Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Višňová marmeláda

Višňová marmeláda

Potřebné ingredience

vypeckované višně, želírovací cukr

Postup přípravy

Na kilo třešní je jeden pytlík cukru, třešně v kastrolu rozmixovat ponorným mixérem, smíchat s cukrem a vařit 5 minut. Postup je na tom cukru. Plnit horké do sklenic, které…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňková přesnídávka bez zaváření

Meruňková přesnídávka bez zaváření

Potřebné ingredience

meruňky, hroznový cukr ( moučkový cukr)

Postup přípravy

Inspirovala sem se podle paní irena k. (misiu) ID 157943. Co jde s jablky musí jít i s meruňkami.
Meruňky vypeckujeme, napůlíme a opláchneme. Podlijeme vody a dusíme 20min.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Orientální salát

Orientální salát

Potřebné ingredience

1 kg vypeckovaných meruněk, 0,25 kg cibule, 10 dkg cukru, 2 ks hřebíčku, špetka zázvoru, špetka muškátu, kousek skořice, orientální koření

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kolečka a spolu s cukrem povaříme v hrnci v cca 3 dl vody, až cibule změkne a zesklovatí. Vložíme meruňky, hřebíček a asi 15 minut povaříme. Přidáme zázvor,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
***NÁLEV NA OKURKY OD TETY EVY***

***NÁLEV NA OKURKY OD TETY EVY***

Potřebné ingredience

4 LITRY VODY,1 LITR OCTA ,2 DEKA ,10 DKG CUKRU,4 DKG SOLI A 80 KUSŮ SACHARINŮ.

Postup přípravy

VŠECHNY INGREDIENCE SVAŘTE A NECHTE VYSTYDNOUT!!!!!!TO JE ZÁKLAD.PAK SI PŘIPRAVTE OKURKY JAKO VŽDY!NA DNO KAŽDÉ LAHVE DEJTE 2 MALÁ KOLEČKA KŘENU,KOPR CIBULI NA PLÁTKY A KOLEČKA…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rybíz alá brusinky

Rybíz alá brusinky

Potřebné ingredience

1 kg rybízu, 1/4l vody, 1/4l octa, 650g cukru písek, 1,5 dcl vody, skořice, hřebíček

Postup přípravy

1/4l vody s octem uvedeme do varu,přebraný rybíz tím přelijeme a hned zcedíme. 1,5 dcl vody a cukr dáme do hrnce, přivedeme k varu. Až se cukr rozpustí, přidáme rybíz a koření.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čatní z meruněk a broskví

Čatní z meruněk a broskví

Potřebné ingredience

400g broskví(čistá váha bez pecek) 300g meruněk(čistá váha bez pecek) 250g žel.cukru 2:1 75g rozinek 175ml bílého vínného octa(5%) 75ml bílého vina 50g loupaných sekaných mandlí 1PL hořčičného semínka 1KL soli 1/4KL pepře

Postup přípravy

Broskve spaříme horkou vodou schladíme studenou oloupeme vypeckuje a odvážíme 400g,meruňky opláchneme a odpeckuje a navážíme 300g.Pokrájíme je na menší kousky dáme do misky s žel…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Borůvkový džem z pekárny

Borůvkový džem z pekárny

Potřebné ingredience

650g borůvek(lze nahradit jakýmkoliv ovocem) 450g želírovacího cukru DR.Oetker

Postup přípravy

borůvky rozmačkáme nemixujeme aby zůsaly kousky smícháme s cukrem dáme do pekárny a zapneme program MARMELÁDA.Poté si připravíme skleničky do kterých dáme hotovou marmeládu a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červená řepa se zelím dlouhá léta prověřená

Červená řepa se zelím dlouhá léta prověřená

Potřebné ingredience

1 kg červené řepy, 1 kg bílého zelí, 20 dkg cibule, 350 ml octa, 2 lžíce soli, 1/2 l vody, 10 dkg cukru

Postup přípravy

Omytou řepu uvaříme asi 3/4 h. Vodu s octem, solí, cukrem, cibulí nakrájenou na kolečka přivést k varu, pak přidat nakrouhané zelí a asi 10 min povařit, nakonec přidat červenou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kopr v sladkokyselém nálevu

Kopr v sladkokyselém nálevu

Potřebné ingredience

nálev: 750 ml vody, 225 ml octa, 1 a 1/2 lžíce cukru, 1 a 1/2 lžičky soli kopr

Postup přípravy

Nálev svařit. Kopr oprat, nechat oschnout a nakrájet nadrobno. Zalít horkým nálevem, skleničky uzavřít a sterilovat 20 minut. Nálev stačí na 5 přesnídávkových skleniček. Je z toho…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Brusinkový kompot z rybízu (nebo i z brusinek)

Brusinkový kompot z rybízu (nebo i z brusinek)

Potřebné ingredience

1 Kg zralých přebraných kuliček, 1/2 Kg pískového cukru, 2 hřebíčky, 1 menší svitek celé skořice, 4 lžíce vody na podlití

Postup přípravy

Lehce vymaštěný hrnec ( používám takový ten černý co se nepřipaluje) mírně zahřejeme a přidáme do něj rybíz, podlijeme trochou vody a zakryté poklicí vaříme. Jakmile plody pustí…

Zobrazit více...

Kategorie