Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na zelenině se žampiony

Vepřová plec na zelenině se žampiony

Potřebné ingredience

Vepřová plec,2 cibule,3 stroužky česneku,malý rajčatový protlak,ml.sladkou papriku,pepř,mrkev,petržel,celer, plechovku žampiónů sůl.

Postup přípravy

Na sádle osmahneme cibuli do zlatova,pak přidáme česnek na plátky a mírně osmahneme.Nakrájené maso na kostky osmahneme,aby se maso zatáhlo,opepříme přidáme ml.papriku necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Česká Čína

Česká Čína

Potřebné ingredience

Vepřové maso z kýty/ramínko/,játra/nejlépe vepřová,ale mohou být i drůbeží či hovězí/,houby/žampiony/,solamyl,chilli,sůl,pepř,glutasol,olej,zelí hlávkové,pórek,sojová omáčka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky,smícháme se solamylem,glutasolem,solí,pepřem a chilli./Vše dávám přiměřeně/.Zakápnu olejem a dám do ledničky odpočinout,můžeme si připravit i do mrazáku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
dobrá omáčka s koprem a houbami-podle Ivy

dobrá omáčka s koprem a houbami-podle Ivy

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřového masa, 40 g sádla, 200 g čerstvých hub nebo žampionů, 2 dcl zakysané smetany, 20 g másla, 30 g hladké mouky, kopr, ocet, sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové nudličky se zeleninou-podle Jany

vepřové nudličky se zeleninou-podle Jany

Potřebné ingredience

Suroviny: vepřová kýta 400g, vepřové sádlo, 1 lžíce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, hrst mražených hub, můžou být i žampiony, popřípadě sušené, předem namočené houby červená kapie sterilizovaná 2 lžíce bez nálevu čili paprička 1 kus pórek asi 10 cm ze zelené části paprika bílá 1 kus sůl, pepř sojová omáčka 1 lžička 2 rajčata

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na nudličky. Česnek utřeme se solí a přidáme do nudliček. Necháme marinovat asi hodinu.

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme sádlo. Když je pořádně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plněná kapsa se šlehačkou a brusinkami

Vepřová plněná kapsa se šlehačkou a brusinkami

Potřebné ingredience

4 silnější plátky z vepřové pečeně bez kosti, 5 dkg třené nivy, 5 dkg strouhaného eidamu ,5 dkg anglické slaniny, kompotované brusinky , smetana ke šlehání , pepř, sůl , koření na vepřový steak , olej

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme náplň.

Do misky si dáme nivu, anglickou slaninu pokrájenou na drobné kousky a nastrouháme eidam- vše si promícháme.

Plátky masa osolíme ,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec se špenátovou omáčkou

Vepřová plec se špenátovou omáčkou

Potřebné ingredience

500g vepřové plece-libové,1 cibule, olej, sůl, pepř asi 6 stroužků česneku,1 šlehačka ( 200 ml),masový vývar ( nemáme-li tak vývar z kostky),200 g mraženého listového špenátu, 1 lžíce hladké mouky.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na silnější plátky, osolíme ho a opepříme.
V kastrolu ( nebo v papiňáku) si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme plátky masa a opečeme . Přidáme 4…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rillettes  podle Karolíny

Rillettes podle Karolíny

Potřebné ingredience

prorostlý bůček ( já dělám i z plecka , kotlety) 2 kg ,bílé víno 400 ml( lze nahradit vodou) , sůl 4 lžičky ,rozmarýn 1 snítka

Postup přípravy

Vepřové nakrájejte na kostičky o velikosti minimálně 1,5–2 cm, dejte je do silnostěnného hrnce, promíchejte se solí, podlijte polovinou vína a nechte velmi pomalu pod poklicí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Smetanové vepřové ragú-TOPRECEPTY.CZ

Smetanové vepřové ragú-TOPRECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece, 1 lžíci sádla nebo oleje, 1 cibuli, 100 ml smetany ke šlehání, 300 ml vývaru, 1 stroužek česnek , kousek mrkve, kousek cukety, 5-6 kapustiček ( zeleninu můžeme použít i jinou ), 1/2 červené papriky, 1 lžíci rajčatového protlaku, solamyl nebo instantní jíšku, sůl , pepř ,papriku sladkou, papriku pálivou

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Na sádle lehce osmažíme cibuli, přidáme česnek a maso necháme zatáhnout. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 15-20 minut pod pokličkou, při…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kýta po italsku

Kýta po italsku

Potřebné ingredience

1/2kg vepřové kýty, 2 cibule, 3 lžice oleje, 3 lžice solamylu, 3 celá vejce, 2 lžičky sladké papriky (kdo má rád ostřejší, může přidat pálivou), 1 lžička kari koření, 1 lžička krystal. curku, 1 lžička soli, trochu pepře

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na malé kousky, cibuli na nudličky a přidáme vše ostatní - dobře promícháme a necháme přes noc odležet v ledničce. Na pánvi si rozpálíme olej a smažíme z každé…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinovaná česneková krkovice pečená-podle MIKA59

Marinovaná česneková krkovice pečená-podle MIKA59

Potřebné ingredience

Suroviny: 3 hrubší plátky krkovice, menší brambory ve slupce + koření na brambory, cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje, sušený zázvor, mletá paprika může být i pálivá, mletý kmín, sůl, sádlo na opečení, čerstvě mletý pepř, špetka hnědého cukru

Postup přípravy

Smícháme olej s hořčicí, utřeným česnekem a kořením. Plátky masa marinujeme nejlépe přes noc. Na sádle opečeme plátky zprudka z obou stran. Do pekáčku nakrájíme cibuli, přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie