Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Zeleninová polévka s jahelnou zavářkou

Zeleninová polévka s jahelnou zavářkou

Potřebné ingredience

50 g jáhel 3 lžíce olivového oleje 300 g zeleniny (cibule, mrkev, pórek, brokolice) 2 stroužky česneku 1 lžička soli 1/2 lžičky mletého kmínu 1/2 lžičky sladké papriky 1 kostka zeleninového bujonu

Postup přípravy

Jáhly několikrát propláchneme a necháme okapat na cedníku. V hlubším hrnci si rozpálíme olivový olej, přidáme očištěnou zeleninu včetně česneku, nakrájenou na stejné kousky a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Povzbuzující celerová

Povzbuzující celerová

Potřebné ingredience

1 litr zeleninového vývaru, 1 menší celer, máslo a hladkou mouku na jíšku, sůl, pepř. 1 lžíci paprikové vegety, trošku čili koření( nemusí být) vařené vejce

Postup přípravy

Připravíme si asi ze 2 lžic másla a hladké mouky jíšku-zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme najemno nastrouhaný celer a vaříme asi 20 minut. Polévku dochutíme kořením .Na talíři…

Zobrazit více...
POLÉVKY
brokolicová polévka dekuji NEROVI

brokolicová polévka dekuji NEROVI

Potřebné ingredience

Ingredience •500 g brokolice •200 g karotky •50 g cibule •2 stroužky česneku •4 PL smetany ke šlehání •1 l drůbežího vývaru •olivový olej •citronová šťáva •sůl •pepř

Postup přípravy

Postup


Brokolici a karotku uvaříme v páře do měkka. Cibuli a česnek rozsekáme na drobno a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme uvařenou zeleninu a zalijeme horkým…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášovka z mletého masa

Gulášovka z mletého masa

Potřebné ingredience

asi 200+250 gr mletého masa,1 cibule,červená paprika,kmín,sůl,pepř,3 větší brambory,majoránka,česnek

Postup přípravy

Na oleji zpěníme dohněda cibulku,přidáme maso,opékáme doběla ze všech stran asi čtvrt hodinky,pak zasypeme paprikou,troškou kmínu a pepře,orestujeme a zalijeme horkou vodou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zelnačka-bonella.cz

Zelnačka-bonella.cz

Potřebné ingredience

Suroviny: 1000 g uzených vepřových žebírek, 2 l vody, 400 g brambor, 500 g kysaného zelí, 50 g hladké mouky, sůl, drcený kmín, kysaná smetana, zelená petrželka.

Postup přípravy

Příprava: Uzená žebírka opereme, dáme do studené vody a přivedeme k varu. Když je maso měkké, scedíme vývar a maso zbavíme kostí. Část vývaru nalijeme na překrájené zelí a na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ŠPENÁTOVÁ BRAMBORAČKA

ŠPENÁTOVÁ BRAMBORAČKA

Potřebné ingredience

1 cibule, 1 mrkev, 3-4 brambory, 3-4 stroužky česneku, 150g mraženého špenátu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř , muškátový oříšek, zeleninový bujon, olej, 2 hrsti uvařeného bulguru

Postup přípravy

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev, přidáme mouku a zasmažíme. Zalijeme studenou vodou, přidáme pokrájené brambory, špenát, bujon a sůl a vaříme do změknutí…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka se sýrem a šunkou-bonella.cz

Česnečka se sýrem a šunkou-bonella.cz

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 – 2 paličky česneku, 1 menší cibule, 4 střední brambory, 1 kostka bujónu (zeleninového nebo hovězího), olej, kmín, 15dkg šunky, strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme a najemno nasekáme. Česnek můžeme také prolisovat, záleží, jak má kdo rád. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rajčatová polévka-děkuji Mirče

Rajčatová polévka-děkuji Mirče

Potřebné ingredience

Suroviny: Rajčata čerstvá / zavařená / mražená, olej, cibule 1, mrkev 1a1/2, petržel 1, celer 1/4, mouka hladká, vývar/voda, sůl, koření-nové koření,pepř celý,bob.list,,skořice celá, cukr. Maso na polévku na vývar do polévky

Postup přípravy

.
Postup přípravy receptu
Do vysokého hrnce dáme olej, ohřejeme, vložíme nahrubo nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata, pak přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pohanková polévka - zdravá-výborná

Pohanková polévka - zdravá-výborná

Potřebné ingredience

Půl hrnku neloupané pohanky , 1a 1/4 l vody,1 malá mrkev,1 malá petržel, kousek celeru,2 lžíce olivového oleje, lžička soli,1/2lžičky kmínu,1 cibule, česnek, zakysaná smetana, zeleninové natě

Postup přípravy

Přebranou pohanku opražíme za stálého míchání v suchém hrnci, až začne praskat ,tak ji zalijeme vodou . Necháme vyplavat drobné slupičky a slijeme. Pak přidáme odměřenou část vody…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášová polévka

Gulášová polévka

Potřebné ingredience

•200 g hovězího výřezu (libové maso vykrájené odkudkoli) •1 cibule, nakrájená nadrobno •2 lžíce sádla nebo slunečnicového oleje •2 lžičky sladké papriky •1 litr hovězího vývaru •1 lžíce hladké mouky •sůl a čerstvě mletý pepř •po špetce kmínu, mletého chilli a majoránky •2 stroužky česneku, drceného •1–2 brambory, oloupané a nakrájené na kostky

Postup přípravy

Příprava jídla V hrnci na polovině tuku zpěňte cibuli. Přidejte maso nakrájené na malé kostky a 3 minuty opékejte. Zaprašte paprikou, zamíchejte a ihned zalijte polovinou…

Zobrazit více...

Kategorie