Výborné sýrové sušenky
Potřebné ingredience
150g másla, 180 g eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 1 dl smetany ke šlehání, 1/2 lžičky soli, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/2 prášku do pečiva, 250 g hladké mouky, 2 žloutky na pomazání, na posypání: hrubá sůl, kmín, strouhaný sýr, mandlové lupínky, mák, prostě kdo co má rád
Postup přípravy
Změklé máslo dobře promícháme s nastrouhaným sýrem, potom přidáme zbytek ingrediencí-smetanu, sůl, mletou papriku, prášek do pečiva, mouku a vypracujeme hladké těsto. Necháme cca…
JEDNODUCHÁ, OBYČEJNÁ NIVOVÁ POMAZÁNKA
Potřebné ingredience
niva, pomazánkové máslo neochucené, cibule
Postup přípravy
Nivu nastrouhám a smíchám s pomazánkovým máslem a cibulí nakrájenou na jemno.
To je všechno:)))
Kolik se dá nivy nebo másla záleží na chuti:)
CIBULOVÁ MARMELÁDA - chuťovka k masíčku
Potřebné ingredience
1 kg červené cibule na proužky, 4 stroužky česneku na plátky, 4 lžíce olivového oleje, 140g hnědého cukru (kdo má rád tak může dát místo toho med nebo půl na půl), 1 lžíce cěrstvých lístků tymiánu nebo půl lžičky sušeného, 1/4 lžičky mletého chilli - nemusí být kdo nemá rád, 200 ml červeného vinného octa, špetka soli a pepře
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Pak přidáme tymián, sůl, pepř, cukr(med) a promícháme.
Oheň snížíme na minimum a vaříme asi 40 minut až se vzniklá šťáva odpaří a cibule…
SUPERRYCHLÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1hrnek cukru krystal, 3/4 hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vajíčka
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme. Nahoru dáme ovoce které máme rádi a to je vše:)
Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme:)
VYNIKAJÍCÍ PEČENÁ JABLKA
Potřebné ingredience
4 JABLKA,\r\n1 LŽÍCE MLETÉ SKOŘICE,\r\n100 G MÁSLA,\r\n100 G CUKRU,\r\n50 G MLETÝCH OŘECHŮ, PÁR KOUSKŮ DRCENÝCH\r\nDLE CHUTI STROUHANÝ PERNÍK
Postup přípravy
Jablka oloupeme a zbavíme jadřince. V misce smícháme skořici, cukr, ořechy a perník. V rendlíku rozpustíme máslo, jablka v něm namočíme a obalíme v připravené směsi. Jablka dáme…
ROLÁDA Z MLETÉHO MASA
Potřebné ingredience
1 KG NAMLETÉHO BŮČKU, NĚKDY DÁVÁM UŽ HOTOVÉ MLETÉ OD ŘEZNÍKA, 2DL MLÉKA, lžička vegety sůl máslo NÁPLŃ: 4 vejce, 30 dkg měkkého salámu, stroužek česneku, steril. okurek
Postup přípravy
Bůček pomeleme a přidáme mléko, vegetu a sůl. Soli jenom trošku. Pořádně rukama propracovat aby se hmota nerozpadala. Uděláme z ní váleček, který zabalíme do mikrotenu a necháme…
ZELENINOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY
Potřebné ingredience
cibule pórek kedlubna květák hrášek, mrkev, petržel a celer. nať - nemusí být máslo bujón vejce brambory sůl
Postup přípravy
Nakrájenou cibulku osmahnu na másle. Pak přidám očištěnou zeleninu a trošku osmahnu. Pak zaliju vodou a přidám bujón. Rozmíchám to a až je zelenina trochu měkká tak přidám…
RYCHLÉ NEKYNUTÉ KOLÁČKY ZE SÝROVÉHO TĚSTA
Potřebné ingredience
350gr polohrubé mouky, 1 Hera nebo Stela, 2 obdélníčky sýru Apetito bez příchuti, může býr i jiná značka:) velká lžíce cukru moučka Maková náplň: 200 ml mléka, 200g mletého máku, 50g másla, 1 vanilkový cukr cukr moučka na dochucení rum podle chuti
Postup přípravy
Necháme povolit tuk, smícháme všechny suroviny a uděláme hladké těsto. Necháme odpočinout cca 2 hodiny v ledničce.
Pak děláme malé kuličky které rozplácneme na plech a uděláme…
Salzburské vepřové se zeleninou - podle Babicy -…
Potřebné ingredience
1 kg bůčku s kůží, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 2 petržele, ¼ celeru, 2 mrkve, 3 houby, 5 brambor, zelené lusky, sůl
Postup přípravy
Na bůčku nařízneme kůži na čtverečky. Rozřízneme na 4 plátky a potřeme solí a česnekem. Do kastrůlku dáme na větší kusy nakrájenou zeleninu. Na zeleninu poklademe plátky masa,…
Domácí uzené
Potřebné ingredience
Maso - my jsme zkoušeli bůček a krkovicu a nejvíc nám chutnal bůček. teď budeme zkoušet i koleno, Kousky masa aspoň 1-1,5 velké. menší by se mohly vysušit, sůl - 2dkg na 1 kg masa česnek podle chuti - my dáváme zhruba jednu palicu na jeden cca 1,5 kilový kousek masa, voda, dostatečně velká nádoba, alobal nebo poklička nějaká věc na zatížení - my dáváme bílý talíř který zatížíme vydrhnutým a vyvařeným kamenem
Postup přípravy
Česnek očistím, prolisuju a smíchám se solí. Udělám z toho takovou pastu.
Tuto pastu vmasíruju do omytého a osušeného masa.
Naskládám do kastrolu, zadělám pokličkou nebo…