Slaný koláč sýrový
Potřebné ingredience
1 listové těsto, 2 kysané smetany,200 g tvrdého sýra, 200 g kuřecí šunky (použila jsem i Junior a také dobrý) 1 pór, Oregano,sůl, pepř
Postup přípravy
Tenhle recept mi nadiktovala jednou kamarádka jen tak z hlavy, když jsme šly ze cvičení ( samozřejmě hladové, tak jsme se bavily jak jinak než o receptech) Že prý ho dělají doma…
Pivní rohlíčky
Potřebné ingredience
3 a půl hrnku polohrubé mouky, 1 vejce, 1 lžíce mléka, 1 lžička soli, hrubá sůl na posypání, kmín, hrnek světlého piva, 3/4 kostky droždí, velký panák oleje
Postup přípravy
Z trošky ohřátého piva a droždí připravíme kvásek, který vlijeme do důlku v osolené mouce a necháme chvíli kynout. Až se na kvásku začnou dělat bublinky, přilijeme zbytek piva,…
Houstičky s bylinkami
Potřebné ingredience
250 g hladké pšeničné mouky, 250 g polohrubé pšeničné mouky, 1 balíček sušeného droždí, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, pepř, 3 lžíce oleje, 250 ml (1/4 l) vlažné vody, 2 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce jemně nasekané pažitky, 1 lžíce nasekaného kopru, 1 žloutek, 1 lžíce vody
Postup přípravy
Obě mouky dáme do mísy, promícháme se sušeným droždím. Přidáme cukr, sůl, pepř, olej, vlažnou vodu. Vše zpracujeme elektrickým hnětačem na hladké těsto. Nejprve 5 minut na…
Podmáslovo-vločkové pečivo
Potřebné ingredience
500 g hladké pšeničné mouky, 250 g ovesných vloček (+ nějaké navíc na posypání), ½ kostky čerstvého droždí, 1½ lžičky cukru, 1 lžička soli, 500 ml podmáslí, 5 lžic oleje, 1 vejce
Postup přípravy
Recept jsem našla na nějakém blogu a myslím, že tu ještě není - což je škoda, protože je to výborné pečivo, tak přidávám.
Z vloček odebrat 100g a umlít na jemno.
Kváskový kořenový chléb se špaldou
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 2 lžíce kvásku (dávám žitný), 100 g hladké pšeničné mouky, 100 ml vlažné vody; * DÁLE DO TĚSTA: 100 g celozrnné špaldové mouky, 150 g hladké pšeničné mouky, 130 g podmáslí, 1 lžička soli (4 g)
Postup přípravy
1. den - příprava kvásku
V misce smíchat 2 lžíce kvásku + 100g vlažné vody + 100g hladké pšeničné mouky.
Misku přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při pokojové teplotě.
…
Kváskový chleba
Potřebné ingredience
Žitná mouka, voda, sůl, drcený kmín, kvásek.
Postup přípravy
Příprava kváskového chleba trvá trochu déle, proto musíte začít ráno, abyste večer měli upečeno:)
Nejprve smícháte 100 g živého kvásku, 100 g žitné mouky a 150 ml teplé vody až…
Kváskový chleba
Potřebné ingredience
odkaz http://hlinenka.blogspot.cz/2014/03/recept-na-kvaskovy-chleb.html
Postup přípravy
VEČER před pečením vyndám kvásek z lednice cca na 1 hodinu. Připravím si převařenou vodu, nechám jí vystydnout. Po hodině nám kvásek ožije (dělají se bublinky a nabývá) tak ho…
QUICHE se sušenými rajčaty a slaninou
Potřebné ingredience
těsto:250g hladké mouky, 125g másla,1 vejce, 1 lžičku soli, 3 lžíce vody Náplň:3dcl smetany(nebo 250ml smetany+50ml mléka), 3-4 vejce (záleží na formě, aby náplň nevytekla), sůl, pepř, špetka muškát. oříšku, utřený stroužek česneku Na obložení: slanina nakrájená na proužky, pokrájená sušená rajčata, (můžeme přidat i špenátové listy),150g nahrubo nastrouhaného sýra(gouda, uzený sýr, plísňový prostě jaký máte rádi)
Postup přípravy
Nejprve spojíme ingredience na těsto, vodu přidáváme nakonec podle potřeby. Těsto dáme odležet aspoň
na 30 min. do lednice. Pak vyválíme, navrstvíme do formy lehce vymazané…
Rohlíčky s brynzou
Potřebné ingredience
500g hl mouky, 0,3 l vlažného mléka, 1 lžíce soli,lžíce cukru, 2 lžíce sádla (másla), 1/2 kosky droždí, 1 vejce na potření, 50 g bryndzy na posypání - mák, kmín, sezm.semínko, co máte doma
Postup přípravy
zaděláme kynuté těsto, já v pekárně, až vykyne, rozdělíme na 2 půlky, každou půlku vyválíme na plát-kruh o výšce 0,5cm, rozdělíme na 8 dílů jako dort, každá směrem do středu…
Kváskový bramborový chléb
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 1 lžíce kvásku (dávám žitný), 80 g hladké pšeničné mouky, 100 g vlažné vody; * DÁLE DO TĚSTA: 350 g hladké pšeničné mouky, 50 g celozrnné (nebo hladké) žitné mouky, 200 ml vlažné vody, 9 g soli, ¼ lžičky chlebového koření, ½ lžičky kmínu, trochu kurkumy, 170 g brambor (nejlepší jsou salátové)
Postup přípravy
1. den - příprava kvásku
- smíchat 1 lžíci kvásku + 100 g vlažné vody + 80 g hladké pšeničné mouky
Nechat kvasit cca 12 hodin.
(Pokud udržujete větší množství kvásku,…