SRNČÍ NA VÍNĚ
Potřebné ingredience
NEVÁŽÍM, VŠE JE SPÍŠE OD OKA. 500 G MASA, 0,5 L ČERVENÉHO VÍNA, DVĚ VĚTŠÍ CIBULE, SŮL, KOŘENÍ DIVOČINA, TUK, RAJSKÝ PROTLAK, JÍŠKA NA ZAHUŠTĚNÍ, BRAMBORY.
Postup přípravy
DEN PŘEDEM SI MASO "NALOŽÍM" - NAKRÁJENÉ NEJLÉPE NA KOSTIČKY, POSYPU KOŘENÍM DIVOČINA A ZAKÁPNU TROCHOU OLEJE. NECHÁM ULEŽET PŘES NOC. NA TUKU SI OSMAŽÍM DOZLATOVA CIBULI, DÁVÁM…
KANČÍ ŘÍZKY ODPOČATÉ VE SMETANĚ
Potřebné ingredience
Asi necelé kilo kančí kýty, koření divočina, sůl, smetana zakysaná, dvě vajíčka, strouhanka, olej,nebo sádlo na smažení
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na plátky a trochu poklepeme, pak je osolíme a okořeníme. V míse si rozmícháme vajíčka v zakysané smetaně a vložíme do této "kaše" nakořeněné řízky a…
Nakladane maso nejen na divočinu
Potřebné ingredience
Na jednu davku potřebujeme:
7až 8 platků masa 2 vejce ,5-7 stroušků česneku ,1 lžice vegety ,1lžice hořčice,1 lžice kečupu ,4 lžice solamylu špetka majoranky ,sůl.
Postup přípravy
Naklepeme si maso,v krnci s pokličkou připravime dvě vajička prolisovany česnek přidame vegetu,hořčici,kečup,solamyl a špetku majoranky a sůl dle chuti všechny suroviny…
Pečený divočák +++
Potřebné ingredience
Maso na malé kousky z divočáka naložíme asi na týden až 14 dní do česneku a soli... zelenina -mrkev,petržel,celer... 3cibule na kostičky ,4 stroužky česnek na plátky... bobkový list,nové koření,pepř černý.... lžíce sádla... slanina na kostičky.... voda na podlití masa....
Postup přípravy
Na dno plechu dáme trochu nastrouhané zeleniny, já měla zeleninu s cibulou,česnekem a slaninou vše promíchané v jedné misce ,naskládáme na zeleninu maso opět trošku zeleniny …
Kančí kýta s karlovarským knedlíkem
Potřebné ingredience
kančí kýta olej kořenová zelenina cibule švestková marináda červené víno koření: celý pepř, bobkový list, nové koření, sůl, rozmarýn (čerstvý), koření na divočinu brusinky cukr citron smetana trošku mražených hub hotová jíška
Postup přípravy
Kýtu odblaníme. Omyjeme a osušíme. Rozpálíme olej. Vložíme maso. Zprudka opečeme ze všech stran. Vyndáme maso.
Do oleje dáme zeleninu, koření, zarestujeme, přidáme cibuli na…
Můj jelení guláš
Potřebné ingredience
INGREDIENCE:
600 g zvěřiny (srnčí, jelení, kančí), 150 g slaniny, 2 cibule, lžíce vepřového sádla, 4 stroužky česneku, sůl, ml. pepř, ml. paprika, 150 g čerstvých nebo (25 g sušených předem namočených) hub, 250 g brambor, 2 papriky, 2 rajčata, majoránka, 200 ml červeného vína.
Postup přípravy
Maso nakrájím na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na rozpáleném sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a za stálého míchání osmažíme.…
srnčí na zázvoru
Potřebné ingredience
srnčí nebo kančí kýta nebo kotleta, 1 cibule na kolečka, kousek pórku na kolečka, asi 10 dkg slaniny na kostičky, 1/2 másla Na směs: 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce mletého sušeného zázvoru, šťáva z 1 velkého citronu, 1 lžička soli, voda na dolití, aby vznikla kašička
Postup přípravy
Na směs ze všech surovin smícháme hustou kašičku a potřeme jí maso ze všech stran. Pak dáme do pekáče i se zbylou kašičkou a společně s cibulí, pórkem, slaninou a máslem.…
Srnčí závitky v zelném listu podlité černým pivem -…
Potřebné ingredience
0,5 kg srnčího masa (nakrájené na nudličky), 3 stroužky česneku, olej, koření (jaké vám chutná - já jsem dala od oka divočinu + rumové + mleté nové koření + granulovaná citronová kůra), sůl, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cobule, máslo, 0,5 kg kysaného zelí, asi 8 zelných listů (z čerstvého zelí), 15 dkg anglické slaniny, špek, 0,25 l černého piva
Postup přípravy
Nakrájené maso, olej, česnek, sůl a koření smícháme dohromady a necháme odležet v lednici. Mezi tím si spaříme zelné listy - necháme je namočené asi půl hodiny ve horké vodě.…
báječný srnčí gulášek s brusinkami
Potřebné ingredience
srnčí maso(může být i hovězí),
cibule,
sádlo,
sůl,pepř,fefronka,vegeta,koření VITANA- DIVOČINA,
malý rajčatový protlak,hladká mouka,česnek,sklenice sterilovaných brusinek
Postup přípravy
na sádle usmažíme cibulku do zlatova,přidáme maso a zprudka osmahneme,zasypeme kořením Divočina a prolisovaným čenekem,zalijeme vodou ,osolíme,opepříme a dusíme cca 1,5 hodiny až…
KÝTA Z DIVOČÁKA SE ZELÍM - výborné
Potřebné ingredience
2 kg kýty z divočáka,10 bobulek jalovce,100gr mrkve,3 cibule,sůl, pepř,50 g másla,250 ml suchého červ. vína, 3 bobkové listy,1 snítku rozmarýnu (tu jsem neměla),1 ananasový kompot asi 500ml,1,5kg červeného zelí, (může být i nakládané),150 ml zelen.vývaru z kostky, 4 lžíce octa,6 hřebíčků,1 lžíce cukru,špetka majoránky a skořice, Na omáčku 100ml smetany na vaření,2 lžičky solamylu. Usekanou pažitku nebopetržel na ozdobení.
Postup přípravy
2 cibule nakrájíme na drobno , mrkev na kostičky, jalovec trochu rozsekáme.
Maso potřeme solí ,pepřem a jalovcem opečeme ze všech stran na polovině másla(hera).
potom…