Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 180 návštěvníků)

LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ

0.0
LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ

Potřebné ingredience

1kg cibule, 1kg paprik, 1kg rajčat, 2dcl oleje, 1kelímek obyčejné plnotučné hořčice (200g), 35g soli, 35g cukru

Postup přípravy

Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnce olej a vsypeme cibuli a papriky, podusíme cca 15-20 min pod poklicí-pustí dostatečně tekutiny-potom přídáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme malý tj.200g kelímek hořčíce a opět provaříme. Ještě vroucí plníme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při marmeládě. Lečo se nekazí, jako konzervant slouží hořčice, kterou ale není v leču chuťově poznat. Takto dělám lečo už 10 let a vydrží v klidu dva roky, jestli dýl, to netuším, pak ho vždycky už sníme:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Skřepulka 24. 8. 2019, 14:17
Maximálně žravé (Y) (Y) (Y)
jananovazak 20. 8. 2018, 15:46
Dobrý večer chtela bych se zeptat jestli se nejdříve osmahne cibule a pak se přidají papriky a nebo podusíme cibuli i papriky dohromady? :-) :-) :-)
Danda Moštěničák 17. 8. 2018, 16:53
Děkuji moc za recept - dnes jsem uvařila 2 dávky a moc nám chutná. U nás asi dlouho nevydrží - bude brzy "snědeno". Ukládám do oblíbených receptů. (Y)
Martinnka 7. 8. 2018, 0:28
Dobrý večer, zkoušíme Vaše lečo a chtěla bych se zeptat, jak dlouho mají být ty skleničky otočené víčkem dolů po naplnění horkým lečem ? Moc děkuji, Martina.
Agasi 18. 8. 2018, 7:20
@Martinnka zdravím, do vychladnutí. Já mám vždy sklenice vzhůru nohama do druhého dne na kuchyńské lince, pak je označím a odnesu do sklepa, kde už stojí klasicky víčkem vzhůru.
Martinnka 18. 8. 2018, 11:04
@Agasi Děkuji, taky jsem tak udělala (Y)
jg267 13. 3. 2018, 20:08
Našla som jedno "zatúlané" spred 2 rokov. Bolo bez akejkoľvek chyby (flower). A to som si myslela, že hneď poletí.
popoluska340 13. 3. 2018, 13:11
Tak v lete urcite urobim,z minolo rocnych sa mi skoro vsetko pokazilo nechapem preco. (Y) (Y)
Houska68 (upraveno) 20. 3. 2018, 11:40
Včera jsme konečně vyzkoušeli lečo z léta. Nechtěla jsem věřit tomu, ze tam ta hořčice není znát a opravdu není. Výborný recept. Už se tesim ze vyzkousime pod nějaké masicko. Ukladam mezi oblíbené a v létě určité budu dělat zase. (Y) Velká pochvala i od mé kamarádky. Dala jsem ji velkou sklenici na ochutnani a pak napsala, že to bylo tak výborný, že nezbylo ani na dceru......:-Q
gabikaKa 9. 9. 2016, 22:04
Zaváram už asi 30 rokov klasickým spôsobom. Raz som vyskúšala lečo bez sterilizovania a všetky poháre sa pokazili. :-( Neviem, čo som nezvládla. :^)
srneckova 6. 9. 2016, 12:47
tak to musím vyzkoušet (Y) (Y) (Y) (Y)
Libi79 6. 9. 2016, 8:50
Dobrý den,chi se zeptat...ještě nikdy jsem takhle nezavařovala,jestli mi to vydrží ve stavěné skříni v kuchyni,nebo to musím dát do chladu?děkuji moc za odpověď a jinak lečo je výborné...
Agasi 9. 9. 2016, 19:03
@Libi79 vydrží bez problemů v bytě, vyzkoušeno, mamka skladuje ve skříni v ložnici, protože nemají sklep
Angelinaab 18. 8. 2016, 20:08
Dekuji za skvely recept akorat bych dala mene soli. Je to rychle a vyborn.Delala jsem z 6 kg. Mam toho 21 sklenic
capice123 12. 8. 2016, 11:27
Chtěla bych se zeptat, kolik skleniček máte z tohoto množství zeleniny? Děkuji. Vypadá to dobře, mám ráda pod maso :-)
lenule11111 12. 8. 2016, 10:07
Taky vyzkouším, paprik a rajčat je opravdu hodně.. (Y)
lena1978 11. 8. 2016, 20:07
Doporučuji všem,kdo má rádVaše lečo dělám už třetím rokem,opravdu se nekazí,je výborné (Y)
marcelkasimonka 27. 7. 2016, 18:51
Tak já dělám dnes (Y) (Y) (Y) tak jsem zvědavá (F) (F) (F)
dáblice 8. 7. 2016, 12:42
Zrovna vařím toto lečo,voní krásně.Zajímalo by mě jaké jídla z něho vaříte,když pominu klasické lečo s uzeninou :-$
marcela488 9. 8. 2016, 7:30
@dáblice dávám na pečené vepřové plátky ... vepřové maso osolím, opepřím, potřu hořčicí, navrch dám takto připravené lečo a peču ... je to mňamka :D třeba s hranolkama :-)
plamenek 8. 7. 2016, 13:54
@dáblice Dávám pod guláš, do omáčky na špagety,klidně pod pečené maso(šťávu pak stejně pasíruji). Dělám podobně,jen hořčici a olej nedávám, prostě podusím na trošce vody,mírně osolím,dám do skleníc sterilizuji .
pelunka 14. 3. 2016, 13:40
Dobrý den Dnes jsem použila vaše lečo na srbské žebro a můžu říct že tak dobrou omáčku jsem snad ještě neměla. Váš recept je báječný a lečo vynikající letos budu muset dělat asi ze 6 ti dávek z loňska ze 3 dávek už mám jen dvě sklenice(dávám do velkých jako okurky)moc a moc děkuji za recept (G) (Y) |:o)
superka 21. 9. 2015, 10:43
(Y) chuťově výborný recept (Y) už jsem dělala letos podruhé. Děkuji za recept.
andelo2 12. 9. 2015, 15:54
Také jsem loni dělala a super, lečo dobře chutná (clamp) letos dělám z dvojité várky (Y)
%%% 19. 7. 2015, 22:04
dělala jsem loni, letos jdu do něj opět... (Y) děkuji za recept (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie