Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
Jablečný dort

Jablečný dort

Potřebné ingredience

Jen taková rychlovka, ale dobrá. Taky způsob jak se zbavit zase pár jablek :-) Dala jsem na to bílkové ozdoby,ale to nedělejte - natáhnou vlhkost a roztečou se :-)

Postup přípravy

Forma: 24 cm
Lehký oříškový piškot:
200g hrubé mouky, 200g cukru, 100g strouhaných oříšků, 4 vejce, 10lžic horké vody, špetka soli, 1/2 přášku do pečiva
POSTUP: oddělené…

Zobrazit více...
DORTY
Slaná kytka

Slaná kytka

Potřebné ingredience

1. kytka, kterou manža opravdu ocenil :-)

SLADKÁ JÍDLA
Tvarohovo - jablečné knedlíky

Tvarohovo - jablečné knedlíky

Potřebné ingredience

2x tvaroh (v papíru), polohrubá mouka, trochu mléka, 2x vejce, sůl, jablka - nebo jakékoliv jiné ovoce, cukr Na ozdobení: 1x tvaroh ve vaničce, skořice, cukr, rozehřáté máslo

Postup přípravy

Tvaroh rozmačkat vidličkou, přidaj vejce, osolit, trošku mléka a přidávat mouku až se těsto nelepí. Vyválet placku, nařezat na čtverečky, dát ovoce, cukr a zabalit. Vařit ve vodě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečný perník - výborný, vláčný, tzv."mokrý" :-)

Jablečný perník - výborný, vláčný, tzv."mokrý" :-)

Potřebné ingredience

450g polohrubé mouky, 450g nastrouhaných jablek (může se dát i víc), 300g cukru, 3 vejce (celá), 6 lžic mléka (vlažného), 100 g tuku (rozpuštěného), 2x prášek do pečiva, 3lžíce kakaa, 1 lžičku koření na perník (nemusí být). Poleva: čokoládová: 100g hořké čokolády, zakysaná smetana 15% Může být i bez polevy.

Postup přípravy

Perník:
vše smíchat dohromady - jablka až nakonec, péct na klasickém plechu se zvýšeným okrajem, na 150 stupňů (s ventilátorem)
Čoko poleva: čokoládu rozpustit ve vodní…

Zobrazit více...
DORTY
Pokus o patchwork bez originál pomůcek a zkouška růží z krému

Pokus o patchwork bez originál pomůcek a zkouška růží…

Potřebné ingredience

bohužel tentokrát fondant nespolupracoval, boky stékaly, takže jsem nechala jen vršek a na boky použila kokos. No někdy se prostě nedaří :-( Konečně jsem přišla na růže z krému :-) Teda dalo mi to,než jsem přišla na ten správný fígl :-) Kdyby někdo chtěl postup,tak písnětě pošlu vám na mail obrázkový postup z netu.

Postup přípravy

Korpus:
dortová forma: průměr 24 cm
KORPUS: 5 vajec, 200 g krystalového cukru, 200 g polohrubé mouky, 5 PL teplé vody, 1 čaj.lžička prášku do pečiva
Postup: Žloutky a…

Zobrazit více...
DORTY
Pejsek

Pejsek

Potřebné ingredience

rychlovka pro dceru na oslavu u druhé babičky :-)

Postup přípravy

dortová forma: průměr 24 cm
KORPUS: 5 vajec, 200 g krystalového cukru, 200 g polohrubé mouky, 5 PL teplé vody, 1 čaj.lžička prášku do pečiva
Postup: Žloutky a cukr ušlehat …

Zobrazit více...
DORTY
Slaný s flaškou

Slaný s flaškou

Potřebné ingredience

díky za inspiračku z MMB.

Postup přípravy

Veka upečná ve formě 24 cm(viz.moje recepty), plněný domácím vlašský salátem, na kostky "ledu" - želatina v prášku na vaječnou tlačenku - do vody jsem přidala sůl a 3lžíce nálevu…

Zobrazit více...
DORTY
Pejsek - 3D dortík pro dceru

Pejsek - 3D dortík pro dceru

Potřebné ingredience

můj první a včera jsem i říkala poslední 3D zvířecí dortík. Není podle mých představ, ale nakonec jsem se s ním smířila :-) A hlavně jak dcera řekla:" ten je klásnej", tak to všechen ten boj vynahradilo a hlavně to co ztratil na kráse,tak vynahradil chuťově a příště budu zase chytřejší :-) Zvířata budou asi na delší trať. Obdivuju ty co umí modelovat a mají vychytaný ty tvary :-)

Postup přípravy

Korpus: 2 dávky - na každou: 5 vajec, 200 g krystalového cukru, 200 g polohrubé mouky, 5 PL teplé vody, 1 čaj.lžička prášku do pečiva ;
Postup: klasické piškotové těsto,…

Zobrazit více...
DORTY
Patrový potahovaný fondantem + pár pomůcek z domácích zdrojů :-)

Patrový potahovaný fondantem + pár pomůcek z domácích…

Potřebné ingredience

mramorový korpus od Dáši - neodolala jsem a taky musela vyzkoušet :-), falešný marcipán od Ariell - super, 1/2 dávka vanilkový krém (z toho půlka obarvená kakaem s rumem), gustinový krém, fondant ze slovenského mmb - super, chuť taková cukrová. Podsypávala jsem kukuřičným škrobem,aby nelepil a šlo to dobře vyválet a přenést na dort.

Postup přípravy

pekla jsme ve formě - spodní díl průměr 26, horní 17
korpus - množství jak uvádí p.Dáša na průměr dortů 23+28 -viz. její recepty
krémy - v mým receptech, ten gustinový -…

Zobrazit více...
DORTY
KRÉMY - vyzkoušela jsem  - třeba se budou hodit i vám :-)

KRÉMY - vyzkoušela jsem - třeba se budou hodit i vám …

Potřebné ingredience

co jsem našla různě na netu, jsem vyzkoušela. Tak jsem si řekla,že se s vámi o ně podělím a pokuď máte nějaký váš oblíbený,který jsem ještě nevyzkoušela budu ráda když mi ho pošlete. Ráda vyzkouším nový a příp. přidám pro další :-)

Postup přípravy

na fotce vlevo:
1)BÍLKOVÝ KRÉM šlehaný na párou - bílý, jemný, trvanlivý bude se hodit na svatební dorty v letních měsících
4 bílky, 180g cukru krupice, 500g másla, 100g…

Zobrazit více...

Kategorie