Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Jablečno dýnová přesnídávka s pudinkem

Jablečno dýnová přesnídávka s pudinkem

Potřebné ingredience

1,5 kg dýně , 1,5 kg jablek 500 ml vody , 300 g cukru krupice , 2 balíčky jahodového prášku

Postup přípravy

Oloupané a nastrohaná jabka a dýně rozvaříme se 1/4 litrem vody a 1/4 kg cukru. Vychladlé rozmixujeme.
Pudinkové prášky smícháme s trochou cukru, rozmícháme ve 1/4 litru vody…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýnová  přesnídávka  pro děti s pudinkem

Dýnová přesnídávka pro děti s pudinkem

Potřebné ingredience

3 kg dýně | 500 ml vody | 250 g cukru krupice | 2 balíčky vanilkového prášku

Postup přípravy

Oloupané a nakrájené gýně rozvaříme se 1/4 litrem vody a 1/4 kg cukru. Vychladlé rozmixujeme.
Pudinkové prášky smícháme s trochou cukru, rozmícháme ve 1/4 litru vody, přidáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ananasová marmeláda z cuket

Ananasová marmeláda z cuket

Potřebné ingredience

1,5 kg cukety , 2 balíčky pektogelu , 1 lžička ananasové šťavy , 15 g citronové šťavy , 600 g cukr krystal .

Postup přípravy

Oloupanou cuketu nastrouháme nahrubo, zasypeme cukrem a vaříme v hrnci asi půl hodiny. Pak přidáme pektogel, , kyselinu citronovou a tresť. Ještě 5 minut povaříme.
Plníme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ

LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ

Potřebné ingredience

1kg cibule, 1kg paprik, 1kg rajčat, 2dcl oleje, 1kelímek obyčejné plnotučné hořčice (200g), 35g soli, 35g cukru

Postup přípravy

Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnce olej a vsypeme cibuli a papriky, podusíme cca 15-20 min pod poklicí-pustí…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hořčice ze žlutých rajčat

Hořčice ze žlutých rajčat

Potřebné ingredience

1 a 1/2 kg malých žlutých rajčat, 4 velké cibule, 2 paličky česneku, 8 lžic octa, 5 feferonek (můžou být ale nemusí), 4 dkg soli, 1 lžička kari koření, 4 lžíce oleje, 4 lžíce cukru, 2 malé plnotučné hořcice

Postup přípravy

Rajčata, cibuli, česnek a feferonky nakrájíme, povaříme asi 1/2 hodiny, rozmixujeme a přepasírujeme přes cedník. Přidáme olej, ocet, cukr, sůl a kari a vaříme do zhoustnutí (asi 3…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Potřebné ingredience

2 kg hub,1kg papriky červené,1kg cibule,30 dkg cukru,2litry vody,1/2litru octa,6dkg soli,10 bobkových listů,10 kuliček nového koření

Postup přípravy

Papriky a cibuli nakrájíme na jemné plátky a povaříme se vším kromě hub.Vaříme dokud cibule a paprika nezesklovatí. Houby nakrájené na kostičky povaříme ve slané vodě 5 minut a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilované okurky s umělým sladidlem - opravdu vynikající recept

Sterilované okurky s umělým sladidlem - opravdu…

Potřebné ingredience

Okurky, cibule,(dále může být kopr, mrkev, křen - to ale já nedávám...), 1 lžička hořčičného semínka, 3 nová koření, 5 kuliček pepře, 2 hřebíčky, bobkový list, 1 lžička soli, 5-7 tabletek umělého sladidla (kdo chce kyselejší dá méně tabletek, kdo má rád sladší dá 7 tabletek), 1 dcl octa, voda.

Postup přípravy

Okurky omyjeme, dáme do sklenic, nejdříve dávám cibuli a pak skládám okurky, můžeme proložit koprem, křenem a mrkví, přidáme koření, sůl, ocet, umělé sladidlo a dolijeme vodou.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilované okurky - opravdu výborné, prý jedny z nej....

Sterilované okurky - opravdu výborné, prý jedny z nej.…

Potřebné ingredience

Okurky, cibule,(dále může být kopr, mrkev, křen - to ale já nedávám...), 1 lžička hořčičného semínka, 3 nová koření, 5 kuliček pepře, 2 hřebíčky, bobkový list. Nálev na cca 20 sklenic: 4l vody, 1,2l octa, 600-800g cukru (kdo chce kyselejší dá méně cukru, kdo má rád sladší, klidně i 1 kg cukru), 120g soli.

Postup přípravy

Okurky omyjeme, dáme do sklenic, nejdříve dávám cibuli a pak skládám okurky, můžeme proložit koprem, křenem a mrkví, přidáme koření a zalijeme nálevem.

Sterilujeme 20 minut…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ČALAMÁDA

ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

4kg zelí,1/2kg papriky žluté,1/2 kg papriky červené,1kg cibule,1/2 kg mrkve, 1kg salátových okurek polních, 1x prosáté deko,0,5l octa, 200ml oleje, 300g cukru

Postup přípravy

zelí,papriku a cibuli nakrájíme na proužky,mrkev nastrouháme na hrubším stuhadle,okurky nakrouhám na tenká kolečka, vše zamícháme.Svařím si ocet s olejem a cukrem a nasypu prosáté…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MERUŇKOVÉ VARENIE - SUPÉÉÉÉ DOBROTA !!!! MÉ TCHÝNIČKY

MERUŇKOVÉ VARENIE - SUPÉÉÉÉ DOBROTA !!!! MÉ TCHÝNIČKY

Potřebné ingredience

1 kg meruňek a 500 gr cukru (možno kombinovat se želírovacím

Postup přípravy

Umyté meruňky bez pecek pokrájet na čtvrtky.
1 kg meruněk - 500 gr cukru (nebo 1/2 na 1/2 želírovací s obyčejným - podle návodu na želírovacím - napůl s tím obyč, aby to nebylo…

Zobrazit více...

Kategorie