Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Potřebné ingredience

hovězí plátky (cca 500 g), 2 cibule, houby (čerstvé, mražené, sušené), sůl, mletý černý pepř, houbové koření, na podlití 200 ml hovězího vývaru, v případě potřeby na zahuštění záklechtku nebo jíšku

Postup přípravy

Cibuli pokrájet na kostičky, plátky masa osolit, opepřit a poprášit moukou. Cibuli orestovat na pánvi do růžova (pokud jsou houby čerstvé nebo mražené, tak je chvíli orestovat…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Dýňové rizoto z rýžovaru

Dýňové rizoto z rýžovaru

Potřebné ingredience

* ZÁKLAD: 1 šálek kulatozrnné rýže, 2 šálky zeleninového vývaru, cca 250 g dýně Hokaido, 1 velká cibule, 1-2 lžíce vína Mirin, ¼ lžičky soli, 1-2 lžíce sýra (Parmezán, Mascarpone, Lučina, žervé...); * DALŠÍ MOŽNÉ PŘÍSADY K PODÁVÁNÍ: dýňový olej, dýňová semínka (nejlépe trochu opražená), opečená slanina, bylinky (petrželka, pažitka, lahůdková cibulka...), čerstvý hrášek...

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny: - rýži propláchnout (ideálně namočit několik hodin předem, ale není to nutné) - dýni pokrájet na drobnější kostičky nebo nudličky - cibuli pokrájet…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na víně s kamutem

Hovězí na víně s kamutem

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 1 lžíce mouky (klidně i celozrnné), 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, 2 střední brambory, 3-4 mrkve, 80 g suchého kamutu (propláchnout), sůl, černý pepř, na podlití 100 ml červeného vína + 200 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

Připravit si suroviny: - maso pokrájet na kostky a obalit v mouce - brambory pokrájet na kostky - mrkev pokrájet na silnější kolečka - kamut propláchnout vodou - cibuli…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Limetková babka z remosky

Limetková babka z remosky

Potřebné ingredience

TĚSTO: 240 g polohrubé mouky, 10 g čerstvého droždí, 90 g mléka, 40 g másla, 30 g cukru, 1 vejce, špetka soli; * NÁPLŇ: 35 g změklého másla, 35 g hnědého cukru, kůra z 1 limetky (bio), špetka kardamomu; * POLEVA: 50 g moučkového cukru, 20 g pomazánkového másla (nebo žervé, lučina, mascarpone ...), 8 g limetkové šťávy, (strouhaná limetková kůra na ozdobu)

Postup přípravy

Opět inspirace od paní Michaely Rau - originální recept najdete zde: http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2021/06/babka.html Pečeno ve formě 25x15 cm (vnitřní rozměr 23x13 cm)…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtový ovocný koláč z remosky

Jogurtový ovocný koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 80 g špaldové mouky, 90 g hladké mouky, 80 - 90 g cukru podle druhu ovoce, ½ lžičky prášku do pečiva, 150 g jogurtu (může být i ochucený), špetička soli, 1 vejce, 40 g oleje; * NÁPLŇ: plátky ovoce (švestky, jablka, meruňky, broskve...) nebo drobnější ovoce (rybíz, angrešt, borůvky...), (podle druhu ovoce a chuti skořicový cukr, plátky mandlí...); * DROBENKA: 30 g cukru krupice, 30 g polohrubé mouky, 20 g másla

Postup přípravy

Skvělý moučník od paní Michaely Rau - původně hrnkový, níže varianta pro milovníky čísel a remosky. Originální recept najdete zde: http://www.michaelarau-dobrouchut.eu/2014/07…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rýže s krevetami z rýžovaru

Rýže s krevetami z rýžovaru

Potřebné ingredience

4 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, 1 hrnek rýže basmati, 1½ hrnku vody, 250 gramů koktejlových krevet, 1 cibule, 1 mrkev (množství cca na 1 hrnek), 1 hrnek hrášku, 1 hrnek kukuřice, 1-2 lžíce sójové omáčky, ¼ lžičky soli, kousek másla

Postup přípravy

Rýži předem namočit a propláchnout (není nezbytné).
Krevety nechat rozmrazit a propláchnout.

Připravit marinádu - česnek prolisovat a smíchat s olejem.
Do marinády…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Rýže s kuřecím a houbami z rýžovaru

Rýže s kuřecím a houbami z rýžovaru

Potřebné ingredience

1 šálek rýže, 1¼ šálku vody, 2 kuřecí stehenní řízky, 1 hrnek hub, ½ mrkve, 2 lžíce vína Mirin, 1-2 lžíce sójové omáčky, ¼ lžičky soli, čerstvý hrášek na posypání na talíři, (parmezán na posypání)

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- rýži předem namočit a propláchnout (není nezbytné)
- maso pokrájet na tenké nudkičky
- houby pokrájet na tenké plátky
- mrkev pokrájet na…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

¼ kostky čerstvého droždí (tzn. 10 g), 430 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 1 lžička cukru, 1 vejce, špetka soli, ovoce na náplň (borůvky, jahody, meruňky...)

Postup přípravy

Do mísy (nebo pekárny) dát droždí + cukr + mouku + mléko + vejce + sůl a uhníst tužší těsto.
Nechat nakynout (cca 1 hodinu).

Nakynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zeleninová rýže se šunkou z rýžovaru

Zeleninová rýže se šunkou z rýžovaru

Potřebné ingredience

1 hrnek rýže, 1½ hrnku vody, 1 velké masité rajče, ½ - 1 hrnek hrášku, ½ -1 hrnek kukuřice, 1 mrkev, ½ hrnku šunky, 1 lžička olivového oleje, ¼ lžičky soli, černý pepř

Postup přípravy

Inspirace z youtube.

Mrkev a šunku pokrájet na kostičky.
(Rýži namáčím cca 10-12 hodin předem, ale není to nezbytné.)

Na dno hrnce nalít olivový olej a rozetřít…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Jogurtové ¨rohlíky¨ se lněným semínkem z remosky

Jogurtové ¨rohlíky¨ se lněným semínkem z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: ¼ kostky čerstvého droždí (tzn. asi 10 g), 50 g vlažné vody, 1 lžička Sladěnky (nebo cukru, nemáte-li Sladěnku), 1 lžička hladké mouky; * TĚSTO: 450 g hladké mouky, 150 g vody, 30 g másla, 50 g bílého jogurtu, 1 lžíce lněného semínka, 1½ lžičky soli; DÁLE: kousek másla na vymazání remosky, semínka na posypání (len hnědý + zlatý)

Postup přípravy

Množství do velké remosky Grand, průměr mísy 29 cm.

Zadělat kvásek - smíchat vodu + Sladěnku + mouku + droždí a nechat vzejít.
Lněná semínka podrtit v hmoždíři.

K…

Zobrazit více...

Kategorie