Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Černorybízová marmeláda ZA STUDENA- vynikající

0.0
Černorybízová marmeláda ZA STUDENA- vynikající

Potřebné ingredience

Černý rybíz, cukr krupice - pro marmeládu Odpad z vymačkaného rybízu, cukr krupice, kyselina citronová, převařená voda - pro šťávu (sirup)

Postup přípravy

Rybíz omýt, obrat, ve vyšší nádobě rozmačkat rukou nebo čímkoliv a dát po částech do plátna. Do mísy vymačkáme co nejvíce šťávy a odpad necháme pro další využití (bude se hodit na výrobu šťávy - sirupu)
Poměr: 1kg vymačkané šťávy na 1,5kg cukru krupice - poměr je potřeba spočítat k množství šťávy kterou máte.
Po smíchání dáme na noc do lednice - ještě před spaním několikrát promícháme.
Ráno naplníme vyvařené sklenice marmeládou. Krásně to zhoustne - díky cukru. Je to sice sladká bomba, ale výborná a se všemi cennými látkami z rybízu. Vydrží opravdu dlouho. Můžeme skladovat i ve spíži, samozřejmě jednou otevřené raději v lednici.

Odpad zvážíme a na 1kg odpadu dáme 1litr převařené vody (necháme vychladnout, aby byla vlažná) a 1kg cukru krupice. Zamícháme, přidáme 1 pol. lžíci kyseliny citronové. Znovu zamíchat, přecedit přes plátno a naplnit do sklenice. Vznikne nám ještě i perfektní sirup-šťáva pro ředění vodou.

Snad vám bude chutnat tak moc, jak nám. Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie