Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Margot muffiny

Margot muffiny

Potřebné ingredience

2 ks vejce * 200 ml smetana ke šlehání * 1 balíček vanikový cukr * 1 ks čokoláda Margot * mléko dle potřeby (cca 1,5 dcl) * 1 balíček prášek do pečiva * 2 sklenky polohrubá mouka *100 ml rostlinný olej *1 sklenka cukr krystal

Postup přípravy

Je zde hodně receptů na buchtu margot, ale tento je ze všech vyzkoušených nejjemnější a dá se využít i na muffiny

vejce s cukry vyšleháme, přidáme smetanu, olej, prdopeč,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citronový dortík s ovocem

Citronový dortík s ovocem

Potřebné ingredience

Korpus: 175 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 75 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 75 g másla. Náplň: 750 g měkkého tvarohu v alobalu, 4 vejce, 150 g cukru krupice, 4 PL solamylu, 1 lžičku vanilkové esence, 250 ml smetany ke šlehání. Poleva: 75 g másla, 50 g třtinového cukru, 1 PL bílého vína, 3 PL citronové šťávy, 6 meruněk, 2 menší jablka

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme do papírem vyložené dortové formy průměr 26 cm a z těsta vytvoříme i okraje. Formu uložíme na chvíli do chladna.
Z bílků a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablková povidla

Jablková povidla

Potřebné ingredience

6 půllitrů na kostičky pokrájených jablek, 1/2 kg cukru, 2 lžíce octa

Postup přípravy

Vše smícháme a necháme do druhého dne stát. Druhý den povaříme, rozmixujeme, propasírujeme, dáme do sklenic a zavaříme.

Povidla jsou jednoduchá, chutná na vdolky i na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAKAOVÉ ŘEZY SE SMETANOVO-JOGURTOVOU NÁPLNÍ

KAKAOVÉ ŘEZY SE SMETANOVO-JOGURTOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny na kakaový korpus: 110 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 2 lžíce práškového kakaa, 95 g jemného krystalového cukru, 5 vajec. Suroviny na smetanovou náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1-2 sáčky vanilkového cukru (můžeme dosladit podle zvyku), 150 g bílého jogurtu, 4 želatinové plátky.

Postup přípravy

Postup-korpus:
Celá vejce vyšleháme s krupičkovým cukrem a pak už jen stěrkou vmícháme do vaječné pěny mouku promíchanou s kakaem a kypřícím práškem do pečiva.
Těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Maková bublanina

Maková bublanina

Potřebné ingredience

Těsto: 1 hrnek mletého máku, 1 hrnek cukru krupice, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje. Dále: ovoce.

Postup přípravy

Smícháme suché suroviny, přidáme vejce, mléko a olej, zamícháme, nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem, poklademe ovocem (já měla maliny a 3 meruňky) a v troubě předehřáté…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s mascarpone

Těstoviny s mascarpone

Potřebné ingredience

500g těstovin, sůl, pepř, sušený česnek (nebo 1/4 stroužku čerstvého), hrst bazalky, cca 150g gorgonzoly (nemusí být), 200 - 250g mascarpone, 250g sušené slaniny na kousky (tyrolský špek, guanciale, pancetta)

Postup přípravy

Na pánvi vyrestujeme slaninu, přidáme mascarpone a gorgonzolu - necháme rozpustit, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přilijeme trochu vody z těstovin a smícháme s uvařenými…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
prosedla buchta

prosedla buchta

Potřebné ingredience

4 vejce. 1 hrnek cukru. 1/2 hrnku oleje. 1/2hrnku mleka. 2 hrnky polohrube mouky. prašek do pečiva / napln: 500g tvarohu. 2 vejce. 3/4 hrnku cukru. vanilkovy cukr. podle potřeby mléko. trochu rumu a skořice / dale ovoce . povidla. marmelada - podle chuti

Postup přípravy

Žloutky šlehame s cukrem. Postupně přidáme mléko, olej, mouku, pr. do pečiva a na konec snih z bilků. Na těsto nastřikame z náplně mřižky, do vzniklích čtverečků dame kopeček…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
protichřipkový salát

protichřipkový salát

Potřebné ingredience

Sáček kysaného zelí. lžička nastrouhaného křenu. 2 nastrouhané mrkve. 1 cibule nadrobno nakràjená. 2 nastrouhaná jablka. 1 zakysaná smetana

Postup přípravy

Vše promícháme dohromady. Nekořeníme!! Vychladíme a nechàme uležet.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
vajíčková pomazánka

vajíčková pomazánka

Potřebné ingredience

6 vajec. pomazankové máslo (může být ochucené). malá majolka. sůl. pepř. pažitka

Postup přípravy

Uvařené vejce nastrouháme na hrubo, osolime, opepřime, zamícháme pom. máslo, majolku a pažitku. Dáme vychladit. Lze přidat i nastrouhaný salám ale já nedávám. Pokud použijete…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pěnový koláč s třešněmi

Pěnový koláč s třešněmi

Potřebné ingredience

Korpus: 100 g másla, 40 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 3 žloutky, 125 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva. Dále: půlky třešní, 2 PL marmelády, 3 bílky, 120 g cukru moučka.

Postup přípravy

Vyšleháme změklé máslo s cukry a solí, po jednom zašleháváme žloutky, každé šleháme asi půl minuty. Mléko přidáváme střídavě s moukou, smíchanou s práškem do pečiva. Stále šleháme…

Zobrazit více...

Kategorie