Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ovoce

Přidat recept
OVOCE
Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný  pomeranč a jablka  je to  opravdu moc dobrý :-)

Zkusila jsem jsi udělat domácí kandovaný pomeranč a…

Potřebné ingredience

Pomeranč oloumeme nakrájíme na kostičky , pomeranč prosypeme cukrem (1 kgpomeranče = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Pomeranč obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.:-):-):-):-):-):-) Kandovaná jablka j:-):-):-)jablka oloupeme zbavíme jadřinců nakrájíme na kostičky rosypeme cukrem (1 kg jablek = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Jablka obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě)..Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
OVOCE
KANDOVANÁ DÝNĚ:- je opravdu moc dobrá lepší jak kupované kandované ovoce :-)

KANDOVANÁ DÝNĚ:- je opravdu moc dobrá lepší jak…

Potřebné ingredience

Dýni Místo dýně můžete dát i cuketu nakrájíme na 10 cm špalíčky, namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a necháme 24 hodin proležet. Přidáme trochu citronové kůry, hřebíček, ananasovou tresť (i jinou, podle chuti) a vaříme, až zesklovatí. Necháme okapat, sušíme uloženou na plechu, potom ji přeložíme a sušíme druhou stranu. Dýni obalíme v krupicovém cukru a necháme dosušit (můžeme jí také obalit v čokoládě). Podobně děláme i třešně, hrušky, ale bez octa.

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
OVOCE
Broskvová přesnídávka

Broskvová přesnídávka

Potřebné ingredience

1 kg pokrájených a oloupaných broskví 120 g cukru (lépe třtinového ) zvírazní více chuť ovoce pár kapek citronu 1 vanilkový puding

Postup přípravy

Broskve oloupeme a nakrájíme, dáme do hrnce s troškou vody a rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme cukr a pár kapek citronu dle chuti, povaříme (vlastně nevařím, jen nechám…

Zobrazit více...
OVOCE
>>> Jablečný (hruškový) kompot

>>> Jablečný (hruškový) kompot

Potřebné ingredience

** 1-2 jablíčka (hrušek) ** 1 ČL vanilkového cukru ** 1-1,5 ČL cukr krupice ** 4 hřebíčky ** 1 kousek celé skořice (3cm) plátek citrónu nebo citronka

Postup přípravy

Jablíčka (hrušky) zbavíme slupky a jadřince, nakrájíme na kousky a dáme vařit do vody. Přidáme cukry, koření a plátek citrónu nebo pár kapek citronky. Vaříme až jsou jablíčka …

Zobrazit více...
OVOCE
Ovocný salát

Ovocný salát

Potřebné ingredience

Meloun,kiwi,banány,nektarinky,broskve,meruňky ,hrozny. Šťáva z jednoho citronu a med.

Postup přípravy

Ovoce oloupeme a všechno nakrájíme na kostky,zalejeme citronovou šťávou ve které rozmícháme med.Když není med stačí ovocná šťáva,nebo cukr a dáme vychladit.

Zobrazit více...
OVOCE
Ovocný osvěžující amaroun

Ovocný osvěžující amaroun

Potřebné ingredience

Želatina v prášku na půl l tekutiny, čerstvé ovoce - nejlépe mix

Postup přípravy

Můžeme použít jakoukoliv formu, já jsem použila formu Amaroun od Tupperware. Vypláchneme ji studenou vodou, připravíme želatinu dle návodu. Necháme ji trochu chladnout a mezitím…

Zobrazit více...
OVOCE
Jahodová marmelády s jablky....nemá chybu

Jahodová marmelády s jablky....nemá chybu

Potřebné ingredience

cca 4 kg jahod, 500g želírovacího cukru 2:1, 1 kg cukru krystal, 1/2 sáčku červené želatiny (Dr. Otker prášek), 2 vanilkové cukry, 2 konzervační prášky (Dr. Otker), 9 jablek

Postup přípravy

Jahody zbavíme nečistot a rozkrájíme na poloviny, zacukrujeme želírovacím cukrem, přiklopíme pokličkou a necháme přes noc stát. Ráno rozvaříme. Přidáme 9 najemnou nastrouhaných…

Zobrazit více...
OVOCE
Grilovaný ananás so škoricou

Grilovaný ananás so škoricou

Potřebné ingredience

čerstvý ananas ( podla počtu osob), limetka -štava aj kôra,med ,mleta škorica,pr.cukor, maslo, kysla smotana -všetko si dajte podla chuti

Postup přípravy

Ananas si nakrajame na mesiačiky alebo na kolieska.V miske si zmiešame štavu z pol limetky s medom a so škoricou.Do kyslej smotany vmiešame pr.cukor a škoricu.Na grilovacej…

Zobrazit více...
OVOCE
Ovocný salát s jogurtem a kari

Ovocný salát s jogurtem a kari

Potřebné ingredience

jakékoli ovoce - banány, pomeranče, mandarinky, kiwi, jablka, hrušky, hroznové víno... vše čerstvé. můžou být i vlašské ořechy Zálivka: jogurt nebo zakysaná smetana, med, kari koření

Postup přípravy

ovoce pokrájíme na menší kousky. připravíme si zvlášť v misce zálivku (aby se med a koření řádně promísili) a můžeme pak buď smíchat, nebo podávat jen polité. dle chuti možno…

Zobrazit více...
OVOCE
++ovocné dobroty++

++ovocné dobroty++

Potřebné ingredience

VŠE MOŽNÉ

Postup přípravy

Smažené banány
Ingredience:

4 banány, 4 lžíce cukru, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce medu, olej na smažení
Postup přípravy:

Žloutky utřeme s cukrem do pěny,…

Zobrazit více...

Kategorie