Zobrazit přihlášovací formulář
MLETÉ MASO
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Potřebné ingredience

1 kapusta, 250g mletého masa, 2 vejce, 50g slaniny, 1cibule, 3 stroužky česneku, 1 špetka pepře, sůl, koření do mletého masa, strouhanka.

Postup přípravy

Uvaříme kapustu ve slané vodě. Pak ji slijeme, necháme okapat, vychladnout a po té ještě vymačkáme zbylou vodu. Kapustu na drobno nakrájíme nebo umeleme. Vložíme do mísy a přidáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Barevné řezy

Barevné řezy

Potřebné ingredience

1) těsto: 30 dkg polohr.mouky, 1/2 peč.prášku, 15 dkg tuku, 2 lžíce kakaa, 6 lžíc studené vody, vypracujeme těsto2) tvaroh: 2-3 tvarohy, 2 žloutky, cukr, vanilkový cukr, rozinky (cukru podle toho jak to máte rádi sladké)3) těsto: 12 dkg cukru, 4 lžíce vody, 3 žloutky, 1/2 skleničky oleje a 20 dkg polohr. mouky + 1/2 prdopeč., nakonec sníh ze 3 bílků (já přidávám ještě 2 bílky co zůstanou od tvarohu) zamícháme dohromady

Postup přípravy

První těsto vypracujeme a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech, na něj naneseme tvaroh a na tvaroh nalijeme druhé těsto. Takže naspod bude tmavé těsto pak tvaroh a navrch světlé…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s tvarůžky

Vepřové plátky s tvarůžky

Potřebné ingredience

krkovice, cibule, 1 olomoucké tvarůžky, pivo, sůl, pepř.

Postup přípravy

Plátky krkovice opepříme, trochu osolíme (tvarůžky jsou samy o sobě slané), zprudka osmahneme na pánvi, vložíme do pekáčku, zasypeme kroužky cibule (podle chuti, u nás s ní…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Potřebné ingredience

Brokolice, brambory, sterilované žámpiony, máslo, sýr ( klidně i uzený )

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, rozkrájíme a uvaříme do poloměkka. V zapékací míse je smícháme s krátce povařennou na růžičky rozebranou brokolicí a žampiony, osolíme opepříme poklademe pár…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Potřebné ingredience

280 g polohrubé mouky, 2 celá vejce, sůl, 1 acidofilní mléko, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody

Postup přípravy

Všechny uvedené suroviny smícháme a necháme 5 minut odležet. Na lívanečníku pečeme obvyklým způsobem lívanečky, které po upečení natřeme džemem a na střed dáme šlehaný tvaroh a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Potřebné ingredience

4 kuřecí nebo krůtí řízky, 10 stroužků česneku, sůl, grilovací koření, 3 větší jablka, máslo

Postup přípravy

Řízky osolíme, okořeníme, naskládáme do pekáčku nebo remosky, poklademe plátky másla, přidáme nakrájený česnek, a na čtvrtky nakrájená oloupaná jablka. Upečeme doměkka. Potom…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Velikonoční hlavička (řeřábek)

Velikonoční hlavička (řeřábek)

Potřebné ingredience

Hrst dětské krupičky, trochu droždí, 600g vařeného uzeného masa, nebo 400g vařeného uzeného bůčku a 200g vařeného vepřového masa z plecka, 50g másla, 8 vajec, 8 žemlí, vrchovatá lžíce pažitky, lístky z kopřiv, sůl, mletý pepř, máslo na vymazání pekáče.

Postup přípravy

Vařené maso nasekáme nebo umeleme(nasekané je lepší). V misce utřeme máslo se žloutky, dáme rozkrájené žemle namočené ve vývaru z masa, vymačkáme a důkladně promícháme. Přidáme…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík s jablkem

Králík s jablkem

Potřebné ingredience

králík,jablko,sůl,provensálské koření,citronka

Postup přípravy

Králíka nakrájíme na kousky, osolíme, okořeníme a přikrájíme oloupané jablko na kousky a pokapeme citronkou. Necháme uležet 1-2 dny a pak pečeme podlité vodou.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
Krakonošovy kapky-Na nachlazení

Krakonošovy kapky-Na nachlazení

Potřebné ingredience

Velký panák griotky,velký panák rumu,vodu,cukr,citron

Postup přípravy

Do sklenice o obsahu 2 dcl nalijeme oba panáky,zalijeme horkou vodou (nesmí se vařit),podle chuti přidáme cukr a citron. Je to strašně moc dobrý a dá se to pít i bez vody.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tiramisu Dort

Tiramisu Dort

Potřebné ingredience

3 lžíce cukru,
3 žloutky,
3 sýry lučiny á 62,5g nebo můžeme nahradit 1mascarpone kelímkem k dostání např v Delvitě,
3 lžíce rumu,
1 šlehačka,
2 balíčky piškotů,
uvařená káva na namáčení piškotů,
kakao

Postup přípravy

utřeme žloutky s cukrem, přidáme sýry lučiny, pak rum a opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku. Na dno formy klademe namočené piškoty v kávě, na to dáme část krému, zase piškoty,…

Zobrazit více...

Kategorie