Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Kysané (sudové) zelí

Kysané (sudové) zelí

Potřebné ingredience

1 kg zelí, 2 dkg soli (1 vrchovatá polévková lžíce)

Postup přípravy

1 kg očištěného zelí nastrouháme a pridáme do něj 2 dkg soli (1 vrchovatá polévková lžíce). Vše promícháme a necháme 1 hodinu stát. Pak napěchujeme do sklenic - necháme ve…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZELENÁ HOŘČICE (ze zelených rajčat)

ZELENÁ HOŘČICE (ze zelených rajčat)

Potřebné ingredience

1 kg zelených rajčat, 6 ks zelených paprik, 1/2 kg hlávkového zelí, 2 velké cibule, 1 větší celer, 2 lžičky soli, 180 g cukru, 1/4 litru octa. Můžeme pro větší pikantnost a ostrost přidat pálivé zelené feferony dle chuti.

Postup přípravy

Veškerou zeleninu pomeleme na masovém strojku a přidáme k tomu 2 lžičky soli, 180 g cukru a dusíme 20 minut pod pokličkou. Poté přilijeme 1/4 litru octa a dusíme ještě dalších 5…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
RAJČATOVÉ CHUTNEY (čatní) ZE ZELENÝCH RAJČAT

RAJČATOVÉ CHUTNEY (čatní) ZE ZELENÝCH RAJČAT

Potřebné ingredience

1 kg zelených rajčat, 25 dkg cibule, 25 dkg jablek, 20 dkg cukru, 1 lžička soli, 1 lžička mletého nového koření, 1 lžička zázvoru, 2 dcl octa, troška chilli koření (nemusí být).

Postup přípravy

Rajčata, cibuli a jablka nakrájíme na drobné kostičky a dusíme alespoň 30 minut. Poté přidáme ostatní ingredience a opět dusíme a mícháme do zhoustnutí a vařící dáváme do sklenek,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
* Luxusní švestková povidla *

* Luxusní švestková povidla *

Potřebné ingredience

3kg omytých a vypeckovaných švestek, 600g cukru krystal, 1,2 dcl jablečného octa, kapka olivového oleje.

Postup přípravy

Velký hrnec lehounce vymažeme olejem a dáme do něj švestky promíchané s cukrem. Zalejeme octem, přiklopíme pokličkou a necháme na chladném místě do druhého dne uležet. Na sporáku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Řepa se zelím

Řepa se zelím

Potřebné ingredience

2,5kg řepy,2,5kg zelí( červené nebo bílé,já používám bílé),1/2kg cibule Nálev-1/2l octa,4lžíce soli,40dkg cukru,2l vody

Postup přípravy

cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno,zelí nakrájíme a řepu syrovou oloupeme a nastrouháme na struhadle-dáme do hrnce a povaříme s nálevem 10minut.Naplníme do sklenic a dáme na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Řepa

Řepa

Potřebné ingredience

řepa,voda,ocet,sůl,cukr,fenykl

Postup přípravy

Řepu povaříme(asi 1kg)doměkka,necháme vychladnout,oloupeme,nakrájíme.Než nám vychládne uděláme si nálev- na to 1kg mi stačilo:1/2l vody,125ml octa,15g soli,30g cukru.
Na dno…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýně

Dýně

Potřebné ingredience

dýně,voda,ocet,cukr,hřebíček,skořice,citrony,ananasové aroma nebo sirup

Postup přípravy

na 3-4kg: 1.den-oloupeme a nakrájíme dýni na drobno,zalejeme 3l vody a 1/2l octa
2.den-dýni propláchneme a dáme do hrnce,potom přidáváme-asi 1a1/2l vody,1kg cukru,hřebíček a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kysané zelí ve sklenicích - není třeba zavařovat

Kysané zelí ve sklenicích - není třeba zavařovat

Potřebné ingredience

10 kg zelí, 20 dkg soli, 1 kg nakrájené cibule, zavařovací sklenice

Postup přípravy

Výborné kysané - kvašené zelíčko, které Vám vydrží na celý rok. Ještě teď spotřebováváme z loňska. Není k tomu potřeba nic speciálního. Jednoduchá záležitost, zvládne každý v…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Česnek Kirgižský

Česnek Kirgižský

Potřebné ingredience

1 kg rajčat,300g česneku,70 g soli.

Postup přípravy

Omytá rajčata,vyloupaný česnek pomeleme ,přidáme sůl.Plníme do malých skleniček.Nesterilujeme v lednici vydrží.Vhodné na pizzy,toasty,do gulášů,dle chuti.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hruškový  "med"

Hruškový "med"

Potřebné ingredience

asi 1 kg zrelých hrušiek,1 konzerva ananásu (asi 500 g),1 kg cukru (alebo podľa chuti hrušiek ),šťava z 1 citróna

Postup přípravy

.

Zobrazit více...

Kategorie