Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Kroupová polévka se sušenými houbami

Kroupová polévka se sušenými houbami

Potřebné ingredience

80g krup, 20 - 30g sušených hub, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, majoránka, 2 stroužky česneku, 3/4- 1l vývaru, petrželka, event. 1 brambora

Postup přípravy

Kroupy namočíme den předem, houby namočíme asi na hodinu. Kroupy slijeme a přidáme k namočeným houbám (ty nesléváme!), zalijeme vývarem, přidáme koření a prolisovaný česnek.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Čočková polévka se zakysanou smetanou

Čočková polévka se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

Suroviny 300 g čočky 2 brambory 1 cibule 100 g zakysané smetany 4 kvalitní tenké párky lžíce sádla hladká mouka 1/2 lžičky mleté papriky sůl pepř ocet cukr

Postup přípravy

Propláchnutou čočku si namočíme den předem. Druhý den ji uvaříme ve stejné vodě, když je poloměkká přidáme nakrájené brambory a vaříme doměkka.

Na malém kousku sádla…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová bramborová

Krémová bramborová

Potřebné ingredience

1 malá mrkev, kousek celeru, 2 velké brambory, 3/4 - 1 l vývaru, 1 stroužek česneku, lžíce majoránky, sůl, pepř, asi 50ml šlehačky, rýžový olej

Postup přípravy

Na oleji orestujeme mrkev a celer, přidáme brambory. Zalijeme vývarem, přidáme koření a osolíme. vaříme doměkka. Nakonec rozmixujeme a přilijeme šlehačku.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka s lahůdkovým droždím

Polévka s lahůdkovým droždím

Potřebné ingredience

mrkev, petržel, řapíkatý celer, cuketa, asi 1 l vývaru, růžičková kapusta, velká hrst rýže, hrst kukuřice, sůl, 2 - 3 lžíce lahůdkového droždí, naklíčená čočka k podávání

Postup přípravy

Ve vývaru začneme vařit mrkev a petržel, po chvíli přidáme rýži a kapustu a nakonec kukuřici, celer a cuketu. Vaříme do změknutí, poté přidáme droždí. Na talíři posypeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Podkrkonošské kyselo

Podkrkonošské kyselo

Potřebné ingredience

kyselo - 4 polévkové lžíce houby brambory koření - sůl, kmín máslo vejce - tolik, kolik bude strávníků cibule zelená petrželová nať, pažitka

Postup přípravy

Kvásek (stačí tak čtyři lžíce) rozmíchejte v hrnku vlažné vody, nejlépe večer předem. Do misky vlažné vody namočte hrst sušených hub. Než se nasáknou, uvařte brambory ve slupce,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Petrželová polévka

Petrželová polévka

Potřebné ingredience

4 větší petržele (cca 400g), sůl, pepř, 750ml vývaru, 1 stroužek česneku, přepuštěné máslo, lžička kari, kokosové mléko

Postup přípravy

Na másle orestujeme kousky petržele, přidáme kari a přepůlený česnek. Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Poté rozmixujeme a přilijeme kokosové mléko (dáme celou tuhou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Rychlá fazolová ze sterilovaných fazolí

Rychlá fazolová ze sterilovaných fazolí

Potřebné ingredience

1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu, 2 mrkve, kousek petržele, kousek celeru, 2 stroužky česneku, cibule, brambory, petrželová nať, sádlo, hladká mouka, sůl, celý pepř

Postup přípravy

Do kastrolu dám očištěnou mrkev, kousek petržele a celeru, cibulu a česnek. Zeleninu nechám v celku.
Zaliju vodou, osolím, přidám celý pepř a nechám vařit dokud zelenina…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krémová česneková

Krémová česneková

Potřebné ingredience

2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce přepuštěného másla, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, majoránka, 750ml vývaru, 1 šlehačka

Postup přípravy

Na másle orestujeme lehce česnek, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vývarem, přidáme koření a sůl, prošleháme a vaříme asi 15min. Nakonec přidáme šlehačku.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Frankfurská jemná polévka

Frankfurská jemná polévka

Potřebné ingredience

5 nožiček frankfurkských párků, 1 větší cibule, 2 lžíce sádla, 3 větší brambory, 1 kostka masox, 3 lžičky sladké mleté papriky, hl. mouka, česnek, pepř, petrželová nať, sůl

Postup přípravy

Na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli do zlatova. Hrnec po té odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hl. moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme 2l vody…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka - oukrop

Česnečka - oukrop

Potřebné ingredience

Brambory, česnek, sůl, drcený kmín, majoránka, solčanka, petrželová nať

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme nadrobno a vaříme v osolené vodě. Až jsou měkké, pomačkáme je na hladkou hmotu. Přidáme drcený kmín, majoránku, solčanku (lze koupit ve zdravé výživě).…

Zobrazit více...

Kategorie