Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Slaný koláč sýrový

Slaný koláč sýrový

Potřebné ingredience

1 listové těsto, 2 kysané smetany,200 g tvrdého sýra, 200 g kuřecí šunky (použila jsem i Junior a také dobrý) 1 pór, Oregano,sůl, pepř

Postup přípravy

Tenhle recept mi nadiktovala jednou kamarádka jen tak z hlavy, když jsme šly ze cvičení ( samozřejmě hladové, tak jsme se bavily jak jinak než o receptech) Že prý ho dělají doma…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pivní rohlíčky

Pivní rohlíčky

Potřebné ingredience

3 a půl hrnku polohrubé mouky, 1 vejce, 1 lžíce mléka, 1 lžička soli, hrubá sůl na posypání, kmín, hrnek světlého piva, 3/4 kostky droždí, velký panák oleje

Postup přípravy

Z trošky ohřátého piva a droždí připravíme kvásek, který vlijeme do důlku v osolené mouce a necháme chvíli kynout. Až se na kvásku začnou dělat bublinky, přilijeme zbytek piva,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Houstičky s bylinkami

Houstičky s bylinkami

Potřebné ingredience

250 g hladké pšeničné mouky, 250 g polohrubé pšeničné mouky, 1 balíček sušeného droždí, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, pepř, 3 lžíce oleje, 250 ml (1/4 l) vlažné vody, 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce jemně nasekané pažitky, 1 lžíce nasekaného kopru, 1 žloutek, 1 lžíce vody

Postup přípravy

Obě mouky dáme do mísy, promícháme se sušeným droždím. Přidáme cukr, sůl, pepř, olej, vlažnou vodu. Vše zpracujeme elektrickým hnětačem na hladké těsto. Nejprve 5 minut na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Podmáslovo-vločkové pečivo

Podmáslovo-vločkové pečivo

Potřebné ingredience

500 g hladké pšeničné mouky, 250 g ovesných vloček (+ nějaké navíc na posypání), ½ kostky čerstvého droždí, 1½ lžičky cukru, 1 lžička soli, 500 ml podmáslí, 5 lžic oleje, 1 vejce

Postup přípravy

Recept jsem našla na nějakém blogu a myslím, že tu ještě není - což je škoda, protože je to výborné pečivo, tak přidávám.

Z vloček odebrat 100g a umlít na jemno.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový kořenový chléb se špaldou

Kváskový kořenový chléb se špaldou

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 2 lžíce kvásku (dávám žitný), 100 g hladké pšeničné mouky, 100 ml vlažné vody; * DÁLE DO TĚSTA: 100 g celozrnné špaldové mouky, 150 g hladké pšeničné mouky, 130 g podmáslí, 1 lžička soli (4 g)

Postup přípravy

1. den - příprava kvásku
V misce smíchat 2 lžíce kvásku + 100g vlažné vody + 100g hladké pšeničné mouky.
Misku přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při pokojové teplotě.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chleba

Kváskový chleba

Potřebné ingredience

Žitná mouka, voda, sůl, drcený kmín, kvásek.

Postup přípravy

Příprava kváskového chleba trvá trochu déle, proto musíte začít ráno, abyste večer měli upečeno:)
Nejprve smícháte 100 g živého kvásku, 100 g žitné mouky a 150 ml teplé vody až…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový chleba

Kváskový chleba

Potřebné ingredience

odkaz http://hlinenka.blogspot.cz/2014/03/recept-na-kvaskovy-chleb.html

Postup přípravy

VEČER před pečením vyndám kvásek z lednice cca na 1 hodinu. Připravím si převařenou vodu, nechám jí vystydnout. Po hodině nám kvásek ožije (dělají se bublinky a nabývá) tak ho…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
QUICHE se sušenými rajčaty a slaninou

QUICHE se sušenými rajčaty a slaninou

Potřebné ingredience

těsto:250g hladké mouky, 125g másla,1 vejce, 1 lžičku soli, 3 lžíce vody Náplň:3dcl smetany(nebo 250ml smetany+50ml mléka), 3-4 vejce (záleží na formě, aby náplň nevytekla), sůl, pepř, špetka muškát. oříšku, utřený stroužek česneku Na obložení: slanina nakrájená na proužky, pokrájená sušená rajčata, (můžeme přidat i špenátové listy),150g nahrubo nastrouhaného sýra(gouda, uzený sýr, plísňový prostě jaký máte rádi)

Postup přípravy

Nejprve spojíme ingredience na těsto, vodu přidáváme nakonec podle potřeby. Těsto dáme odležet aspoň
na 30 min. do lednice. Pak vyválíme, navrstvíme do formy lehce vymazané…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíčky s brynzou

Rohlíčky s brynzou

Potřebné ingredience

500g hl mouky, 0,3 l vlažného mléka, 1 lžíce soli,lžíce cukru, 2 lžíce sádla (másla), 1/2 kosky droždí, 1 vejce na potření, 50 g bryndzy na posypání - mák, kmín, sezm.semínko, co máte doma

Postup přípravy

zaděláme kynuté těsto, já v pekárně, až vykyne, rozdělíme na 2 půlky, každou půlku vyválíme na plát-kruh o výšce 0,5cm, rozdělíme na 8 dílů jako dort, každá směrem do středu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový bramborový chléb

Kváskový bramborový chléb

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 1 lžíce kvásku (dávám žitný), 80 g hladké pšeničné mouky, 100 g vlažné vody; * DÁLE DO TĚSTA: 350 g hladké pšeničné mouky, 50 g celozrnné (nebo hladké) žitné mouky, 200 ml vlažné vody, 9 g soli, ¼ lžičky chlebového koření, ½ lžičky kmínu, trochu kurkumy, 170 g brambor (nejlepší jsou salátové)

Postup přípravy

1. den - příprava kvásku
- smíchat 1 lžíci kvásku + 100 g vlažné vody + 80 g hladké pšeničné mouky
Nechat kvasit cca 12 hodin.
(Pokud udržujete větší množství kvásku,…

Zobrazit více...

Kategorie