Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketový „SACHR“ (lze i z jablek)

Cuketový „SACHR“ (lze i z jablek)

Potřebné ingredience

Jednoduchý, rychlý a vláčný dort, žádná dusivka. Na netu je plno receptů na cuketový či jablečný sachr, tak jsem vyzkoušela a postupně si upravuji množství dle chuti. Zatím zůstávám u tohoto.

Postup přípravy

Těsto:
3 menší cukety (400-450 g) – jsou to asi 2 hrnky (větší cukety nutno zbavit semínek)
150 g cukr – dávám třtinový - je to asi 1/2 hrnku (lze dát ještě méně, už toto je…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Margot muffiny

Margot muffiny

Potřebné ingredience

2 ks vejce * 200 ml smetana ke šlehání * 1 balíček vanikový cukr * 1 ks čokoláda Margot * mléko dle potřeby (cca 1,5 dcl) * 1 balíček prášek do pečiva * 2 sklenky polohrubá mouka *100 ml rostlinný olej *1 sklenka cukr krystal

Postup přípravy

Je zde hodně receptů na buchtu margot, ale tento je ze všech vyzkoušených nejjemnější a dá se využít i na muffiny

vejce s cukry vyšleháme, přidáme smetanu, olej, prdopeč,…

Zobrazit více...
DORTY
Kačer Donald

Kačer Donald

Potřebné ingredience

karamelový bezlepkový korpus, vanilkový krém s mascarpone, čerstvé maliny, banány, smartflex velvet

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citronový dortík s ovocem

Citronový dortík s ovocem

Potřebné ingredience

Korpus: 175 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 75 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 75 g másla. Náplň: 750 g měkkého tvarohu v alobalu, 4 vejce, 150 g cukru krupice, 4 PL solamylu, 1 lžičku vanilkové esence, 250 ml smetany ke šlehání. Poleva: 75 g másla, 50 g třtinového cukru, 1 PL bílého vína, 3 PL citronové šťávy, 6 meruněk, 2 menší jablka

Postup přípravy

Na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme do papírem vyložené dortové formy průměr 26 cm a z těsta vytvoříme i okraje. Formu uložíme na chvíli do chladna.
Z bílků a…

Zobrazit více...
DORTY
***PANDORA dort***

***PANDORA dort***

Potřebné ingredience

...

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablková povidla

Jablková povidla

Potřebné ingredience

6 půllitrů na kostičky pokrájených jablek, 1/2 kg cukru, 2 lžíce octa

Postup přípravy

Vše smícháme a necháme do druhého dne stát. Druhý den povaříme, rozmixujeme, propasírujeme, dáme do sklenic a zavaříme.

Povidla jsou jednoduchá, chutná na vdolky i na…

Zobrazit více...
DORTY
***NAROZENINOVÝ - bez potahování***

***NAROZENINOVÝ - bez potahování***

Potřebné ingredience

NAROZENINOVÝ - OPĚT :-) můj oblíbený bez potahování, tentokrát kočičkový - světlý korpus +šlehačkovo-mascarpone krém s ovocem

Postup přípravy

váha 2.9kg

Zobrazit více...
DORTY
***NAROZENINOVÝ - OREO***

***NAROZENINOVÝ - OREO***

Potřebné ingredience

NAROZENINOVÝ -OPĚT :-) můj oblíbený bez potahování - světlý korpus + šlehačkovo-mascarpone krém ....zdobeno ovocem a oreo

Postup přípravy

váha - 3kg

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAKAOVÉ ŘEZY SE SMETANOVO-JOGURTOVOU NÁPLNÍ

KAKAOVÉ ŘEZY SE SMETANOVO-JOGURTOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny na kakaový korpus: 110 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 2 lžíce práškového kakaa, 95 g jemného krystalového cukru, 5 vajec. Suroviny na smetanovou náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1-2 sáčky vanilkového cukru (můžeme dosladit podle zvyku), 150 g bílého jogurtu, 4 želatinové plátky.

Postup přípravy

Postup-korpus:
Celá vejce vyšleháme s krupičkovým cukrem a pak už jen stěrkou vmícháme do vaječné pěny mouku promíchanou s kakaem a kypřícím práškem do pečiva.
Těsto…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Maková bublanina

Maková bublanina

Potřebné ingredience

Těsto: 1 hrnek mletého máku, 1 hrnek cukru krupice, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje. Dále: ovoce.

Postup přípravy

Smícháme suché suroviny, přidáme vejce, mléko a olej, zamícháme, nalijeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem, poklademe ovocem (já měla maliny a 3 meruňky) a v troubě předehřáté…

Zobrazit více...

Kategorie