Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ovoce

Přidat recept
OVOCE
Ovocné poháry

Ovocné poháry

Potřebné ingredience

ovoce, tvaroh, želatina. pudink bez vaření, kysaná smetana nebo jogurt, cukr

Postup přípravy

Jahody rozvaříme, přidáme trochu želatiny, cukr a nalijeme do pohárů, necháme ztuhnout. Ušleháme tvaroh, přidáme jogurt, nebo kysanou smetanu, cukr a trochu pudinku bez vaření,…

Zobrazit více...
OVOCE
Zimní čaj

Zimní čaj

Potřebné ingredience

Vím že už tady jeden hodně podobný je ale tento čaj dělám již několik let je odzkoušený:
1l rybízu černého nebo červeného
1l různého ovoce(pomeranče,citrony,kiwi,švestky,jablka, a další)
1 lžička skořice
5 hřebíčků
1,20kg cukru(stačí kg)
1/8l rumu(podle chuti)

Postup přípravy

Ovoce nakrájíme na malé kousky i s kůrou.Vše dáme na plech a nasypeme na to
cukr.Dáme do trouby na 200 stupňů.Až začne hmota vařit tak od té doby ještě 20min.
Pak do…

Zobrazit více...
OVOCE
Placky z jablečného pyré

Placky z jablečného pyré

Potřebné ingredience

Pokud máte doma sušičku ovoce a máte u ní i plastový talíř (bývá u sušičky 1nebo 2, ale dají se dokoupit i samostatně), navíc máte plno jablek, se kterými si nevíte rady, pak vám doporučuji vyzkoušet tyto všemi velmi oblíbené ovocné placky.

Postup přípravy

Čtvrtky jablek bez jadřince, ale i se slupkou zalijeme vodou, můžeme i dosladit a uvaříme kompot. Vychladlý kompot rozmixujeme na hustější pyré. (Tyčový mixér není vhodný, protože…

Zobrazit více...
OVOCE
Rychlý jablečný kompot z mikrovlnky

Rychlý jablečný kompot z mikrovlnky

Potřebné ingredience

asi 4 větší jablíčka,1 vanilkový cukr,asi 2 lžíce pískového cukru-dle chuti,2 hřebíčky,šťáva z 1 citonu

Postup přípravy

Jablíčka si oloupeme -vykrojíme jadřinec a rozkrojíme na měsíčky.Dáme do kastrolku-přilijeme vodu-aby byly jablíčka potopeny,přidáme citronovou šťávu ,cukr a hřebíček.Zapneme na…

Zobrazit více...
OVOCE
PEČENÝ ČAJ

PEČENÝ ČAJ

Potřebné ingredience

2KG OVOCE,Z TOHO 1 KG RYBÍZU,ZBYLÉ KG,TŘEBA BORŮVKY,JABLKA,HRUŠKY,POMERANČE.PODLE MOŽNOSTÍ.JEDNOU JESTLI ČERSTVÉ NEBO ZAVAŘENÉ.DÁLE 500-750 G CUKRU.RUM.SKOŘICE.HŘEBÍČEK.BADYÁN.1-2 CITRÓNY.

Postup přípravy

OVOCE NASYPAT NA VYSOKÝ PLECH,POSYPAT CUKREM,SKOŘICÍ,HŘEBÍČEK+BADYÁN./DÁVÁM TAK 20 HŘEBÍČKŮ A PŮL SÁČKU BADYÁNU/A CITÓN KRÁJÍM NA MENŠÍ KOUSKY.TROCHU PROMÍCHAT A NA 35/40 MIN DO…

Zobrazit více...
OVOCE
Skvělý a lehký ovocný dezert aneb jablkový pudink

Skvělý a lehký ovocný dezert aneb jablkový pudink

Potřebné ingredience

2 hrnky strouhaných jablek (nebo půl na půl jablka s rebarborou), 2 hrnky vody, 6 lžiček curku (Nej je pravý vanilkový. Pokud děláme variantu s rebarborou, dáme cukru více.), 1 vanilkový pudink, piškoty, popř. šlehačka na ozdobení

Postup přípravy

Strouhaná jablka (rebarboru) povaříme se dvěma hrnky vody a cukrem. Až změknou, přidáme pudinkový prášek rozmíchaný s půlkou hrnku vody a za stálého míchání váříme ještě alespoň…

Zobrazit více...
OVOCE
"Rozinky " z třešní

"Rozinky " z třešní

Potřebné ingredience

Vypeckované třešně, cukr.

Postup přípravy

Vypeckované třešně zasypu cukrem krystal. Nechám odležet 1 den, v průběhu třešně tak 2 x promíchám, třešně pustí šťávu a cukr se rozpustí. Pak třešně vysypu na cedník, sladká…

Zobrazit více...
OVOCE
Rybízová šťáva

Rybízová šťáva

Potřebné ingredience

1 kg rybízu 1 lžička kyseliny citronové 1 kg cukru krupice 1 špetka kyseliny sorbové

Postup přípravy

1. den:
1 kg omytého rybízu přelijeme 1 l horké vody, přidá se lžička kyseliny citronové, lehce promícháme a necháme 1 den louhovat.

2. den:
Scedíme, nejlépe přes…

Zobrazit více...
OVOCE
PEČENÝ ČAJÍK

PEČENÝ ČAJÍK

Potřebné ingredience

PROČETLA JSEM VŠECHNY RECEPTY A SMÍCHALA, CO JSEM DOMA NAŠLA:-) BALÍČEK MRAŽENÝCH JAHOD 2KG LETNÍCH JABLÍČEK, NEKOLIK KS GOLDEN DEL. JABLÍČEK 4BANÁNY 1ANANAS 1O ŠVESTEK 3CITRONY I S KŮROU ROZINKY SUŠENÝ ANANAS HŘEBÍČEK, MLETÁ SKOŘICE 6VANILKOVÝCH CUKRŮ

Postup přípravy

VŠE DŮKLADNĚ OMÝT, POKRÁJET, SMÍCHAT VE VELKÉ MÍSE A PÉCT VTROUBĚ PŘI TEPLOTĚ 220ST CCA 50MINUT, BĚHEM PEČENÍ OBČAS PROMÍCHAT

POTÉ NALÍT DO PŘIPRAVENÝCH ČISTÝCH SKLENIC S…

Zobrazit více...
OVOCE
Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný  pomeranč a jablka  je to  opravdu moc dobrý :-)

Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný pomeranč a…

Potřebné ingredience

Pomeranč oloumeme nakrájíme na kostičky , pomeranč prosypeme cukrem (1 kgpomeranče = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Pomeranč obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.:-):-):-):-):-):-) Kandovaná jablka j:-):-):-)jablka oloupeme zbavíme jadřinců nakrájíme na kostičky rosypeme cukrem (1 kg jablek = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Jablka obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.

Postup přípravy

x

Zobrazit více...

Kategorie