Brambory
Potřebné ingredience
Těsto-250g dětské krupice, 250g moučky, 100g másla, 4 pol. lžíce vody, 10ml sladké mandlové tresti. Krém-150g másla, 10g kakaa, 20g moučky, 2 pol. lžíce rumu. Na namáčení vodu s trochou rumu, na obalení kakao s trochou moučky, pytlík píškotů.
Postup přípravy
Udělat těsto, nechat v lednici, já měla hodinu. Piškoty slepíme krémem, vyšel mi velký pytlík piškotů, dáme ztuhnout do lednice, líp se bude pak obalovat. Těsto vyválet, vykrájet…
Nejvíc nejlepší linecké od mamky
Potřebné ingredience
32 dkg hladké mouky, 10 dkg solamylu, 12 dkg cukru moučka, 2 žloutky, 28 dkg másla (může být i 1/3 tuku Stella)
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracuju těsto, které pak dám odpočinout do ledničky.
Vyválím plát ze kterýho vykrajuju různé tvary.
Peču ve vyhřáté troubě na 175 stupnů cca 9-10 minut,…
OŘECHOVÉ ROHLÍČKY
Potřebné ingredience
350 g hladké mouky, 230 g moučkového cukru, 250 g tuku, 1 vejce, 100 g mletých ořechů, trocha kakaa, citronová kůra
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, vtlačujeme do formiček, upečeme na 180°C asi 15 minut.
Slepujeme krémem, konce máčíme v čokoládě.
NEJLEPŠÍ PERNÍČKY, JAKO OD BABIČKY
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 530 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 130 g másla nebo hery, 3 lžíce medu, 3 vejce, necelou lžíci sody, 1 a půl lžíce koření do perníku, 1 a půl lžíce kakaa pro barvu, kdo nechce světlé perníčky, 2 a půl lžíce rumu, špetka citronové strouhané kůry-nemusí být, špetka skořice-nemusí být, čokoládová poleva na namáčení upečených perníčků.
Postup přípravy
Na tyhle skvělé, měkké perníčky nedám dopustit - peču je každé vánoce - hlavně proto, že si na nich rodinka může smlsnout okamžitě. Po chuťové stránce jsem ještě podobné nenašla a…
ADÉLČINY BOŽSKÉ PRACNY Z TATRANEK, MARGOTKY A MÁSLA…
Potřebné ingredience
3 TATRANKY (nejlépe Pečivárne Sereď-takové ty s průhledným obalem, namíchám různé příchutě) 1 MARGOT tyčinka 36 DKG HLADKÉ MOUKY nejlépe havlíčkobrodské 17 DKG CUKR MOUČKA 1 VAJÍČKO 1 CELÉ MÁSLO 3 HŘEBÍČKY SKOŘICE MLETÁ podle chuti (nebo lžička koření medový perník KOTÁNY) pro tmavší barvu lze dát 1 lžíci KAKAA
Postup přípravy
Protože si tyto pracny všichni okamžitě zamilují a chtějí recept, zde je i pro Vás:\r\n\r\nTatranky a margotku nastrouháme na jemném struhadle, máslo na hrubším. Přidáme mouku,…
Kokosky - bez šlehání v páře a přesto vynikající
Potřebné ingredience
150 g cukru krupice, 100 g moučkového cukru, 120 g mletého kokosu, 4 bílky, lžíce citronové šťávy, 60 g prosáté strouhanky
Postup přípravy
Do bílků vsypu cukr krupici a vyšlehám v ručním šlehači až se tvoří špičky, pak lehce vmíchám prosátý cukr moučkový, kokos, strouhanku a přikapu citron ... lehce promíchám. Pomocí…
Mila kuličky
Potřebné ingredience
6 x mila oplatky,1 máslo,160 gr moučk.cukru, asi 10 lžic mletých vlašských ořechů,4 lžíce rumu
Postup přípravy
oplatky nastrouháme nejmno, s ostatními surovinami smícháme v robotu,dáme přes noc do dózy ztuhnout,pak ráno necháme trochu povolit při pokojové teplotě,lžičkou odebírám těsto a…
3 x POLEVA ČOKOLÁDOVÁ CITRONOVÁ MLÉČNÁ
Potřebné ingredience
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA 100g čokoláda na vaření 1 lžíce tuku 100% Iva, Omega... 1 lžíce oleje Vše mícháme ve vodní lázni až je poleva hladká a lesklá CITRONOVÁ POLEVA 300g cukr moučka 3 lžíce vařícího mléka 2 lžíce vymačkaného citronu MLÉČNÁ POLEVA 250gcukr moučka 5 lžic horkého mléka pár kapek citronu
VIŠŇOVÝ krém JAHODOVÝ
Potřebné ingredience
Jahodový- jahodový džus nebo šťávu z jahod povařit a zahustit pudinkem na kaši, vychladlou pak zamíchat do základu másla s cukrem, a můžete přidat i pomačkané jahůdky
Postup přípravy
Višňový jsem dělala tak , že jsem celý kompot rozvařila- samozřejmě vypeckovat pokud je máte i s peckami, a pak ponorným mixérem párkrát projet najemno nebo necháte kousky to…
CITRONOVÝ KRÉM
Potřebné ingredience
1 hrnek a trošku vody, 1/2 hrnku cukru, 2 žloutky, 3 lžíce rozehřátého másla, 1 vanilkový pudink, šťáva z citronu - podle chuti ___________________________________________________________________
Postup přípravy
ve vodě rozmíchat pudinkový prášek s cukrem a uvařit. Do hotového pudinku máslo, žloutky, kůru a šťávu z citronu.