Pečený králík
Potřebné ingredience
800-1000g králičích stehen,3 větší nahrubo nakrájené cibule,sůl NA ZÁLIVKU: 3 lžíce másla rozpuštěného,150 ml kečupu,150 ml vody,1 lžíce sojové omáčky,1 lžíce worcestru,1lžíce octa,1 lžíce citrónové šťavy,půl lžičky pepře,půl lžičky chilli,6stroužků česneku prolisovaného-všechny tyto ingredience pořádně zamícháme!!
Postup přípravy
*Doba přípravy asi 10minut* Doba pečení asi 50-60minut*
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů C.Maso dáme do pekáče,osolíme a zasypeme nahrubo nakrájenou cibulí.Zálivkou…
Babiččin králík
Potřebné ingredience
2 dcl oleje, 2 dcl vody, 2 lžč. soli, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 1 lžč. pepře, 1 lžč. slad. papariky, 1 cibule nakrájená na kolečka a 5 strouž. utřeného česneku
Postup přípravy
Všechny přísady promícháme a nalejeme na naporcované maso, které jsme dali do vhodné nádoby i na pečení, necháme 2 dny marinovat - během těch 2 dnů otočíme maso, pak dáem maso do…
Šťavnatý králík s omáčkou
Potřebné ingredience
naporcovaný králík, 1/2 velkého kelímku plnotučné hořčice, 1 velká cibule, 15dkg anglické slaniny (není nutná), olivový olej, sůl, tymián, 5 bobkových listů, 1/2 l kuřecího vývaru (dávám od Vitany ten v kelímku), 1 smetana na vaření asi 200ml, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Naporcovaného králíka osolím, z jedné strany hodně potřu hořčicí a dám tou potřenou stranou dolů opéct na pánev s rozpáleným olejem. Potřu i druhou stranu hořčicí a opeču i z této…
Králičí ragů - úúúúžasnááá dobrota-vyzkoušejte!!!
Potřebné ingredience
králík, kousek (asi 15-20dkg)anglické slaniny, asi 4-6 žampiónů, hořčice, půl hrnku bílého vína, hrnek sladké smetany (dávám klidně i šlehačku), máslo, olej voda, sůl, pepř.
Postup přípravy
Králíka naporcujeme, omyjeme, osolíme, jemně opepříme. Potřeme plnotučnou hořčicí a opečeme ze všech stran na másle s olejem (trošku). Zvlášť si osmažíme na kostičky nakrájenou…
VÝBORNÝ králík na zelenině se šlehačkou
Potřebné ingredience
králík, klidně i jen pár porcí, mrkev, petržel, celer, šlehačka (klidně i dvě), sůl, pepř.
Postup přípravy
Králíka omyjeme, naporcujeme. Větší kusy vždy nařezávám, aby se dobře propekly. Osolíme, mírně opepříme. Zasypeme zeleninou na kostičky a zalejeme šlehačkou. Mělo by jí být celkem…
Králík po cikánsku velice dobré!!!!!
Potřebné ingredience
Celý králík nebo klidně třeba 4 stehýnka, sůl, mletý perř, 8 kuliček nového koření, 15kuliček černého pepře, 5 bobkových listů, 4 velké cibule, 10 stroužků česneku, 4 polévkové lžíce kečupu, měkký salám nebo nějaké 2 klobásky, kousek slaninky (nemusí být), deci dobrého suchého červeného vína, voda na podlití, případně mouka na zahuštění výpeku, pekáček s víkem.
Postup přípravy
Králíka rozporcujeme a jednotlivé díly prošpikujeme špalíčky slaniny. Polovinu česněku prolisujeme a potřeme s ní důkladně všechny díly. Řádně prosolíme, popepříme a položíme do…
Králík na paprice
Potřebné ingredience
králík, sladká paprika, sůl, cibule, hladká mouka, mlíko, smetana
Postup přípravy
Orestovat cibulku, opíct králíka, posypat paprikou, osolit a zalít vodou. Vaříme do změknutí masa, poté ho vyjmeme a omáčku zahustíme moukou s mlíkem.Dochutíme solí a nalijeme pro…
Králík po pytlácku
Potřebné ingredience
na marinádu:olej,tymián,palice česneku(já dávám víc),petrž.nať Králík,sůl,brambory,angl.sl.,hl.mouka,šlehačka,voda na podlití
Postup přípravy
Smícháme marinádu,do toho králíka vložíme přes noc.Porce vyndáme z marinády dáme do pekáče,přidáváme jen k tomu česnek,olej nedávám,osolíme,poprášíme hl.moukou,zasypeme anglickou…
Moravský králík
Potřebné ingredience
Větší králík , 1,5dl oleje , 1dl bílého vína , 1dl vody , 1/2 lžičky pepře , 1 lžička sladké papriky , 2 lžíce plnot.hořčice , 2 lžíce kečupu , 1 cibule , 5 stroužků česneku , sůl , 50g špeku
Postup přípravy
Králíka očistíme, naporcujeme a dáme do pekáče.
Olej,víno a vodu smícháme,přidáme pepř,papriku,hořčici,kečup,
nadrobno pokrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
KRÁLÍK V MARINÁDĚ
Potřebné ingredience
1 lžička mleté papriky, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička pepře, 200ml oleje, 1králík, 250ml vody, 1 lžíce hořčice, 1 malý kečup. (Toto je nálev.) Asi na 6. porcí.
Postup přípravy
Očištěného a naporcovaného králíka zalijeme nálevem tak,aby maso bylo celé ponořené.
Nahoru na maso nakrájíme dostatečné množství cibule(lépe více ,než méně) a upečeme doměkka.…