Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tunel naruby

Tunel naruby

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 4 PL polohrubé mouky, 4 PL cukru moučka, 2 PL kakaa. Náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 400 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 100 ml vlažné vody, 1 želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker. Dále: 1 mandarinkový kompot, trochu marmelády.

Postup přípravy

Tunelů jsem už udělala celou řadu, ale před pár dny jsem narazila na obrázek tunelu, kde se korpus místo nahoru dává doprostřed. Bezva nápad. A tak jsem ho při první příležitosti…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Podmáslový koláč s ovocem a drobenkou

Podmáslový koláč s ovocem a drobenkou

Potřebné ingredience

Těsto: 1 vejce, 120 g cukru krupice, 250 ml podmáslí, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 80 ml oleje. Dále: ovoce např. mražený rybíz, drobenka.

Postup přípravy

V míse vyšleháme vejce s cukrem, snížíme otáčky šlehače na nejnižší stupeň a přidáváme podmáslí, mouku s práškem i olej. Těsto nalijeme na menší plech (24x30cm) s pečícím papírem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládové dortíčky s malinovým krémem (cupcakes)

Čokoládové dortíčky s malinovým krémem (cupcakes)

Potřebné ingredience

Těsto: 100 g másla, 50 g hořké čokolády (60 %), 160 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 2 velká vejce, 100 g cukru krupice, 50 g třtinového cukru, 120 ml vlažného mléka. Krém: 150 g malin (mražených), 2 PL cukru krupice, 250 g mascarpone, 200 ml smetany ke šlehání (40 %), 2 PL cukru moučka.

Postup přípravy

Ve vodní lázni rozpustíme kousky másla a čokolády, necháme vychladnout. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Vejce a oba cukry vyšleháme do pěny, za stálého šlehání…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kávové lanýže

Kávové lanýže

Potřebné ingredience

100 ml smetany ke šlehání, 4 g instantní kávy, 250 g bílé čokolády, 50 g másla.

Postup přípravy

V zahřáté smetaně rozmícháme kávový prášek. Čokoládu nasekáme a máslo nakrájíme na malé kousky. Oboje přidáme do smetany a nad párou mícháme do úplného rozpuštění. Po vychladnutí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Františkánský švestkový koláč

Františkánský švestkový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 150 ml mléka, 240 g hrubé mouky, špetka soli, citronová kůra, 100 g cukru moučka, 100 g rozpuštěného vychladlého másla, 2 žloutky. Na kvásek: 100 ml mléka, 1 lžička hrubé mouky, 1 lžička cukru krupice, 30 g droždí. Dále: 1 švestkový kompot, 1 hrst nastrouhaných vlašských ořechů, 1 lžička skořice, 1/2 vanilkového cukru.

Postup přípravy

Do vlažného mléka zamícháme lžičku mouky, cukru, rozdrobené droždí a necháme v teple vykynout. Do zadělávací mísy dáme všechny suroviny, přilijeme kvásek a vařečkou zamícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řecký tvarohový koláč

Řecký tvarohový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g dětské krupičky, 150 g másla, 100 g cukru moučka, 1 vejce, ½ prášku do pečiva. Náplň: 500 g měkkého tvarohu (alobal), 200 g zakysané smetany, 1 žloutek, ½ lžičky vanilkové esence, 150 g cukru moučka, 4 PL strouhaného kokosu. Dále: 60 g vlašských ořechů, ½ lžičky skořice, 2 lžičky cukru moučka.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme vláčné těsto, které namačkáme na menší plech (24x30 cm), vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě předpečeme, až začne růžovět (190°C…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Medovníčky

Medovníčky

Potřebné ingredience

Těsto: 120 g změklého másla, 100 g medu, 140 g cukru moučka, 2 vejce, 500 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky jedlé sody. Krém: 1 Salko karamel, 250 g másla. Dále: 2 hrsti vlašských ořechů, švestková povidla, bílá poleva Carla.

Postup přípravy

Vyšleháme změklé máslo s tekutým medem a cukrem, po jednom zašleháme vejce. Na vál odvážíme mouku se sodou, nalijeme vyšlehanou směs a vypracujeme hladké těsto, které zabalené v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Makovo-jablečné řezy

Makovo-jablečné řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 500 g hladké mouky, 250 g Hery, 125 g cukru moučka, 2 vejce. Náplň: 150 ml mléka, 60 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 150 g mletého máku, ½ lžičky citronové kůry, ½ lžičky skořice. Dále: 500 g jablek nakrájených na plátky.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále zpracujeme vláčné těsto, které rozpůlíme a zabalené v potravinové fólii necháme v ledničce odpočinout.
Svaříme mléko s cukry, odstavíme, vmícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodovo-jogurtový jahelník

Jahodovo-jogurtový jahelník

Potřebné ingredience

Korpus: 120 g jáhel, 60 g strouhaného kokosu, 2 PL tekutého medu, 1 PL másla, špetka soli. Náplň: 500 g jahod, cukr dle chuti, 1 vanilkový pudinkový prášek. Poleva: 200 g zakysané smetany, 200 g bílého jogurtu, 2 PL cukru moučka, 3 želatinové plátky.

Postup přípravy

Jáhly spaříme vařící vodou, nasypeme do kastrůlku, zalijeme vodou se špetkou soli a vaříme doměkka. Do uvařených jáhel vmícháme máslo, med a kokos. Směs natlačíme do dortové formy…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Veselé řezy jako kravička Milka

Veselé řezy jako kravička Milka

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 380 g nahrubo nastrouhané cukety, 3 PL oleje, 200 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 PL skořice. Poleva: 130 g bílé čokolády, 4 PL šťávy z borůvek, 1 bílá poleva Carla.

Postup přípravy

Je to již 9 let, co jsem dělala podle zde zveřejněného receptu buchtu a la kravička Milka. S korpusem byl problém, ale poleva dobrá. Teď jsem měla chuť na borůvky a potřebovala…

Zobrazit více...

Kategorie