Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (plecko) 2 ks cibule 150 g rajčat 200 g čerstvé papriky nebo zeleninové lečo 4 stroužky česneku (nemusí být) 200 ml zakysané smetany 1 lžička mleté sladké papriky sádlo 60 g sůl pepř

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, osmažíme do červena, přidáme jemně nakrájený česnek, mletou papriku,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zebra koláč/buchta trochu jinak-jednoduše ;)

Zebra koláč/buchta trochu jinak-jednoduše ;)

Potřebné ingredience

250 gramů polohrubé mouky, 3 vejce, 200 g zakysané smetany, 100 gramů másla, 200 gramů cukru, 2 lžíce kakaa, 1 čajová lžička sody, van.cukr, citron, sůl, oblíbená marmeláda, nutela

Postup přípravy

Smíchejte vejce s cukrem. Přidejte zakysanou smetanu a roztavené máslo. Vše dobře promíchejte.rnPřidejte prosetou mouku, van.cukr a sodu. Opět dobře promíchejte.rnTěsto rozdělte…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapusta od babičky

Kapusta od babičky

Potřebné ingredience

1 kapusta 1/2 kg brambor 2 cibule palice česneku sádlo voda mouka pepř sůl

Postup přípravy

Kapustu nakrájíme na hrubo, cibule na jemno. Brambory oloupeme, propereme a nakrájíme na kostky. Česnek očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Do většího hrnce dáme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře neskutečně dobré

Kuře neskutečně dobré

Potřebné ingredience

Suroviny 4 kuřecí stehýnka 2 smetany na vaření brambory sůl mletý kmín cibule máslo

Postup přípravy

Pekáč vymažeme máslem, vložíme brambory na plátky nakrájené. Ty posolíme, posypeme mletým kmínem a na ně dáme nakrájenou cibulku.
Na to vložíme kuřecí stehýnka, která opět…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Fazolky na slanině

Fazolky na slanině

Potřebné ingredience

mrazené fazolové lusky 400 g 100 g anglické slaniny nebo šunky menší cibule česnek dle chuti čerstvě mletý pepř mořská sůl

Postup přípravy

Lusky povaříme cca 5 min v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Mezitím na pánvi orestujeme na drobné nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu a cibuli, přihodíme fazolky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perníkový koláč (vhodný při jaterní dietě)

Perníkový koláč (vhodný při jaterní dietě)

Potřebné ingredience

350g polohrubé mouky, 200g marmelády, 40g třtinového moučkového cukru, 1 lžička jedlé sody, 100g vody, 100g mléka, 50g kefíru, 1 vejce, lžíce perníkového koření

Postup přípravy

Vejce metličkou smícháme s cukrem, přidáme marmeládu, koření a tekutiny. Nakonec přimícháme mouku s PP. Pečeme ve menším plechu na 180°C asi 25min. Můžeme polít citrónovou polevou…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ z PH

FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ z PH

Potřebné ingredience

1/2 kg masa. Halali, sůl, pepř, nové koření, cibule bobkový list, mrkev // smetena 30%. mléko, jíška,

Postup přípravy

Maso s kořením dáme do láku na dva dny. Potom loudáme na Hig.3,5 hod. Potom vyndáme maso na talíř a nakrájíme, tyčovým mixérem rozšleháme omáčku a přidáme jíšku, mléko a smetanu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Křupavé bramborové dukátky

Křupavé bramborové dukátky

Potřebné ingredience

3 velké vařené brambory 1 vejce 1 lžička Solamylu sůl muškátový oříšek petrželová nať olej na smažení

Postup přípravy

Vařené brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla, dáme do mísy, prosypeme solamylem, osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a najemno nakrájenou petrželovou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka s kuličkami

Rajská omáčka s kuličkami

Potřebné ingredience

400g mletého krůtího masa, 200g vepřového mletého masa, 1 lžička bazalky, 1 lžička oregana, sůl, špetka sušeného česneku. 1 plechovka krájených rajčat, 200g protlaku, 1 bokový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 celá skořice, malá lžička tymiánu, sůl, lžička másla, cukr, 500-700ml vývaru, ev. citrónová šťáva

Postup přípravy

Maso ochutíme solí, česnekem, oreganem a bazalkou. Uděláme malé kuličky. V hrnci smícháme rajčata, protlak, koření a vývar. Přivedeme k varu a vložíme kuličky. vaříme 45-60min.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uherská krkovice

Uherská krkovice

Potřebné ingredience

Suroviny 800 g vepřové krkovice popřípadě plece 2 dl šlehačky 50 g másla 2 lžíce hladké mouky 1 cibule 1/2 celeru 1 mrkev 1 petržel 3 rajčata bobkový list nové koření celý pepř tymián sladká paprika sůl citron - šťáva cukr bujón nebo vývar

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Krkovici osolíme, poprášíme paprikou a posypeme tymiánem.
Ve vhodné nádobě rozpustíme máslo, na něm orestujeme cibuli, na kousky nakrájenou zeleninu…

Zobrazit více...

Kategorie