Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Výborné sýrové sušenky

Výborné sýrové sušenky

Potřebné ingredience

150g másla, 180 g eidamu nebo jiného tvrdého sýra, 1 dl smetany ke šlehání, 1/2 lžičky soli, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/2 prášku do pečiva, 250 g hladké mouky, 2 žloutky na pomazání, na posypání: hrubá sůl, kmín, strouhaný sýr, mandlové lupínky, mák, prostě kdo co má rád

Postup přípravy

Změklé máslo dobře promícháme s nastrouhaným sýrem, potom přidáme zbytek ingrediencí-smetanu, sůl, mletou papriku, prášek do pečiva, mouku a vypracujeme hladké těsto. Necháme cca…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
JEDNODUCHÁ, OBYČEJNÁ NIVOVÁ POMAZÁNKA

JEDNODUCHÁ, OBYČEJNÁ NIVOVÁ POMAZÁNKA

Potřebné ingredience

niva, pomazánkové máslo neochucené, cibule

Postup přípravy

Nivu nastrouhám a smíchám s pomazánkovým máslem a cibulí nakrájenou na jemno.
To je všechno:)))
Kolik se dá nivy nebo másla záleží na chuti:)

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
CIBULOVÁ MARMELÁDA - chuťovka k masíčku

CIBULOVÁ MARMELÁDA - chuťovka k masíčku

Potřebné ingredience

1 kg červené cibule na proužky, 4 stroužky česneku na plátky, 4 lžíce olivového oleje, 140g hnědého cukru (kdo má rád tak může dát místo toho med nebo půl na půl), 1 lžíce cěrstvých lístků tymiánu nebo půl lžičky sušeného, 1/4 lžičky mletého chilli - nemusí být kdo nemá rád, 200 ml červeného vinného octa, špetka soli a pepře

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Pak přidáme tymián, sůl, pepř, cukr(med) a promícháme.

Oheň snížíme na minimum a vaříme asi 40 minut až se vzniklá šťáva odpaří a cibule…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SUPERRYCHLÁ BUCHTA

SUPERRYCHLÁ BUCHTA

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 1hrnek cukru krystal, 3/4 hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vajíčka

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme. Nahoru dáme ovoce které máme rádi a to je vše:)
Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme:)

Zobrazit více...
OVOCE
VYNIKAJÍCÍ PEČENÁ JABLKA

VYNIKAJÍCÍ PEČENÁ JABLKA

Potřebné ingredience

4 JABLKA,\r\n1 LŽÍCE MLETÉ SKOŘICE,\r\n100 G MÁSLA,\r\n100 G CUKRU,\r\n50 G MLETÝCH OŘECHŮ, PÁR KOUSKŮ DRCENÝCH\r\nDLE CHUTI STROUHANÝ PERNÍK

Postup přípravy

Jablka oloupeme a zbavíme jadřince. V misce smícháme skořici, cukr, ořechy a perník. V rendlíku rozpustíme máslo, jablka v něm namočíme a obalíme v připravené směsi. Jablka dáme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
ROLÁDA Z MLETÉHO MASA

ROLÁDA Z MLETÉHO MASA

Potřebné ingredience

1 KG NAMLETÉHO BŮČKU, NĚKDY DÁVÁM UŽ HOTOVÉ MLETÉ OD ŘEZNÍKA, 2DL MLÉKA, lžička vegety sůl máslo NÁPLŃ: 4 vejce, 30 dkg měkkého salámu, stroužek česneku, steril. okurek

Postup přípravy

Bůček pomeleme a přidáme mléko, vegetu a sůl. Soli jenom trošku. Pořádně rukama propracovat aby se hmota nerozpadala. Uděláme z ní váleček, který zabalíme do mikrotenu a necháme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
ZELENINOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY

ZELENINOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY

Potřebné ingredience

cibule pórek kedlubna květák hrášek, mrkev, petržel a celer. nať - nemusí být máslo bujón vejce brambory sůl

Postup přípravy

Nakrájenou cibulku osmahnu na másle. Pak přidám očištěnou zeleninu a trošku osmahnu. Pak zaliju vodou a přidám bujón. Rozmíchám to a až je zelenina trochu měkká tak přidám…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
RYCHLÉ NEKYNUTÉ KOLÁČKY ZE SÝROVÉHO TĚSTA

RYCHLÉ NEKYNUTÉ KOLÁČKY ZE SÝROVÉHO TĚSTA

Potřebné ingredience

350gr polohrubé mouky, 1 Hera nebo Stela, 2 obdélníčky sýru Apetito bez příchuti, může býr i jiná značka:) velká lžíce cukru moučka Maková náplň: 200 ml mléka, 200g mletého máku, 50g másla, 1 vanilkový cukr cukr moučka na dochucení rum podle chuti

Postup přípravy

Necháme povolit tuk, smícháme všechny suroviny a uděláme hladké těsto. Necháme odpočinout cca 2 hodiny v ledničce.
Pak děláme malé kuličky které rozplácneme na plech a uděláme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Salzburské vepřové se zeleninou - podle Babicy - vynikající z jednoho pekáčku

Salzburské vepřové se zeleninou - podle Babicy -…

Potřebné ingredience

1 kg bůčku s kůží, 3 stroužky česneku, 2 cibule, 2 petržele, ¼ celeru, 2 mrkve, 3 houby, 5 brambor, zelené lusky, sůl

Postup přípravy

Na bůčku nařízneme kůži na čtverečky. Rozřízneme na 4 plátky a potřeme solí a česnekem. Do kastrůlku dáme na větší kusy nakrájenou zeleninu. Na zeleninu poklademe plátky masa,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí uzené

Domácí uzené

Potřebné ingredience

Maso - my jsme zkoušeli bůček a krkovicu a nejvíc nám chutnal bůček. teď budeme zkoušet i koleno, Kousky masa aspoň 1-1,5 velké. menší by se mohly vysušit, sůl - 2dkg na 1 kg masa česnek podle chuti - my dáváme zhruba jednu palicu na jeden cca 1,5 kilový kousek masa, voda, dostatečně velká nádoba, alobal nebo poklička nějaká věc na zatížení - my dáváme bílý talíř který zatížíme vydrhnutým a vyvařeným kamenem

Postup přípravy

Česnek očistím, prolisuju a smíchám se solí. Udělám z toho takovou pastu.
Tuto pastu vmasíruju do omytého a osušeného masa.
Naskládám do kastrolu, zadělám pokličkou nebo…

Zobrazit více...

Kategorie