Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Černorybízová marmeláda ZA STUDENA- vynikající

Černorybízová marmeláda ZA STUDENA- vynikající

Potřebné ingredience

Černý rybíz, cukr krupice - pro marmeládu Odpad z vymačkaného rybízu, cukr krupice, kyselina citronová, převařená voda - pro šťávu (sirup)

Postup přípravy

Rybíz omýt, obrat, ve vyšší nádobě rozmačkat rukou nebo čímkoliv a dát po částech do plátna. Do mísy vymačkáme co nejvíce šťávy a odpad necháme pro další využití (bude se hodit na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nejlepší rajčatová omáčka na pizzu

Nejlepší rajčatová omáčka na pizzu

Potřebné ingredience

3 konzervy krájených rajčat,120 ml kuřecího vývaru (kdo chce, může si pomoct kostkou), 2 PL olivového oleje, 3-4 stroužky česneku, 1 středně velká cibule nakrájená na drobno, 1/2 ČL soli, necelá ČL mletého černého pepře, 1 ČL sušeného oregána, 1 ČL sušené bazalky, 3-5 PL cukru\r\n\r\nPL=polévková lžíce, ČL= čajová lžička

Postup přípravy

Na olivovém oleji osmahneme cibulku (za stálého míchání cca 4-5 minut), poté přidáme česnek a smažíme další minutku. Přidáme kuřecí vývar a za občasného míchání vaříme dokud se…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
domácí kvašená zelenina

domácí kvašená zelenina

Potřebné ingredience

tak jsem také podlehla této dobrotě

Postup přípravy

na hrubo nakrouhané zelí,nahrubo nastrouhaná mrkev,křen - v poměru jaký chceme,dávám na 1kg syrové zeleninové směsi 1,5dkg soli,zeleninu promíchám,přidám sůl,znovu promíchám a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
kečup

kečup

Potřebné ingredience

Rajčata,cibule,jablka,koření. Ocet,sůl, cukr. Široký kastrol, nejlépe nepřipalovací( mám nerez se silným dnem). Když jsem dělala v knedlíkovém smaltovaném, tak jsem musela hlídat a míchat, se rád připaloval).

Postup přípravy

2 kg rajčat, 250 g cibule, 250 g jablek i se slupkou( nemusí být dozrálá), dávám i více.
1 polévk.lžíce soli, 5 zrnek nového koření, 1 dl octa 8%,, půl lžičky čajové mleté…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládaná zelenina

Nakládaná zelenina

Potřebné ingredience

5kg zelí, 2kg červené papriky, 1kg cibule , 1kg mrkve, 1/2kg krystalového cukru , 2 deka, 2dcl oleje , 9dcl octu,

Postup přípravy

Zeleninu nastrouháme,vmícháme uvařený studený nálev a necháme 24 hodin odležet.Dobře promícháme,dáme do sklenic a sterilujeme.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládaná paprika

Nakládaná paprika

Potřebné ingredience

2 litry vody, 8 dkg soli, 150 g cukru, 25 cukerinů, 6 dcl octa

Postup přípravy

Necháme přejít varem,papriku dáme do sklenic,zalijeme nálevem a nakonec do každé sklenice přidáme lžičku oleje.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Moje Rote Grütze

Moje Rote Grütze

Potřebné ingredience

Mražené nebo čerstvé ovoce: 0,5 kg třešní bez pecky, 0,5 kg jahod, 1kg kg směsi ovoce (borůvky, maliny, rybíz, angrešt, ostružiny - každého cca. 200g), 0,5 kg cukru krystal, půl sáčku Agaru (zahušťovadlo ze Zdravé výživy)

Postup přípravy

Rote Grütze známe z Německa, v hotelích se podává k snídani ve velkých mísách. Dá se tam koupit i ve sklenicích. Já jsem si původní německý recept upravila tak, aby příprava byla…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvová marmeláda s vanilkou

Broskvová marmeláda s vanilkou

Potřebné ingredience

1,25 g odpeckovaných broskví ++ 250g cukru ++500g želírovacího cukru 2:1 ++ 2 citrony ++ 4 lžíce koňaku, brandy nebo rumu ++ vanilkový lusk

Postup přípravy

broskve můžeme a nemusíme zbavit slupky.
nakrájené broskve zasypeme cukrem, přidáme šťávu ze dvou citronů, promícháme a necháme několik hodin odležet (čtyři stačí).
pak…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
"opičí máslo" - rychlý džem z banánů a ananasu s kokosem

"opičí máslo" - rychlý džem z banánů a ananasu…

Potřebné ingredience

5 žlutých banánů ++ velká plechovka ananasu - kousky, i se šťávou ++ 1 citron ++ 200g cukru (možno dát i hnědý nebo vanilkový) ++20 g kokosu

Postup přípravy

banány, ananas i se šťávou, šťávu z citronu, cukr i kokos vaříme do změknutí cca 20 minut, poté rozmixujeme ponorným mixérem. Plníme do sklenic a zavíčkujeme. můžeme 20 minut…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková marmeláda s červeným vínem

Švestková marmeláda s červeným vínem

Potřebné ingredience

2kg vypeckovaných švestek,2dcl červeného vína(měla jsem otevřeného modrého portugala),2ks celé skořice,1 ks Gelfix 3:1(3:1+350g cukru)

Postup přípravy

Vypeckované švestky s červeným vínem a skořicí rozvaříme, když se vám budou přichytávat k hrnci můžeme trochu podlít vodou. Přídáme Gelfix podle návodu na obalu.Po uvaření vyndáme…

Zobrazit více...

Kategorie