Sušenky z ovesných vloček a ořechů
Potřebné ingredience
Těsto: 100 g másla, 100 g jemných ovesných vloček, 100 g vlašských ořechů, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 1 PL kakaa, hrst rozinek. Dále: čokoládová poleva na pocákání (nemusí být).
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se změklým máslem vyšleháme, přisypeme ovesné vločky, kakao, drobně sekané ořechy, rozinky a vše zamícháme. Do těsta lehce vmícháme…
Ledovce
Potřebné ingredience
Těsto: 500 g polohrubé mouky, 250 g másla nebo Hery, 2 žloutky, 1/2 prášku do pečiva, 300 g cukru moučka, 2 PL smetany, 20 g kakaa, 120 g strouhaných ořechů. Krém: 400 ml mléka, 1vanilkový pudinkový prášek, 2 PL cukru krupice, 150 g másla, 2 PL cukru moučka. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku, bílá čokoládová poleva.
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujeme na vále těsto (je ho 1100 g) a rozdělíme následovně: 410 g necháme tak, do 390 g přidáme 20 g kakaa a uděláme kakaové těsto a do zbytku zapracujeme…
Noční duchové
Potřebné ingredience
Těsto: 50g kakaa, 175g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 113g změklého tuku Hera máslová příchuť, 100g krupicového cukru, 2 vejce, vanilkový cukr Krém: 250g krémového sýra, 35g rostlinného tuku, 65g moučkového cukru, 4 lžíce nutely Duchové: 4 bílky, 250g krystalového cukru, vanilkový cukr, špetka soli, pár kapek citronu
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 190 stupňů, kakaový prášek smícháme ve 240ml vařící vody a nechte vychladnout. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a solí. Heru vyšlehejte s cukrem…
Vosí hnízda
Potřebné ingredience
240g piškot 240g cukru moučka 240g másla 2 lžíce kakaa 4 lžíce rumu
Postup přípravy
Piškoty rozdrtíme +přidáme ostatní ingredience...Hotové těsto plníme do formiček. My jako náplň dáváme vaječný koňak :-)
Měšec,oko,soudek.....každý to vidí jinak
Potřebné ingredience
MARCIPÁN: 15 dkg suš.mléka 15 dkg moučk.cukru 2 lžíce medu 2 lžíce oleje mandlové aroma 3 lžíce vody NÁPLŇ: 3 lžíce ml.kávy 3 lžíce kakaa 8 lžic solamylu 8 lžic moučk.cukru 1 lžíce rumu 8 lžic změk.másla ČOKOLÁDA: 1 čokoláda na vaření 1x,125g hery,3 lžíce kakaa
Postup přípravy
Tento recept používám na kávové zrna,ale do těch se mi nechtělo,tak jsem přemýšlela,jak si to zjednodušit a toto je výsledek.
Z marcipánu jsem si dělala kuličky,do nich ďolíček…
Vosí hnízda politá čokoládou
Potřebné ingredience
Ořechy mleté,piškoty mleté,cukr moučka, voda,vanilk.cukr,rum. 200g ořechů, 200g piškotů, 80g moučkového cukru, 1 vanilk.cukr, trošku převař.vody a kapku rumu. Poleva: 5 ks čokolády Ledové kaštany rozpustím na vodní lázni, přidám 40 g 100% tuku Iva. Krém: 5 žloutků 100g moučk.cukru, 250 g másla,rum. Vyšleháme na robotu a plníme sáčkem. Zavíráme lineckým kolečkem.
Postup přípravy
Suroviny smícháme,zvlhčíme vodou a rumem, vtlačujeme do formiček. Dáme vychladit a poléváme čokoládou.
Krém ušlehám žloutky,cukr,máslo, kapku rumu a plníme,zavírám lineckým…
Oříšková kolečka s kokosem
Potřebné ingredience
Kokosové těsto 120 g cukru moučka 100 g kokosu 40 g másla 1 bílek Máslové těsto 220 g hladké mouky 70 g mouč.cukru 140 g másla 40 g ořechů Trochu kakaa
Postup přípravy
Kokosové těsto Zpracujeme těsto,dáme do formičky, vyklepneme tvar a dáme sušit.Nebo těsto dáme do folie a přes folii vyválíme plát a vykrajujeme tvary….
Máslové těsto
Masarykovo cukroví
Potřebné ingredience
300g hladké mouky, 200g másla, 150 - 200g ořechů, 100g cukru moučka, 1 žloutek. Rum na namočení ořechů, cukr s vanilkou na obalení
Postup přípravy
Ořechy namočíme do směsi vody a rumu (tekutinu už nepoužíváme, rum zhořkne), minimálně na 1 hodinu (může být i přes noc). Poté všechny ingredience zpracujeme, vytvarujeme válečky,…
Mila kuličky
Potřebné ingredience
3 Mila oplatky, 100 - 125g másla, 3 lžíce rumu, 50g moučkového cukru, kokos na obalení
Postup přípravy
Oplatky nastrouháme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Necháme chvíli v chladu, aby hmota mírně ztuhla, pak tvoříme kuličky a obalujeme v kokosu.
Zdravé datlové cukroví bez cukru
Potřebné ingredience
300 g špaldové mouky 100 g mletých mandlí 200 g sušených datlí 150 g kokosového oleje v tuhém stavu 100 g datlového sirupu 40 ml mandlového mléka 1 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce mleté skořice 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva špetka soli
Postup přípravy
1. Nejdříve si nasekáme sušené datle v robotu na malé kousky.
2. Poté datle smícháme s ostatními suchými ingrediencemi, tedy moukou, mletými mandlemi, skořicí, kypřícím…