol. lžíce tatarky nebo majonézy, sůl, pepř
Postup přípravy
Nakrájíme si bíle a červené zelí, které v misce smícháme, přidáme nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli, vše pečlivě promícháme, přidáme bílý jogurt a dle chuti tatarku,…
Rajčatový salát podle maminky
Potřebné ingredience
8 rajčat, 3 vejce uvařená natvrdo, 30 dkg měkkého salámu(gothaj, junior, šunkový apod.), 2 malé cibule, 4 PL majolky, sůl, pepř
Postup přípravy
Rajčata, vejce, salám pokrájet na kostičky, cibulku hodně na jemno, přidat majonézu, osolit a opepřit podle chuti, zamíchat, dá se hned konzumovat, ale nejlepší je vychlazený,…
čočkový salát se šunkou a kyselou okurkou
Potřebné ingredience
čočka, cibulka , šunka a okurky nakládané :-) sladkokyselé ,sůl dle chuti
Postup přípravy
uvaříme čočku , osmažíme cibulku do zlatova, šunku na kostičky, a okurky taky , ochutit dle potřeby a VYCHLADIT !!!!
Rychlý salát Coleslaw
Potřebné ingredience
1/2 hl.bílé zelí, 2 mrkve, 1 malá cibule, 3 lžíce octa , 3 lžíce cukru, sůl, pepř, majonéza a bílý jogurt.
Postup přípravy
Mrkev nastrouháme na jemno,zelí nakrájíme nebo nakrouháme také na jemno,cibili také.Promícháme,přidáme cukr,ocet,majonézu, jogurt ,sůl a pepř.Necháme uležet.
Zelný salát - rychlý a vynikající
Potřebné ingredience
Na půl hlávky bílého zelí potřebujeme: 1 velkou cibuli, sůl, 2 lžíce octa (nebo umeocet ze zdravěnky), 2 lžíce cukru, 2 lžíce oleje. Pro lepší barvu můžete přidat jednu najemno nastrouhanou mrkvičku.
Postup přípravy
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, osolíme, posypeme cukrem a necháme rozpustit, přilejeme ocet a necháme vypařit. Touto směsí polejeme najemno nakrájené zelí a důkladně…
Vlašák
Potřebné ingredience
Vařené brambory 0,5 kg - studené nastrouhat na větším struhadle, salám šunkový ( může být i jiný podobný) 0,5 kg - nastrouhat na větším struhadle, vařená mrkev 1 ks - nastrouhat na menším struhadle, sterilizovaný hrášek 1 malá plechovka, kyselá okurka 1 větší - nastrouhat na menším struhadle, hořčice plnotučná 2 PL, majonéza dle potřeby, sůl, pepř, cukr moučka, cit. šťáva
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme dohromady a dochutíme.
Vlašák je výborný na chlebíčky, ale i jen tak s rohlíkem.
SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY
Potřebné ingredience
řepa(syrová) mrkev jablko celer citron cukr, sůl, olivový olej křen
Postup přípravy
Salát z červené řepy
-řepu, mrkev, jablko, celer nastrouhat nahrubo
-nálev z citronu, cukru a soli, olivový olej
-na konec přidáme na jemno nastrouhaný čerstvý křen